Як у Рахові місцевий "Отелло" поквитався з дружиною

Чи подумали б колись жителі закарпатського міста Рахова Петро та Ганна, стаючи радісно на весільний рушничок, що всього за кілька років від їхнього щасливого подружнього життя не залишиться й сліду...

На початку червня у черговій частині Рахівського райвідділу УМВС пролунав тривожний дзвінок. Телефонували медики з райлікарні, котрі повідомили, що до них з численними тілесними ушкодженнями у тяжкому стані доставлено місцеву жительку 23-річну Ганну. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група. Однак, незважаючи на зусилля лікарів, врятувати життя молодій жінці не вдалося.

Про те, що молодиця пішла з цього світу не з власної волі, свідчили численні побої на її тілі. За висновками судово-медичної експертизи, смерть жінки настала внаслідок черепно-мозкової травми, розриву печінки, внутрішньо-черевної кровотечі, множинних переломів ребер.

Для розкриття цього злочину було створено пошукову групу з числа найкращих фахівців. Виявлення та затримання зловмисника, котрий позбавив життя людину, начальник райвідділу Андрій Кравчук взяв на свій особистий контроль.

Найперше, оперативники вирішили поговорити з чоловіком потерпілої, 25-річним Петром. Саме він, як знали правоохоронці, викликав "швидку" для дружини. Візит стражів порядку чоловік сприйняв нібито спокійно. Став розповідати, що того дня у них в помешканні були якісь три невідомі гості, яких він злякався і втік у ліс. Можливо, резюмував господар, вони й позбавили життя Ганну, а, я, мовляв, застав її побитою.

Розбившись на кілька груп, міліціонери провели подвірні обходи. На допомогу місцевим сищикам приїхали їхні колеги з обласного управління карного розшуку. З допомогою свідків оперативники невдовзі встановили особи всіх трьох гостей, котрі виявилися... добрими знайомими цієї сім'ї, один з яких навіть доводився родичем Петрові.
Під час розмови з сищиками всі підтвердили, що того дня гостилися у Ганни. Однак після повернення господаря одразу ж розійшлися по домівках. Ніякого конфлікту не було. Тож оперативники вирішили ще раз поговорити з господарем.

Спочатку Петро спробував було відпиратися: мовляв, як ви можете на мене таке подумати? Це ж моя дружина. Однак підозрюваний чомусь не зміг пояснити, звідки у нього на руках свіжі подряпини. Згодом, став плутатися у відповідях на прості, здавалося б, запитання і врешті-решт зізнався у скоєному.

Не маючи роботи вдома, Петро, як і більшість його земляків, час від часу виїжджав на заробітки в Чехію, адже подружжя виховувало трьох дітей. Перебуваючи на чужині, його “гризли” ревнощі.
Того ранку газда зібрався знову на заробітки. Попрощавшись з дружиною та дітьми, сів в автобус. Ганні наказав іти додому. У голову приходили всілякі думки, й Петро зателефонував жінці з Хуста. Далі черговий дзвінок зробив у Мукачеві. Крім голосу дружини, у трубці почув ще й якісь чоловічі голоси. Та не зміг щось з’ясували, бо Ганна вимкнула телефон. Будучи досить "накрученим", чоловік не витримав, зійшов у Ракошині з автобуса і став добиратися до Рахова.

У помешканні газда застав трьох знайомих хлопців, один з яких доводився йому родичем. Стіл був накритий, як і годиться: закуска, випивка. Після повернення господаря всі троє мовчки підвелися з-за столу й подалися додому. Ганна зніяковіло запропонувала чоловікові децу. Після випитого спиртного між подружжям спалахнула сварка. Коли словесні аргументи скінчилися, у хід пішли кулаки, а потім газда схопив ремінь... Побачивши, що Ганні стало погано, поклав її на ліжко, дав напитися води, а сам ліг спати. Наступного ранку дружина ледь стогнала. Злякавшись, Петро викликав "швидку”...

Петро плакав, каявся у скоєному, жалкуючи що так трапилося. Дітей шкода, витирав сльози, як вони тепер...

За цим фактом порушено кримінальну справу. Проводиться слідство, котре повинно пролити світло на всі обставини цього дикого випадку. Але останню крапку поставить суд.
Іван ЛАДЖУН, "Відомості міліції"
17 червня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
» Всі новини