Перша ніч в Ужгородському замку

Тіні привидів, образи графа і графині, вишуканих дам, середньовічну музику і танці – усе це можна було побачити і почути в Ужгородському замку. Історія ожила опівночі аби вкотре привернути до себе увагу туристів та поціновувачів старовини. Нічною екскурсією та стильним концертом Закарпатський обласний краєзнавчий музей підтримав міжнародну акцію «Ніч музеїв», яка має за мету показати ресурс, можливості та потенціал сучасних музеїв.

"Граф Миклош Берчени – графиня Кристина Чаки – владельцы, последние владельцы нашого Ужгородского замка и сегодня гостей мы хотим окунуть  именно в атмосферу средневековья. Потому что именно при них этот замок приобрел  те очертания которые он имеет сегодня, то-есть  они довели его до ума, можна сказать. Самая пышная, самая богатая, самая интересная жизнь как раз была в те годы, когда правили Миклош Берчени и Кристина Чаки"- саме так представили один одного імпозантні розпорядники ночі в Ужгородському замку. Запрошення відвідати експозиції музею проти ночі прийняли багато ужгородців та гостей міста. Усі відділи обласного краєзнавчого музею працювали, але особливу увагу викликала Тіхвінська ікона Богородиці. Лише цієї ночі в експозиції справжній скарб музею – ікона 18-го століття, виконана ніби у стилі макраме та оздоблена річковим бісером і коштовним камінням. Цей раритет ще у 1974-му році передали музею з Чопської митниці. 

Віталій із Запоріжжя спеціально запросив свою дівчину на нічне рандеву у стінах замку. Юнак любить романтику і епоху середньовіччя. Для молодих людей ніч у замку і справді видалася казковою. Закоханий хлопець привселюдно освідчився дівчині.

В Ужгородському замку кохали і завжди кохатимуть. А ніч і романтична обстановка цьому тільки сприяють, переконані керівники музею.

15 травня 2011р.

Теги: ніч музеїв, Ужгородський замок, кохання, ікона Богородиці

Коментарі

Валерия 2011-05-18 / 23:20:00
Оригинальный юноша. Дай Бог...

Алла 2011-05-16 / 21:15:00
чого вартий вже самий "Кантус" - як завжди неперевершений! - але й загалом атмосфера була направду романтична...
і - так по-європейськи!
Ріто, величезне спасибі за дзвінок із запрошенням, а то я ризикувала в цих буднях не спіймати казки! :)