Мундіаль, або Чому мене не розуміє чоловік!

Я люблю футбол! А він - ні! І це проблема. Так. Розмова про компи, плати, зйомки та композицію кадру - дріб'язок. Для мене. Тут велика гра і великі пристрасті на футбольному полі. Я не чую. Не чую і (прости, Господи!) не слухаю його. А він ображається, бо не розуміє, за що я так люблю футбол.

Мундіаль,  або Чому мене не розуміє чоловік!

Мама завжди хотіла хлопчика - народилася я. Але щось від нього, такого бажаного, в мені таки залишилося. Серед усього - і дика пристрасть до футболу. Смішно, склади команд - не цікавлять, ба, хто на полі - аналогічно, але сам дух - тихо і непомітно проникає у нашу невеличку кімнатку і я спинним мозком відчуваю усю напругу ГРИ.
 
Плакала.
 
Плакала, коли японці усім складом, навколішки, обнявшись, посилали єдиний енергетичний позив своєму воротареві. Щоб встояв, щоб не пропустив, щоб відбив. "Не спрацювало" - усміхаються мої друзі. "Це КОМАНДА" - відповідаю я. І вболіваю за кожну справжню команду. Так  як  з усіх сил переживала за Україну минулого світового сезону великого Мундіалю. Тоді, вперше, і це стало для мене відкриттям, переживав і мій Микола. Гойкав, матюкався, танцював на столі, обнімався з незнайомцями та ледь стримував сльози. Повний набір щирого футбольного фана. Цього разу греки розбили надію ще раз нам з Миколою станцювати на столі у барі і я залишилася з улюбленим футболом наодинці. Тепер він (чоловік) мене не розуміє. І я не розумію сама себе. Тепер гойкаю на нього, коли заважає мені дивитися трансляцію з холодної Африки, або слухати коменти  провідних українських суддів. Єдине, що його заворожує - це 3-D графіка у студії Савіка Шустера. А мене тішить Василіса. І Мага зі своїми, геть на грані фолу, підколками. Це класно. Це МОЄ телебачення: розкуте і зрозуміле кожному. МІЙ футбол на МОЇЙ кухні. Ой, кухня! Мага, давай рекламу - встигну відбивні посмажити...

01 липня 2010р.

Теги: Мундіаль, футбол, команда

Коментарі

Кришеник 2010-07-03 / 13:11:00
Про Василісу та футбольну демократію.



Василісу - знаєте. Ту, що на УТ-1. Спершу ці буркотуни, закінчені футбольні вболівальники, тихо ремствували: навіщо це пустили гламурну діву на священне дійство світового футбольного Рамадану. Згодом прояснилося. Вона там для рівноваги й демократії (ніяк не ґендерного плану). Хтось-бо мусив представляти тих багатьох непосвячених, кого не зі власної волі раптово вкинуто в гульню африканських футбольних пристрастей. Бо ж і сам футбол - річ демократична. Для когось він спрацьовує як соціальний ліфт, що везе людину наверх, до вищих соціальних каст. Схожий механізм востаннє функціонував у нашому політичному житті в 90-их роках минулого століття. Тоді здіймалось угору всяке, часто й таке, що добре плаває. Згодом у цій машині дещо зламалося, відтоді суспільство почало набувати ознак жорсткуватої "стабільності". Щось наче подібне проскочило в інтерв'ю пана Посла Юрія Щербака газеті "День" (18-19 червня 2010 р.). Одним своїм пасажем, мабуть що несвідомо, поважний наш політик розділив усіх нас, українців, на міщуків і селюків (останніх бо вважати новим варіантом колишніх кухарчиних діток, яким не стало місця на вітчизняній політичній кухні ?!). Чи може це тільки привиділось?

Колись футбольне свято закінчиться. І ми зостанемося наодинці зі своєю демократією. Зовсім не футбольною.

Галина 2010-07-02 / 23:26:00
іще не вечір!)

коцка 2010-07-02 / 22:45:00
Вітаю, у мене трохи схожа ситуація, правда, у нас всі без винятку захоплені футболом - і чоловік, і сини, і я, тим більше, що всі телевізори вдома показують тільки ЧС. Те, що натовкли Бразилію наші сусіди, звичайно, порадувало, але те, що Гана перехопила ініціативу і вже забила - нонсенс! Вони вчора "злізли з пальми", а сьогодні грають по всіх світах! Виглядає якось безглуздо, віри не йметься...Ми всі розчаровані....

сергій 2010-07-02 / 21:30:00
а скоро Клічко буде москаля якогось бити :)

Небесник 2010-07-02 / 21:19:00
Я ж казав!!!! Ніхто не вірив... Урааааааа!!! Голандці виграють трофей))))



А взагалі то, я теж підтримую "15-ту апаратну"! Хочеться нових вражень і свіжого пива з футболом!!!

Галина Ярцева 2010-07-02 / 20:46:00
Заглянув до кабінету Славко Небесник. Підніс над собою обидва кулаки і так красномовно ними потряс, що я зрозуміла - хана Бразилії))))

ми з вами європейці... (без расизму))))

матч вимушено дивилася через призму пивного бокалу))) і під розмови НЕ фанатів))). На щастя нічого не пропустила. Добрі люди у залі допомогли (вчасно плескали голандцям))) Бразильський автогол - кращий гол Мундіалю!!!!!

з нетерпінням чекаю урочисте відкриття 15-ї апаратної... сподіваюсь з пивом і рибкою)

Юрій Лівак 2010-07-02 / 20:27:00
І раз це футбольний пост, то я просто скажу ЄЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!! ГОЛЛАНДЦІ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Алла 2010-07-02 / 19:13:00
Олеже, запрошуючи "сусідів" (з ОДТРК) ти маєш знати, що оця фігля з апаратною направду рухома - починалося, здається, із номеру 7 (і, якщо я не помиляюся, ця "сьома апаратна" була якраз там, куди ти запрошуєш)

відтак у нас відкривалися все нові й нові апаратні)

так що й зараз можна претендувати на новий номер, іще не хоснований)

ох, футбол...

я з відчуття патріотизму якраз намагаюся не дивитися матчі, де грає наша збірна: якось ми з подругою це зробили, і скінчилася переможна хода наших в останньому євро (до того ми не дивилися, і все було ок, ми вирішили, що дарма ми порушили традицію)))

щодо масового психозу - ні, я не "практикуючий" фан, у мене якась така дивна пристрасть до футболу (в якому, до речі, "ні в зуб ногой") - я його люблю в глибині душі - десь так глибоко-глибоко...

Олег Диба 2010-07-02 / 18:56:00
І по суті...)



Галочко, Алло - мабуть, чоловіки пішли якісь неправильні (жони правильні апріорі:) ) - я теж фанатію від футболу виключно з почуття патріотизму - коли грає Україна (Миколо, привіт:) )



Ще одна з причин, чому відійшов від "вболівань" (коли був молодим, "хворів" цим, як і всі. Тобто буйно) - небажання брати участь у сеансах масового психозу (Сергію, ау, це десь близько до того, що ти говорив:) ). Небажання не аналітичне, надумане, а, швидше, підсвідоме, на рівні тонших матерій, власне - відчуттів...



Жодною мірою не маю наміру перекреслити чужі радощі і задоволення. У кожного в нас в голові - свої таргани. У мене також. До того ж - великі і кольорові... :)



І взагалі радію, коли комусь добре... :)

Олег Диба 2010-07-02 / 18:45:00
Засідання будемо проводити у 14-й апаратній - "Талісмані"(с)



Незабаром завершиться ремонт в "Акваріумі" - новий дизайн, витяжки, кондиціонери, великі екрани... Думаю, 14-а апаратна передислокується до нас:) Принаймні, я запрошую)

Наталя 2010-07-02 / 16:50:00
Хм... А я в школі дивилася футбол, аби мати про що поговорити з хлопцями на перерві. Вони мене за це обожнювали. Зараз чемпіонат світу дивлюся, бо чоловік любить футбол.



Але інколи краще мати щось улюблене те, що не уподобала друга половина. Треба ж якось відпочивати один від одного)))) Крім того, футбол - це класний викид агресії у повітря після шаленого журналістського дня) Чи не так?

Небесник 2010-07-02 / 12:59:00
Ну, Галка, все, організовуємо клуб анонімних футбольних фанатів-телевізійників;))) Засідання будемо проводити у 14-й апаратній - "Талісмані")))



Футбол - це сила!!! Для мене це те, що відводить душу.



П.С. Японців реально було шкода((( Нічо, сьогодні потримаємо кулаки за голандців!

сергій 2010-07-02 / 08:59:00
Бокс, Алло, я люблю. Взагалі сила волі спортсмена і його майстерність найкраще проявляється в некомандних видай спорту. В командних же, як на мене, більше негативої енергії чим позитиву. Ви колись бачили як члени одної команди брутально ругались один на одного... Про це, доречі, товарищі телевізійники, можна окремий класний сюжет зробити

Галя 2010-07-02 / 01:19:00
увесь спорт Миколу цікавить вже у вигляді кінцевого результату... а ми з тобою, Аллочко.... любимо процес!!!!! споглядання

Алла 2010-07-01 / 23:56:00
Галя!

(ага, так і хочеться заспівати Га-Ля--Га-Ля--Га-Ля--Га-Ля, ну, ти розумієш в якому ритмі))

Вітаю тебе тут!

І - ох, ну як я тебе розумію...

І не тому, що мої батьки теж хотіли хлопчика (ну, я друга донька) - це, мабуть, позначилося усе ж тільки на футболі)

...просто Він теж не любить футбол)

і от, коли ми днями отоварювалися в крамниці і там була акція "вгадай переможців-отримай назад гроші за покупку", купон заповнювала я)

хоча, власне, мабуть, було б результативніше спитати мене і заповнити навпаки)

але побачимо)

о, а бокс Микола любить?)