Пригоди молодої українки

або історійка про те, як мене зробили нелегалкою у Римі.

Пригоди молодої українки

А все починалося так чудово! Влітку ми замовили дешеві авіаквитки, через місяць забронювали недорогий гостелс. Здавалося, що може бути краще за подорож до Італії всього за 250 євро?

Воно ж бо і було все чудовим. Ми бігали Римом, роззявивши роти і націлуюючи фотоапарати ледь не на кожний камінець, сподіваючись, що у всьому там прихована і-с-т-о-р-і-я.

Колізей, Форум Романум, Плаца Венеція... все було для нас і ми насолоджувалися містом.

Треба ж було такому трапитися, що третього дня, стоячи у довжелезній черзі до музею у Ватикані ( три  години кожної останньої неділі місяця - безкоштовно ) я раптом, тамуючи подих від переляку, виявила, що... позбулася гаманця у котрому уже кілька років поспіль тягала за собою ВСІ документи. У тому числі і мою студентську візу!

Першим поривом було звернутися до охорони. Апатичні дядьки, що вже давно звикли до крадіжок, порадили піти до міліції. Там нас зустріли ще апатичніше. На мої сльозливі бгалання зробити бодай щось, лінивий черевань, навіть не встаючи з-за столу, спокійнісінько прорік: "Йо документ - ю лукінг". Пропонуючи таким чином, покинути приміщення і йти "лукінг" свої речі. 

Українське посольство також не обнадіяло. Недовіру викликали уже перші слова, коли зі слухавки до мене озвалися російською (!), потім сказали, що у Римі ніхто не повертає знайдених речей...

В аеропорту мене відмовилися саджати до літака. Адже, як вони обгрунтували, в Італії так багато нелегалів, котрі стверджують, що загубили папери...

Ось така історія. Зараз радію, що можу уже без істерики думати про неї :).

07 грудня 2010р.

Теги:

Коментарі

pfr 2010-12-14 / 04:02:00
Я завжди візи і паспорти сканую і вкладаю у поштову скриньку. У випадку чого - можна завжди роздрукувати хоча б копію. кольорову. у будь-якому інтернет-кафе. Вона за кордоном не завджи рятує, але якщо в літак у римі... може із нею і пустили б...

местный 2010-12-09 / 16:10:00
2Иван, это Вам, сидя в теплом кресле, так всё ясно... поверьте, когда зимой, на морозе, Вам нужно будет будет несколько сотен км преодолеть до райотдела полиции, Вы будете не так щепетильны, что девушка написала в своём блоге :)

2Ірися. По-моему, блог и есть "щоденник на нічному столику". по этой причине я его и не веду...

ІВАН 2010-12-09 / 10:35:00
"Атлетичні дядьки...порадили піти до міліції".
У тому то й причина. Треба було йти до поліції, а не до міліції (позаяк такої офіційно у Італіїї нема, Вас відрядили до україно-російських, або сіцілійських рекетирів)

Антон 2010-12-08 / 22:55:00
Ірисю, ніхто не очікує аналітичної статті у блозі. Моє розуміння блогу все ж не сприймає "вивішування усього, що заманеться". Для цього є щоденник на нічному столику:)

Ірися (до Антона) 2010-12-08 / 20:22:00
Мій допис не є статтею . У блогах можна "вивішувати" все, що заманеться :). Тому у тексті не порушувалась жодна, з запропонованих вами тем :).

А виплуталась я таким чином: у центральному відділі міліції мені видали папірчик про втрату документів, із яким я і перетнула кордон.



местный 2010-12-08 / 16:20:00
2Ірися: сдаётся мне, что только мы с Вами вдвоём можем заценить, каково это оказаться в чужой стране без документов и денег...

для прочих - так, чушь какая-та ...

местный 2010-12-08 / 13:23:00
2Пан Баклажан ("ви відповіли в стилі Капітана Очевидність") - если честно, я ответил в стиле "Бывалого" - в смысле это советы из личного опыта, так сказать, "из пережитого" :)

а кто поможет? пф-ф-ф-ф-ф... тока если случайно (именно случайно) встретите в нашем консульстве нормального человека, в обязанности которого формально, кроме всего прочего, и входит помощь в таких ситуациях... но скорее вам помогут инопланетяне...

Пан Баклажан 2010-12-08 / 13:08:00
местному - дякую, звісно, але ви відповіли в стилі Капітана Очевидність.

Я сподівався отримати відповідь самої Ірисі - як вона в даному випадку виплуталась з халепи? Маю сумнів, що десь у потаєнному місті у пані були заховані ксерокопії пачпорту та кредитки :)

Антон 2010-12-08 / 12:34:00
местний, гадаю, п. Бакдажан оцінить Ваші поради. Тепер до статті: про що вона? Опис викладаних фоток? Бідкання? Поради? Аналіз іміграційної політики?

местный 2010-12-08 / 11:30:00
2Пан Баклажан ("що робити чесному туристові, коли в нього вкрали документи?"):

1. не полениться сделать копии - это хня, конечно, но по крайней мере в самолет могут пустить на вылет.

2. носить документы НЕ ВМЕСТЕ со всеми вещами в сумке - какой-нить потаенный кармашек.

3. иметь карточку или нал. деньги - за вознаграждение к вашим проблемам отнесутся внимательнее...

Пан Баклажан 2010-12-08 / 11:08:00
"Тєма нє раскрита!"

Так які поради - що робити чесному туристові, коли в нього вкрали документи?
Те, що українські посольства ніде не поможуть - то зрозуміло. А хто тоді допоможе?