У Відні починають цікавитися україністикою

Двадцять четвертого березня в Інституті славістики Віденського університету відбудеться вечір, присвячений Тарасу Шевченку.

У Відні починають цікавитися україністикою

Директор Інституту, професор Алоїз Волдан (відомий також як упорядник та перекладач поетичної антології "Zweiter Anlauf", до якої увійшли твори Юрія Андруховича, Галини Петросаняк, Тимофія Гавриліва, Наталки Білоцерківець, Оксани Забужко, Сергія Жадана, Тараса Прохаська та Миколи Рябчука) разом із головою Українського культурно-освітнього центру ім. Івана Франка Михайлом Стринадюком та Посольством України в Австрії планують розпочати цим заходом спільний проект проведення наукових семінарів-колоквіумів з україністики з метою розширення кола знавців української теми та популяризації української  культури, а також посилення позицій україністики в Інституті славістики.

Оскільки перший захід припав на березень — традиційний час Шевченківських заходів, було вирішено присвятити його саме Великому Кобзарю. Як зазначила керівник Культурно-інформаційного центру при Посольстві України в Республіці Австрія Ірина Тибінка, це  ідеальний та символічний вибір для вдалого старту.

На думку учасниці заходу, аспірантки філософії при Інституті славістики, Наталії Цікри, котра читатиме вірші Тараса Григоровича, важливим є те,  що українською культурою починають цікавитися не тільки емігранти, а й австрійські науковці.

Австрія (Відень)

22 березня 2010р.

Теги: Відень, Волдан, Шевченко

Коментарі

Ірися 2010-03-23 / 23:36:00
Ну... То це також приємно :), коли цікавляться мною. Проте цей вечір організовую не я. А Алоїз Волдан І зі мною захід не має нічого спільного :))))!

местный 2010-03-23 / 16:05:00
23.03.2010 16:03 - не подписался. местный :)

2010-03-23 / 16:03:00
"У Відні починають цікавитися україністикою" - Ирися, да это они Вами так интересуются...