Міжгірський лікар без білого халата зцілює словом і руками

54-річного міжгірця Михайла Юрика земляки знають як активного громадського діяча, патріота рідного краю, котрий серцем і душею вболіває за розвиток району, добробут людей. Мати багатий природний і людський потенціал, а так бідно жити, за його словами, не годиться. Він вірить і бореться, щоб сталися позитивні зміни, особливо за засідань лідерів місцевих політичних і громадських осередків, дії яких координувати доручено саме йому.

Міжгірський лікар без білого халата зцілює словом і руками

А ще пана Юрика визнають зцілителем. Про майже магічну силу зізнався вже не один і не два його пацієнти. "Від Бога має руки цей чоловік", — стверджують очевидці лікувальних процедур, бо саме рухами рук він в основному повертає здоров'я тим, кому дошкуляють різні хвороби. Про його знахарські здібності, особливість яких полягає в біотоках, вже знають у різних куточках Закарпаття. За викликами виїжджає навіть в обласний центр, на Берегівщину, Іршавщину. Іноземці також пересвідчилися у дивовижному дарі верховинця зцілювати.

Найперше він допомагає при захворюваннях спинного мозку, радикулітах і ревматизмах, вміє знімати стреси тощо. Ніколи не відмовляє недужим, бо чужий біль для нього — як своя слабота. Один житель із Чопа, скажімо, постійно дзвонить і дякує, що за 5-хвилинного сеансу напівзігнутий 4 роки палець став працездатним.

А чаклунські задатки пан Михайло випадково запримітив лише п'ять років тому, коли важко занедужав. Не міг і 50 метрів пройти, бо частина м'язів не працювала. Вирішив сам зарадити своїй біді — зацікавився традиційними медичними методами і незвичними способами лікування. До всього, регулярно молився, зачастив до церкви. Потрохи дух віри в життя почав воскресати. Одужанню без лікарів сприяли походи в гори. Недарма кажуть, що рух — це здоров'я. Два роки тому теж причепилася складна хвороба — не обійшлося без двох операцій. І знову Божі молитви були на помочі.

У юні роки Михайло Юрик активно займався спортом — був членом збірної області з легкої атлетики і лижних перегонів. Саме це заняття визначило його фахову спеціальність – вчителя фізкультури, яку здобув за навчання у Тернопільському педінституті. Недарма зараз старається першочергово підставити плече спортсменам, які зазнають травм. І це йому успішно вдається. Ось що каже 34-річний міжгірець Володимир Пуга, в минулому провідний гравець місцевого ФК "Верховина", який захищав кольори "Нафтовика" (Долина) та "Енергетика" (Бурштин) – команд, які виступають у другій лізі чемпіонату України з футболу:

— У мене був перебитий стегновий м'яз, усі роки мучив нестерпний біль, незважаючи на регулярні уколи медиків. Повірте, досить було кількох хвилин обстеження у Юрика, протягом яких від рухів його рук наче струмом пробило в нозі, і я з кожним днем почав забувати за хворобу. Тепер самопочуття, слава Богу, нормальне.

Михайло Юрик простягнув руку допомоги травмованим легкоатлетам з Варшави, які проводили тренувальний збір в Ужгороді. Щодо лікування спортсменів, які часто страждають також через психологічно-емоційні перевантаження, цілитель каже, що розробив спеціальну систему, аби їх реабілітувати.

Михайло не приховує, що має бажання сприяти українському спор¬ту, тобто повертати у стрій після ушкоджень спортсменів. Не виключає, що знадобиться зірці футболу Андрію Шевченку, який хронічно страждає через болі в спині.

Резонно водночас підказує, щоб хворі не поспішали за пілюлями до аптек, а більше цікавилися лікарськими рослинами, тим паче, що верховинська земля — справжня фітотерапевтична скарбниця. А ще радить вірити у Всевишнього, бо молитви — великий лік.

Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ, Міжгір'я

10 лютого 2011р.

Теги: лікар, цілитель, Міжгір'я

Коментарі

Вікторія 2017-12-15 / 19:57:35
Як знайти Михайла Юрика?


ФЕСТ
Публікації:
/ 1Володимир Мишанич: «Пишучи про мистецтво, будь хоч трохи художником»
/ 8Михайло Бачинський – атлант війська Кошута
Духовну спадщину своїх предків угорська спільнота намагається віднайти й зберегти
Трембітар із Репинного
Їх б’ють чужі люди і рідні діти, а від голодної смерті рятують волонтери
«Зупинити повну руйнацію Донбасу може тільки сильна і відповідальна влада», – доктор медичних наук, колишній донеччанин Анатолій Канзюба, який нині працює в Ужгороді
Ніна Бечук: «Енкаведист зачитав наказ, що нас з мамою засуджено за 54-ою статтею КК УРСР. Маму – за сина, а мене – за брата»
В Ужгороді видали посібник «Історія Закарпаття» Д.Данилюка
Поет математики. До 125-річчя від дня народження професора М. Зарицького
Заробітки, обпалені війною
Дзвони і клепало
Образ Божої матері на крашанці хустської цілительки
/ 1(Не)модифікована політика Угорщини щодо (не)нової України
/ 2«Я українка і відмовитися від України не можу», – каже кримчанка Олена, яка переїхала з Сімферополя до Ужгорода
/ 1У Хусті засідала Закарпатська обласна народна громадська рада
«Кобзар» діда Василя
/ 3Тиждень тому троє закарпатців загинули по дорозі на Майдан
Удочерили, аби знущатися?
Пам’ять про невідомого ленінградського студента береже подружжя Мадярів у Волівці
/ 1Громадськість Києва вшанувала закарпатців – визволителів столиці
Відчуття свого призначення озвучив поет з Боржавської Долини
Динамівську осінь тричі поспіль «озолочували» закарпатці
/ 2Йосип Тереля. «Ходячий апостол», котрого позбавили Батьківщини
/ 1До дня мови. «Ну що, здавалося б, слова…»
Острів демократіїу центрі Європи. 95 років від дня створення Чехословацької Республіки
» Всі записи