Керований з будапешта "КМКС" в системі влади на Закарпатті є прямою загрозою нацбезпеці України і його треба заборонити – Балога

Народний депутат Віктор Балога вважає, що партія "КМКС" є філіалом орбанівської "Фідес" і, як і проросійська ОПЗЖ, є провідником чужих, імперських інтересів в Україні, а тому її треба заборонити. Про це політик написав на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук, аналізуючи системне блокування прем'єр-міністром угорщини фінансової допомоги Україні та евроатлантичних устремлінь нашої держави.

Очільник "КМКС" В.Брензович і В.Орбан
Очільник "КМКС" В.Брензович і В.Орбан

"Блокування Орбаном надання допомоги України у вигляді 50 млрд євро від ЄС - черговий доказ того, що він робить все можливо для послаблення нашої країни під час війни з росією.

Правда втому, що жодних реальних причин для подібних недружніх кроків Угорщини щодо України немає та ніколи не було. Просто Орбан ще в 2014 році зробив ставку на путіна й сьогодні він діє виключно у фарватері російської політики.

Його завдання просте та зрозуміле – допомогти росії змусити Україну капітулювати", – констатує В.Балога.

І робить "з цієї ситуації три очевидні висновки:

1.Повзання рачки перед Орбаном, як багато хто сьогодні робить з нашої влади на різних рівнях – нічого не дасть. Такі як він, розуміють лише право сили, тому треба шукати його болючі мозолі й давати на них.

А почати можна із заборони діяльності партії «КМКС», яка є філіалом орбанівської «Фідес» та так само, як і ОПЗЖ, є провідником чужих, імперських інтересів в Україні. Очевидно, що подальша масована присутність партійців «КМКС» в системі влади на Закарпатті – пряма загроза національній безпеці України.

2.Вже зараз, разом з керівництвом ЄС потрібно напрацьовувати механізми обходу вето Угорщини на будь-які дії щодо України та не лише України. Бо Орбан не тільки наш ворог - він ворог всієї об’єднаної Європи. І багато наших друзів в Європі це розуміють та готові діяти.

3. Орбан не буде вічно при владі. Він вже давно перетнув "червоні лінії" з Брюсселем та ризикує залишитися без фінансування й в наступні роки. Це точно призведе до послаблення його влади та, з великою ймовірністю, її втрати у 2026 році. І в ЄС це добре розуміють."

На думку народного депутата, "немає чого посипати голову попелом – далі робимо все необхідне на шляху вступу в ЄС та НАТО – виконуємо всі "домашні завдання", посилаємо Орбана і йому подібних під три чорти та рухаємось вперед до своєї мети. А допомогу ми точно отримаємо, бо справжніх друзів у нас набагато більше, аніж ворогів."

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, аби уникнути вето орбана на відкриття переговорів з Україною про вступ до ЄС, останнього фактично змусили вийти під час голосування "на каву".

Однак згодом у орбана попередили про потребу ще 70 разів долати угорське вето для вступу України в ЄС, а сам орбан заблокував бюджетні видатки Євросоюзу з €50 млрд для України.

Все це він зробив всупереч зверненням до нього угорських організацій (крім "КМКС"), а також ряду угорських громад Закарпаття, в яких значилося, що Україна виконала всі умови, що стосуються мовно-національних прав закарпатських угорців, підстав для блокування немає і євроінтеграція України є в інтересах угорської громади Закарпаття.

Нагадаємо, що Мукачівська міська територіальна громада є послідовною в контексті, окресленому нардепом, і навіть зняла з постаменту в мукачівському замку "Паланок" величезну скульптуру турула – міфічного птаха, що є одним із ключових імперських стимволів угорщини та символом збройних сил цієї країни.

Також у Мукачівській громаді з держзакладів зняли прапори угорщини.

Міським головою Мукачева і очільником Мукачівської громади є син Віктора Балоги – Андрій.

При цьому, комплекс "Термальні води Косино", де переховували "ухилянтів", нашпиговано символами "Великої Угорщини". Власником цього закладу є чинний депутат Закарпатської обласної ради VІIІ скликання від політичної партії "Слуга народу" Олексій Іванчо.

А керівник "КМКС" Василь Брензович вже з грудня 2020 року переховується в угорщині від українського правосуддя в зв'язку зі звинуваченням у держзраді.

17 грудня 2023р.

Теги: Балога, орбан, угорщина, КМКС, турул

Коментарі

Махновецький Василь 2023-12-20 / 04:36:56
Орбан напряму займаєця політикою нагнітання нечесного ревізіонізма не лише по відношенню до українців, а й до угорців втім числі , і на цему будує свій партійний опортунізм , і на ділі таким чином напряму чхає на взаємні можливості та нагоди людські як угорців так і українців , і йде як пес на проводку у російських нечеснх недобросовісних возможностєй і удобних случаєв , втім числі пропутінських що є аналогічно . Нашій владі треба напряму це говорити як населенню, так і угорцям, так і владі в Венгрії, так і на міжнародних майданчиках через позицію нашого МЗС , і не мовчати . Якщо Орбан забув що таке опортунізм та ревізіонізм то нехай підніме відповідні документи інформаційні про це, і чи він забув геть що Венгрія і так була під ударом радянського опортунізму і ревізіонізму ????

Махновецький Василь 2023-12-20 / 04:18:43
Бо треба нам громадянам України відставати в цему світі свої українські можливості та нагоди незалежно від того якого ми племені роду по етносу , та національності , але всіх нас об'єднує документ, а саме паспорт громадянина України , і наші українські можливості і нагоди є основа основ з інтеграції всіх громадян України в наше українське суспільство . І втім числі угорців, поляків, русинів, гуцулів, молдован, греків, німців, румунів, лемків, циган, євреїв, росіян ,білорусів, поліщуків, та інших які є громадянами України . Мають бути взаємоінтергровані можливості і нагоди усіх громадян а не прибацаний дерибан . Точка 3104

На часі 2023-12-18 / 18:28:48
Може би ще старому сказати малому не зупиняйся на турулі - забери ще й мадярський будинок (колишній банк) коло поліції?
Чи то не бринзовичі там?

закарпатський українець 2023-12-18 / 13:48:07
Ти диви ! Навіть Балога вже поради дає. Співать за гусльома.
А ни хоче вспомнити як "русинів" у Мукачеві "христив ? Або ще дещо ? Просто і чистосердечно. В українців був такий звичай, що на старість років відома історична постать йшла у монастир, де тихо доживала свого віку.
Для балогів це слабо ? Ну, якби вони вчились так як треба, то й мудрість би була своя, але це не про них.
Що із себе представлять КМКС, ми в області і без Балогів добре знаємо. Але я би волів за краще, щоб хто що породив, той то хай би і вбив.Оце було би по- нашому, по тарасо-бульбівськи.

сорри 2023-12-18 / 12:54:39
Підтримую

Вишківчанин 2023-12-17 / 22:59:57
Вцьому питанні респект В Балозі. Як може існувати партія в державі Україна, яка працює лобістом іншої держави. Держави яка ворожа до нас, до держави в якій вони самі живуть. Кожен член цьої партії рахує Українців окупантами на наші Українській землі. Дуже шкода, що завжди любе керівництво нашої області завжди підіграє КМКС в борьбі за політичний електорат дозволяючи майже все

Юрко 2023-12-17 / 22:35:14
До ???...То орбана справа мені на ного пох

??? 2023-12-17 / 22:33:31
Файна...

??? 2023-12-17 / 22:33:01
Вайна ідея, то як орбан проти всього цивілізованого світу один воює. І чомусь завжди - на користь росії. Так?

??? 2023-12-17 / 22:31:58
Юрку, облиш ці кремлівські мантри, бо зразу видно, звідки в тебе ноги ростуть :) Ви вже з орбаном на Мелоні сподівалися, далі - на Фіцо. Тепер на Трампа і на заміну Шольца. А все у вас непруха.
Може доста вже москалям підігрувати. Бо знову вас в моцкальський концтабір заженуть, не встигнете оком кліпнути

До ??? 2023-12-17 / 22:29:16
До злого...Шольц да орбанкові 10 мілярдів так орбан дав задню шольца скоро не буде тому воювати на всі фронти не фана ідея гадаю так

Юрко 2023-12-17 / 22:26:50
До ???...До ???...То втрачаемо що наступного року вибори в европарламент а у 25 му в Німеччині де партія шольца по соцопитуванням пролітае.Через рік орбан буде там де зараз а фон дер лайен,шарль мішель та шольц ні ,от в чому справа то

злий 2023-12-17 / 22:24:36
Айно, все змінила війна. Орбан тепер - цімбора путіна, а КМКС- філіал ФІДЕСА, який є угорським підрозділом Єдіной Россіі

Айно 2023-12-17 / 22:22:20
А коли ця мадярська партія перебуваючи в тій чи іншій коаліції з закарпатськими політиками, в тому числі і з Балогою допомагала їм деребанити бюджет і землі краю, тоді все було добре і гладко з ними, бо то все йшло в певні кармани, а зараз треба чимось нагадувати про себе любимого.

злий 2023-12-17 / 22:06:06
Юрку, розблокуй і поцілюй у гузицю ОПЗЖ, бо у нас ускладнена ситуація з москалями

??? 2023-12-17 / 22:05:04
А вона спрощувалася? Шольц нагнув орбана на одне голосування. далі той попередив про 75 можливостей блокувань і заблокував 50 млрд євро.
Що ми втрачаємо?

Юрко 2023-12-17 / 21:59:00
Заборонивши кмкс знову з мадярами ситуація ускладниться , навіщо це треба нам?

НОВИНИ: Політика

11:16
Під час гасіння пожежі сміттєзвалища в Чопі виявили чоловіка з опіками
11:11
В Ужгороді на ходу загорівся старенький УАЗ 452
23:53
/ 38
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 13
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
» Всі новини