Мер Ужгорода "відкличе" із суду скандальний лист свого заступника та обіцяє не допустити забудови двору на Володимирській (ФОТО)

Міська влада обласного центру Закарпаття пообіцяла "відкликати" із суду скандальний лист та не допустити забудови прибудинкової території із зеленою зоною. Оскільки також вважає незаконним рішення міськради 2010 року каденції С. Ратушняка щодо "прихватизації" 6 сотин із двору на Володимирській, 28.

Мер Ужгорода "відкличе" із суду скандальний лист свого заступника та обіцяє не допустити забудови двору на Володимирській (ФОТО)

Сьогодні, 5 червня, в малому залі Ужгородської міської ради відбувся особистий прийом ініціативної групи мешканців 40-квартирного будинку по вул.Володимирській, 28 щодо незаконної передачі у приватну власність двох третин їх прибудинкової території.

Про це повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор .

Мешканці судяться з мерію і забудовниками, які позбавили їх двору у 2010 році, вже майже 9 років. 4 роки тому теперішній міський голова Б. Андріїв підтримав і офіційно визнав у суді позов мешканців - просив скасувати рішення міськради як незаконне. Однак місяць тому, поки мер перебував у відпустці 1 день, його заступник І. Фартушок направив до суду листа з протилежною позицією, фактично на користь забудовників.

Саме це викликало обурення мешканців, які вчора прийшли на сесію, де Б. Андріїв і публічно пообіцяв розібратись та призначив зустріч на сьогоднішній ранок.

У підсумку, міський голова в присутності керівника юридичного управління В. Пекаря, земельного відділу О. Чепкого та юристки С. Зеленяк задовільнив прохання мешканців і пообіцяв виправити ситуацію, допущену його заступником. А саме - вже у вівторок до суду мерія направить лист, в якому проситиме не розглядати додаткові пояснення від 21 травня 2020 року, підписані І. Фартушком, і що позиція міськради не змінна та викладена у заяві про визнання позовних вимог мешканців від 1 березня 2016 року, підписану Б. Андріївим.

Також Б. Андріїв дав доручення профільним структурним підрозділам міськради розробити детальний план даної території, щоб додатково, чітко і назавжди зафіксувати її статус як прибудинкової, без жодної забудови.

Йдеться про 6 соток із 9 прибудинкової території, які було спочатку безоплатно передано в 2010 році у приватну власність жительці с. Сторожниця для індивідуального будинку, а потім переоформлено на родини тодішнього судді Ужгородського міського суду Микуляка та керівника відділу Держкомзему в Ужгородському районні Гутича. І це всупереч генплану міста, цільовому призначенню і законодавству в цілому.

Це єдина територія із зеленими насадженнями і  дитячим та спортивним майданчиками не лише даного 40-квартирного будинку на Володимирській 28, а й ще 2-х багатоповерхівок поруч. Де відпочивають постійно їх мешканці, в тому числі пенсіонери, діти та інваліди.

Як повідомлялось раніше, наступне, вирішальне судове засідання в даній резонансній справі відбудеться в Перечинському районному суді 12 червня о 14:00 (справу було передано із Ужгорода в 2015 році через відводи більшості суддів, оскільки співвласником землі був їх колега-суддя П.Микуляк).

05 червня 2020р.

Теги: забудова, двір, лист, Володимирська

НОВИНИ: Соціо

17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
» Всі новини