"Гібридна війна" за Ужгород: "Народним фронтом" проти "Відродження"

Автори нинішнього "путчу" в Ужгородській міськраді вочевидь прораховували момент, коли варто вносити питання про відставку міського голови Ужгорода Богдана Андріїва до сесійної зали: "прикормлені" старими корупційними схемами в міськраді депутати вже кілька місяців перебувають на голодному пайку через резонансний удар по найближчому оточенню мера, котрий, схоже, був "артпідготовкою" до нинішнього масованого наступу. І в цьому "арт"контексті як на "срібному мольберті" все виразніше проступають обриси "меценатів" всіх цих подій з дестабілізації владної верхівки обласного центру Закарпаття з прицілом на його головне владне крісло.

"Гібридна війна" за Ужгород: "Народним фронтом" проти "Відродження"

Проект рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Ужгорода Богдана Андріїва за "ініціативою мешканців м.Ужгорода", що його у четвер, 11 травня, заніс до міськради і зареєстрував колишній керуючий справами виконкому Олександр Волосянський, став несподіванкою лише для непосвячених. Останнім часом у владних кулуарах активно бродила інформація про активізацію намагань збору депутатських підписів за відставку Б.Андріїва та навіть про спробу «викупу» посади в секретаря міськради Андріани Сушко. В усіх випадках ініціатором «збурень» був депутат Михайло Чурило – особа не надто інтелектуальна, але енергійна і, що суттєво, надзвичайно амбітна, з давнім і невгамовним прицілом на крісло секретаря міськради.

У всьому цьому загалом підкилимному процесі дещо проявлялося і в формально публічній площині: ще 27 квітня той самий М.Чурило заніс у міськраду відразу три проекти рішень – про розпуск виконавчого комітету, переформатування депутатських комісій, дострокове припинення повноважень секретаря ради. Однак, судячи з усього, наразі спокусити депутатський корпус і спонукати його до активних дій по переформатуванню влади обласного центру в такий спосіб – шляхом ініціювання перерозподілу владних посад – не вийшло. Самі ж вказані проекти, з огляду на відпустки мера та секретаря міськради, були погоджені тільки юристами, і лише вчора, в унісон з «ініціативою» О.Волосянського, М.Чурило погодив їх у секретаря та передав меру, про що відзвітував відповідним відеосюжетом на власній сторінці у Фейсбуку.

Формально М.Чурило є людиною «команди» колишнього судді Конституційного суду України Андрія Стрижака. Однак, попри показове фото з недавнього боксерського поєдинку збірної Закарпаття і представників Угорщини в Ужгороді, мабуть було б передчасним однозначно слідувати за тією поверхневою логікою, що саме А.Стрижак активно, а тим більше одноосібно стоїть за озвученими ініціативами свого васала. Тим більше, що в міськраді на посаді заступника мера працює Олександр Білак, котрий також є людиною А.Стрижака.

Натомість, однозначним є те, що М.Чурила «грають», використовуючи його амбіції, гравці зовсім іншої команди, яка наразі воліє залишатися в тіні, не афішуючи свої плани.

Власне, ключ до розуміння всього того, хто конкретно і у що саме нині вкидає обласний центр Закарпаття, лежить якраз у тому факті, що з «громадською» ініціативою по відставці Б.Андріїва в міськраді з’явився саме О.Волосянський. Останній є представником «команди» екс-секретаря Ужгородської міськради і колишнього в.о. міського голови Ужгорода Віктора Щадея. Натомість останній вже тривалий відрізок часу перебуває у тісних контактах з депутатом Іваном Волошиним – принаймні відтоді, коли саме на посаді в.о. міського голови погодив останньому корупційний перепродаж «Корони».


ДО ТЕМИ:

Волошин руками Щадея подав касацію на рішення судів по відновленню Погорелова на посаді мера Ужгорода (ДОКУМЕНТ)

Волошин руками Щадея намагається ініціювати відставку Погорелова


Андріїв і Волошин зніматимуть Погорєлова руками Щадея



Натомість, хто є реальним власником зруйнованої пам'ятки архітектури місцевого значення "Корона", спаленого за досі нез'ясованих обставин і згодом викупленого універмагу "Україна" непосвячені можуть зрозуміти хоча б з фейсбучних фото цивільної дружини І.Волошина Тамари Готри зі «свіжого» спільного з подружжям Бровді вояжу в Португалію. Який, за «абсолютно випадковим» збігом обставин, завершився саме перед «відставковою» активізацією М.Чурила та О.Волосянського в міськраді.

Якщо коротко, Ужгород нині намагаються банально і цинічно «розіграти» під плани Р.Бровді. В інтересах котрого і, відповідно, своїх власних традиційно «шуршить» І.Волошин.

З часу обрання міськради нинішнього скликання одіозний депутат, виборча кампанія якого була найдорожчою в Ужгороді, не взяв участі в жодному сесійному засіданні. Та й, справді, для чого? «Китайські» мільярди Р.Бровді розкривають інші, значно масштабніші можливості і перспективи. І місця в них Б.Андріїву, який покірно сприяв цій компанії в усіх її ужгородських забаганках, просто немає.

І насправді зовсім не важливо, які «аргументи» будуть вкинуті в ЗМІ і вуха ужгородців у процесі узурпації ужгородської влади. Грошей у Р.Бровді більш аніж достатньо, аби «переплюнути» фінансові можливості братів Андріївих разом взятих. А приклад «Срібного мольберта» показав, як легко навішати локшину на вуха довірливих ужгородців.

Окрім вже озвученого персонального виміру боротьби за владу в обласному центрі Закарпаття, остання має ще й виразну політичну складову. Бо, по суті, йдеться про намагання обласної партійної команди «Народного фронту» (Р.Бровді) посунути з ужгородської влади партійну команду «Відродження» (М.Ланьо).

В активі хустських (за походженням) «народнофронтівців», окрім фінансових можливостей Р.Бровді, є також нардеп Валерій Лунченко, голова Закарпатської облради Михайло Рівіс, призначений по «народнофронтівсько»-аваківській вертикалі очільник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Роман Стефанишин, «завжди готовий» І.Волошин і, в тилу у Б.Андріїва, нещодавно призначений в.о. заступника міського голови Ігор Фартушок – багаторічний керівник регіонального штабу «Народного фронту».

Козирем «відродженців» досі був голова Закарпатської ОДА Г.Москаль, у якого були добрі стосунки з Б.Андріївим. Однак, як стверджують джерела Закарпаття онлайн в обласній владі,  після того, як Б.Андріїв зробив спробу налагодити контакти з нардепом від «Блоку Петра Порошенка» Валерієм Пацканом, «дружбу» з «губернатором», який активно «не варить» останнього з часу парламентських виборів, було зіпсовано всерйоз і надовго. Формальним підтвердженням цього став візит 4 травня в Ужгород мера угорського Дебрецена Ласло Поппа – не останньої постаті в ієрархії правлячої в Угорщині партії ФІДЕС. При вирішенні питання перспектив міжнародного аеропорту «Ужгород» мер обласного центру до числа переговірників з ужгородського боку не потрапив. Показово проігнорували його і під час візиту на Закарпаття, і зокрема до Ужгорода, делегації з чеського краю Височина.

Зрештою, особливо розраховувати на підтримку Г.Москаля, який на посаді "губернатора" Закарпаття є квотою саме «Народного фронту», «відродженцям» не варто навіть без всіх цих перипетій. Показовим у цьому контексті є те, що, як уже інформувало Закарпаття онлайн, Г.Москаль, який раніше був основним розвінчувачем кримінальних фінансових афер Роберта Бровді, нині мовчить з цього приводу, "не помічає" незаконних дій останнього в контексті "Корони" та "України" і, більше того, особисто бере участь у акції "Срібний мольберт"від "Бровді-арту". А розвінчувальні публікації про діяльність Р.Бровді щезли з персонального сайту Г.Москаля, залишивши згадку про себе виключно в вигляді посилань на інших ресурсах.

У тім, аби не втратити плацдарм «Відродження» в Ужгороді і не марґіналізувати свою політичну силу на Закарпатті, у М.Ланя залишається достатньо можливостей – від парламентської «золотої карти» «Відродження» до маніпуляцій з «широкою» коаліцією в облраді, так важко «сколоченою» Г.Москалем.

Певні можливості, у разі прояву волі до боротьби, є і в самого Б.Андріїва – починаючи від негайних і рішучих дій по очистці власної команди від «агетів впливу» і закінчуючи по суті необмеженими можливостями, що їх було створено «народнофронтівським» руйнуванням пам’ятки архітектури місцевого значення «Корона». Вже «на марші» варто би було відновити й повністю зруйновану протягом останніх місяців комунікацію з громадою. І розширити свій медійний ресурс.

Зрештою, попри вже наголошену на самому початку ситуацію невизначеності в депутатському корпусі міськради, саме останній в своїй більшості також може стати союзником Б.Андріїва, не будучи зацікавленим в перемозі «народнофронтівців» з їх жорсткими, кримінально-авторитарними підходами до керування, при яких функції представницької гілки влади в Ужгороді будуть знівельовані чи й зведені практично до нуля. Зрештою, досвід дестабілізації, в яку свого часу на тривалий час було вкинуто Ужгород в процесі спільного здобуття влади Б.Андріївим та І.Волошиним, в цілому засвідчує непродуктивність такого шляху та його шкідливість для міста і громади.

Окремо слід наголосити, що ні самому Б.Андріїву, ні романтикам в ужгородській громаді в цій ситуації не варто розраховувати на законність дій «путчистів», адже «чисте» з точки зору закону усунення чинного мера з посади означало б призначення виборів парламентом у тримісячний термін. У чому зацікавлений хіба що хронічний кандидат в мери Сергій Ратушняк. Тривале безвладдя зі з'ясуванням стосунків у корумпованих судах і, що важливо, паралельним необмеженим доступом до міських майна і ресурсів більше відповідають інтересам ініціаторів "путчу".

Так чи інакше, але можна констатувати, що мукачівський клан «відродженця» М.Ланя і конкретно команда Б.Андріїва нині опинилися на порозі нищівної політичної поразки в обласному центрі Закарпаття.

Але причин для радості в ужгородців з цього приводу немає бути жодних – «якість» тих, хто нині рветься до влади в місті, не віщує Ужгороду нічого доброго.

І це якщо висловлюватися дуже і дуже м’яко...

12 травня 2017р.

Теги: Андріїв, Бровді, Волошин, Народний фронт, Ланьо, Відродження

Коментарі

Оксана 2017-06-13 / 15:55:12
Бандюгани. Великі меценати, державу обкрадують своїми оборудками, а вихваляються ніби придумали айфон і учать інших, як треба жити. Аж тошнить від їхніх рил.

лучанин 2017-06-05 / 18:10:40
Допоки ужгородці ( та і вся Україна) продаватиме голоси за гроші та гречку до влади приходимуть такі сірі людці без совісті, вони вічно голодні, бо крім майнових інтересів за душою , якщо вона у них є, пусто. Андріїв чи Рата, Чурило чи Балога чи ще який засранець один від другого відрізняються ? Де перспективний план розвитку міста, його економіки,де хоч одна школа чи дитсадок за 26 років? Зате центр Рати, Червениця і Сторожниця суддів і прочія.

Опер 2017-05-23 / 18:27:13
Не знаю хто такий бровді але якщо когось і кидав то далеко від місця де жиє. А от волошин той далі Ужгорода не сується і думаю що кидок буде від ушастого. 1 кинув укрсоцбанк керівника злили в унітаз 2 афера з продажем швейної фабрики (унгварський ) начальник фонду майна Шкоба під кримінал, 3 школа здоровя( апріорі) колектив і Сливку кинули, :4 корона вкрав у всіх ужгородців руками погорелова а потім і його кинув за копійки 5 Максавто і Грицик Петро біля унгварського 5 універмаг Україна власники і орендарі попали. А далі... Театральна площа з кукольним театром тбудинками, площа Петефі з гаражами, .... Тому підтримую Вуву і нікель ставлю на вухана. Хто підтримує?

Земляк 2017-05-22 / 11:07:08
Самим людям треба цих покидькiв прокинути!

никель 2017-05-21 / 14:23:33
а Вуву правий, цікаво хто кого перший прокине. Ставка на вуха!

констатація 2017-05-21 / 02:32:57
Таке маленьке місто, а така концентрація паскудоти

Вуву 2017-05-18 / 22:19:30
Там де великі гроші ... Там завжди криміал(або його складова)
Бровді і волошин не друзі а пертнери до часу ... Поки один другого не "підставить" ... Або "кинуть" ... От вся "вовча дружба".
Чекати лишилось не довго ... От тоді буде справжня РЖАЧКА (і навіть рвачка)... Хочахтось думає що романтика.&

Мент теперь понт 2017-05-17 / 15:49:43
Цi поважнi людей,доктор, наркоман,пяниця та iн. вiдомi по не хороших справах!

Вуву 2017-05-16 / 18:06:20
Покрали ... бо всі мовчать ... А раз мовчать... значить ... Далі можна красти ...що вони і роблять
А "коруна" яскраве тому підтвердження .
На волині то народ порозносив йіхні кабінети а вони самі втікли світ за очі ... Але наші вуйки все бачать ... Но што што што ... ми можеме ...та крадуть... та злодійі ...но што што што...

До тромба 2017-05-16 / 15:02:42
Чоловiче не говори про злодiiв таких як ратота,погорiлий! Цi Кенти украли пiв Ужгорода!

Свiй 2017-05-16 / 11:15:51
Доктор злодiй рогач i колени наркомании!

Вуйко 2017-05-16 / 10:58:08
Гляньте! Там цвiт Ужгорода!!!Старий злодiй iван рогач! Це той що розвалив городську а потiм обласну лiкарнi! Покрав усi картинки з обласноi лiкарнi

Вуву 2017-05-16 / 10:05:35
Те що накрали це ітак зрозуміло ...Незрозуміло чому не прцють правохоронні органи .Того що вкрав велосипед знайшли і посадять а ті що млн. Наче недоторкані ...хоча не депутати і імунітету в них нема.
Але депутати облради повингі запитати в рівіса ... Що то є ... І чому так є.
Якщо дапутати цього не роблять то є громадські організаційі які мають право робити офіційні звернення(запити), а органи влади зобовязані дати офіційну відповідь ....і так далі до перемоги . А інакше не буде ніяк. На то все і розраховано ... Що всі будуть мовчати.
Як на жаргоні кажуть ..."молчиш в п.з.е торчиш" .

2222 2017-05-15 / 23:04:11
Всі коменти викликають посмішку чому ніхто неподумав звідки в ВОлошина і Бровді мільйони на корону червону ружу лексус розширення унгварського!хто накрав мільярди в країни а тепер їх реалізовуе!а МОскаль це квота пороха границя і ліс

ужгородець 2017-05-15 / 16:16:52
Відремонтовано всі фасади на пл.Петефі

Тромб 2017-05-15 / 15:35:24
Що зробили Андрііви ? За 2 роки ! Кілометр вулиці ! Та 2 кілометри тротуару. Ржу неможу. ! Зрівняти з Ратою або Погореловим , які будували школи садочки , мости, дороги ,парки, лікарні з мізерним бюджетом. А ці 30 відсотники навіть це утримати не можуть.

День матері 2017-05-15 / 03:18:06


П****ць морди на фотках. Це я так розумію претенденти на мера і нардепа?


Лоці 2017-05-14 / 19:41:23
Ужгород , як і все Закарпаття - місто унікальних можливостей в плані економічного процвітання, на основі його географічно- екологічного розташування, нажаль, здатне тільки плодити злодіїв і брехачів , і тупе бидло , котре знизу, за пару "лесь" завжди готове тих злодіїв продручати одгорі...

Вуву 2017-05-14 / 19:14:19
На центральних каналах крутяться не тільки Балога ... але і Червоненко (як він каже що "колишній" друг Порошенка), Савченко , Ляжко і стара Тимошенко теж буде пробувати вилазити на екрани ТБ.
А народу прийдеться вибирати

Byby 2017-05-14 / 18:55:53
Oт вони мінять по 10 партій і вони ідіоти ... А от ви йіх вибираєте і так
і розумні.
А який може бути порядок ... Коли нема ніякого контролю (над ними), з боку тих хто йіх вибирає. І вуву про це писало ...
Бо народ копійки на руки отримав (це коли вас купляють перед виборами по 200-300гр.), пішли вибрали ... А далі до дому і все ... Кінець.
Через місяць -два ...ааааа... злодійі , бариги , бандити. А хто вибирав ? А чому неконтролюєте ?
Бо на то треба витрачати свій час а за то гроші ніхто не платить.
Коло замкнулось Я.

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 14
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини