В Ужгороді стартувала акція, спрямована на формування "меценатського" іміджу "китайського" власника зруйнованої "Корони", спаленої "України" і землі "Кірпічки"

Сьогодні, 25 квітня, в м. Ужгороді стартував Всеукраїнський студентський конкурс з живопису «Срібний мольберт». Конкурс триватиме по 29 квітня.

В Ужгороді стартувала акція, спрямована на формування "меценатського" іміджу "китайського" власника зруйнованої "Корони", спаленої "України" і землі "Кірпічки"

Засновником і організатором  заходу є культурно-мистецька фундація «BROVDI ART».

У свою чергу, основним фундатором і фінансистом цієї структури є екс-очільник Закарпатської облорганізації колишнього "Фронту змін", а тепер "Народного фронту" Арсенія Яценюка Роберт Бровді.

Попри те, що А.Яценюк свого часу через резонансний негатив у діяльності Р.Бровді змушений був у різкій формі відмежуватися від діяльності останнього, той залишається одним з фінансових донорів цієї політичної сили, котра, в свою чергу, користуючись своєю приналежністю до владної коаліції, в корупційний спосіб сприяє розвитку очолюваних ним структур і безпосередньо лобіює кандидатуру Р.Бровді.

У публічній площині Р.Бровді відомий в контексті масштабного скандалу з "дерибаном" 1,5 мільярдів доларів китайського кредиту під державні гарантії України. Власне, саме ці гроші, ймовірно, і стали основою його статків, які нині вкладаються в нерухомість в обласному центрі Закарпаття.

Саме Р.Бровді є реальним власником зруйнованої пам'ятки архітектури місцевого значення "Корона", спаленого за досі нез'ясованих обставин і згодом викупленого універмагу "Україна", скандально привласненої землі рекреаційного призначення в парку "Перемога" з озером "Кірпічка" та, як стверджують ЗМІ, 7 гектарів Боздоського парку в обласному центрі Закарпаття.

У цих та інших діях йому сприяє одіозний депутат Ужгородської міської ради Іван Волошин, який і був організатором процесу кримінальної "прихватизації" пам'ятки та негативу в контексті універмагу "Україна".

Саме І.Волошин як колишній студент-недоучка Ужгородського училища прикладного мистецтва ім. А. Ерделі є основним ініціатором цієї акції з "підтирання" кримінальних аспектів іміджу Р.Бровді і, паралельно, свого власного, створеного причетністю до одного з колишніх закарпатських організованих злочиннних угруповань (ОЗУ), а в просторіччі - банди.

Основним "союзником" Р.Бровді у процесі його "окультурнення" є чинний ректор нинішньої Академії мистецтв Іван Небесник, який під керівництвом І.Волошина невдало пробував себе в політичній сфері в одіозній команді Ужгородської міської організації "Європейської партії України" на останніх місцевих виборах.

У цьому ж контексті - формування позитивного меценатського іміджу Р.Бровді - І.Волошиним була розроблена і запущена в інформаційний простір ідея збудувати в історичному центрі Ужгорода скляну галерею-маф, яка, однак, була різко негативно сприйнята мистецькою громадськістю та експертами.

Що показово, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який раніше був основним розвінчувачем кримінальних фінансових афер Роберта Бровді, нині мовчить з цього приводу, "не помічає" кримінальних привласнення і руйнування "Корони" і, більше того, особисто брав участь у торішньому відкритті першого "Срібного мольберту", віддавши під його проведення атріум споруди Закарпатської ОДА. Там же відбудуться і основні цьогорічні заходи "Срібного мольберту".

А тим часом розвінчувальні публікації про діяльність Р.Бровді щезли з персонального сайту Г.Москаля, залишивши згадку про себе виключно в вигляді посилань на інших ресурсах.

Пояснення цим діям просте: після кулуарних домовленостей в провладній коаліції, до якої в парламенті, окрім "Блоку Петра Порошенка", входить "Народний фронт" А.Яценюка, Закарпаття за квотним принципом перепало цій політичній силі. Саме за цією квотою після здискредитованого власними діями і бездіяльністю "народнофронтівця" Валерія Лунченка, за спиною якого стояв все той же Р.Бровді, на посаду "губернатора" області був призначений і сам Г.Москаль, який ще наприкінці 2011 року став членом тодішнього "Фронту змін".

Власне, причетністю Р.Бровді до влади зумовлена і злочинна бездіяльність щодо його майнових вкладень в Ужгороді місцевих прокуратури та поліції. Тим більше що останню на рівні міністерства внутрішніх справ очолює "народнофронтівець" Арсен Аваков.

З огляду на вищенаведене, грошей на формування свого позитивного іміджу Р.Бровді не шкодує.

Як стверджує оргкомітет  конкурсу, "Всеукраїнський студентський конкурс з живопису «Срібний мольберт» уже сьогодні став одним із наймасштабніших заходів подібного формату в Україні. Загалом до оргкомітету надійшло 345 заявок та портфоліо від молодих талановитих людей практично з усіх вищих навчальних закладів України. За результатами попереднього відбору оргкомітет оголосив список із 51-го студента, які вже сьогодні з’їжджаються до Ужгорода".  

Умовами конкурсу передбачено виконання трьох етапів: «Міський пейзаж», «Імпровізація» і «Портрет». Крім конкурсних завдань, для учасників та журі передбачена культурно-екскурсійна програма. Усі учасники конкурсу отримають сертифікати та пам’ятні подарунки від організаторів та партнерів, переможці, крім іншого, грошові призи. Роботи молодих митців будуть надруковані у художньому каталозі проекту.

До оцінки робіт залучено авторитетне академічне журі, до складу якого входять відомі митці та діячі культури України: художник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка  Анатолій Криволап; художник, член-кореспондент Національної академії мистецтв України Тіберій Сільваші, художники Олександр Бабак, Петро Гулин, український мистецтвознавець Галина Скляренко, художник, академік, ректор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, президент Національної академії мистецтв України Андрій Чебикін, народний художник України, дійсний член Національної академії мистецтв України Володимир Микита; лауреат обласної премії ім. А. Ерделі та Й. Бокшая, заслужений художник України Владислав Габда, культуролог, професор, кандидат педагогічних наук, ректор Закарпатської академії мистецтв Іван Небесник, народний художник України, голова Закарпатської обласної організації Національної спілки художників України Борис Кузьма, мистецтвознавець, редактор журналу «Образотворче мистецтво» Володимир Петрашик. 

План заходів Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт»

- 26-го квітня 2017 року (м. Ужгород, пл. Театральна) - урочистий старт конкурсу та на відкриту його частину – виконання учасниками першого конкурсного етапу «Міський пейзаж» (10.00 – 17.00 год);

- 27-го квітня – виконання учасниками другого конкурсного етапу «Імпровізація» (10.00 – 18.00), локація – Арт-центр «Ілько», вул. Кошицька, 28;

- 28-го квітня – виконання учасниками третього конкурсного етапу «Портрет» (10.00 – 17.00), локація – хол-атріум Закарпатської ОДА (пл. Народна, 4);

- брифінг організаторів та членів журі Всеукраїнського студентського конкурсу живопису «Срібний мольберт», який відбудеться 29 квітня в холі-атріумі Закарпатської ОДА о 13.00, одразу після церемонії урочистого нагородження переможців конкурсу.

По закінченні церемонії нагородження у атріумі Закарпатської ОДА буде розгорнута виставка робіт, виконаних учасниками упродовж усіх днів конкурсу, інформують організатори.
 

Як підсумок всього цього, "культурна" "еліта" краю з простягнутими руками вишикувалася в чергу за подачками від кримінальників.

А оброблені "китайськими" грошима ужгородці старанно плескатимуть в долоньки "окультуреній" візуалізації злочинних дій по привласненню Ужгорода кримінально-політичним "меценатським" ОЗУ.

25 квітня 2017р.

Теги: Бровді, Срібний мольберт, Китай, Геннадій Москаль

Коментарі

кома 2017-05-11 / 08:30:34
одна шайка-лейка.ворон ворону глаз не выклюет.все показушные разоблачения не стоят выеденного яйца.

До вуву 2017-05-04 / 21:34:20
А хто бандюки ? Бровді? Волошин? Бариги і бидлота!

Вуву 2017-05-02 / 10:13:13
Давав маскаль інтервю гордону ... Казав гонорово так ...що нікого з бандюків не бойіться...
А вони його так тим більше.

Папп 2017-04-28 / 00:44:12
Невдовзі Бровді змусять повернути "кітайські" мільярди . Що буде ??????? ! Жах !

Чак 2017-04-27 / 22:24:58
Чесна стаття.

Наталка Майстренко 2017-04-27 / 21:47:08
Участь у "акції" художника Бабака та мистецтвознавця Галини Скляренко, надання площ для локацій арт-центром Ілька - для мене найбільший удар

дякую 2017-04-27 / 02:23:05
Єдиний сайт, який знімає лапшу, що її вішають на вуха закарпатців різні паскуди

Тамара 2017-04-26 / 15:07:02
Я тоже на Лексусі вожуся, то мені Бровді купив, а не Іванови.

форестер 2017-04-26 / 15:01:27
У місті, за винятком кількох людей, немає громадського суспільства. Тому злодії й надалі будуть обкрадати громаду, а деякі громадяни, "культурніші" чи менш культурні, стоятимуть, як тут вказано, до них з простятгнутою рукою в очікуванні крихт з панського столу. Копійок з вкрадених мільярдів.
Ганебно і принизливо.
Ужгород не має перспективи.

Ваня Вошин 2017-04-26 / 14:48:44
Ернесту. А ти што, не відів? Я спеціально ся по городу вожу, аби вшиткі віділи

Співчуття 2017-04-26 / 10:29:31
Розумію, що про державу і пересічного ніхто не думає, бо конкурують банди Яценюка (Бровді,Волошин), Блюка (Андріїв), викинули Ратушняка і Погорєлова, Балогу.
І банда немає ніякої реальної опозиції.
І навіть якщо знайдеться на банду управа, то банда спробує зробити Закарпатсько-контрабандистську республіку і утопить все в крові.

Дід Микола 2017-04-26 / 10:28:21
При Сталіну вони були б розстріляні, при Саакашвілі будуть сидіти з конфіскацією.

Патріот 2017-04-26 / 07:59:56
Я зовсім не хотів обілювати Бровдія ет компані - це типові кидайла-зернотрейдери разом з Лунченком. Тому-то там й є фотька з Маскалем. Я хочу привернути увагу що витворюють опричники того ж Маскаля в Ужгородському районі. Розкручують молоді пацани і не розуміють куди влізли, але я це кодло добре знаю з часів ще Томенчука - там в списках половина піджаків-податківців, безпекашів, прокурорів. Тільки громадські активісти можуть їх вивести на чисту воду, а не Маскаль, який разом з ними,- а корчить з себе борця за справедливість. Совісті не має, одних в деревищах із Донбасу везуть, інші в сім"ї в тариффне середовище інвалідами повертаються, а Андруся зятьки жирують. Побачимо які будуть дії губернатора, бо затушити цей спалах буде уже важко. Як і випадки Бровді-Волоошина. Страшно стає - хто нами керував і керує. Прошу **** виїхати на місце - від коньячного 200 метрів. Чудо хлопці творять!

пенсіонер 2017-04-26 / 06:56:32
Все шановні, держава уже ніколи не вийде з піке. Ці бандюки та їм подібні, якщо треба буде утоплять в крові вклю країну.

Патріоту 2017-04-26 / 05:49:57
Тобто, Бровді з покидьком Волошиним - не злодії, а тому всі вперед на боротьбу з кланом Андруся?

А може правильніше нарешті всіх цих паскуд на*** послати, а не з'ясовувати, хто більша паскудь, а хто - менша?

Читач 2017-04-26 / 04:52:25
Автору респект! Правоохоронцям вже чітко вказують хто спалив Україну, вкрав Корону, добрався до кірпічки, а вони все як три мавпи не чую не бачу не кажу.

Патріот 2017-04-25 / 21:50:02
Хлопці, перестаньте чубитися. Пока ви це робите, Микола Андрусь з своїми зятями і кумами цілі фортеці в лісі на Шахті будує. Громадськість почала розкручувати фінансування дороги до цього замку, доречі за районні бюджетні кошти і потихоньку добирається до земельних і лісових афер. Дороги в Ужгородському районі між селами добиті повністю, таксісти відмовляються їздити по селах, люди мучаться, а там за їхні податки побудовані чудо-дворци і чудо-дороги. Це сенсація! Хто хоче проїдьтесь, це недалеко від коньячного заводу і переконаєтесь. Вот це аферисти у владного корита. Цього Маскаль не бачить, що творять його поплічники. Там таке пане Маскалю, що Балога із своїм Синяком, як і Губаль з дорогою до вівчарника, ся спрятати може.

Ернест 2017-04-25 / 21:05:54
Анука давайте детальніше що за новий лексус?

Ваня Вошин 2017-04-25 / 20:46:17
Роберт - лошара. Я опускаю його іммідж і розводжу на гроші. Мій новий "Лексус" файна машина, нє? :)

депутат 2017-04-25 / 20:40:57
Неи однаково. Банда Бровді-Волошина через заступника мера Фартушка скоро "прихватизує" банду Андріїва

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини