VIP-Заготконтора від міністра Балоги

Новітній українській державності через якісь два місяці виповниться 20 літ, а в звичках і поведінці народу як панували рудименти совковості, так і панують. В’ївся у нас цей «гомо советікус», як іржа в «Жигулі».

VIP-Заготконтора від міністра Балоги

Неперевершені взірці прикладів безумства, як і годиться, демонструє влада. Не буду згадувати всіх тих дурниць, яких лише впродовж останніх років було чимало... Прем'єр В.Пустовойтенко зачиняв у палаці "Україна" на кілька діб керівників-боржників по зар¬платі, а потім ви¬кликав їх на військові навчання в польових умовах, ніби ті носили бюджет у жебах парадних костюмів. Його колега Ю.Тимошенко в ультимативній формі змушувала губернаторів у великодню п'ятницю проводити м'ясні ярмарки, ніби ті мали у резерві якусь недорізану худобину. Найновіший приклад такої чиновницької метушні у владній пісочниці – виконання безглуздої по суті, нульової за результативністю і совкової за методом реалізації вказівки прем'єра М.Азарова про забезпечення столиці свіжими овочами.

Минулого тижня офіційні ЗМІ Закарпаття зарясніли повідомленнями, що міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога, губернатор області Олександр Ледида на виконання азаровської директиви побували у селі Заріччя Іршавського району, відомому чи не всій Україні вирощеними тут ранніми тепличними овочами. Високопосадовці обговорили обсяги можливих поставок продукції зарічан на ринки Києва, асортимент та інші організаційно-технологічні складові постачання в столицю ранніх овочів з району та області.

Ось така своєрідна VIP- заготконтора, у якій головними заготівельниками є міністр МНС В.Балога та губернатор О.Ледида, має нагодувати киян ранньою зелениною із Закарпаття. Приїзд до зарічанських овочівників О.Ледиди та розмова про наявні проблеми ще має певну логіку. Губернатор хоча напряму й не ке¬рує, як у радянські часи, сільгоспвиробниками, але досконало знати ситуацію і проблеми у цій галузі безпосередньо з перших вуст йому не завадить.

Але до чого тут міністр МНС? Невже постачання овочів на столичні ринки має ознаки надзвичайної ситуації чи, боронь Боже, стихійного лиха? Чи, може, на Іршавщині виникли капустяні затори, або ж горять на грядках парадички і міністр безпосередньо в епіцентрі НП особисто керує рятувальними роботами? Сміх та й годі! Ні, чисто по-людськи Віктора Івановича зрозуміти можна – він фаховий торгівельник, успішний заготівельник з досвідом роботи у сільпо, та й кому молодість згадати не кортить? Муляє одне: невже у міністра-надзвичайника немає більш важливих та масштабних державних проблем, ніж тинятися по зарічанських теплицях? Як на мене, то його поміч селянам була б куди реальнішою і конкретнішою, якби він, разом з народними депутатами України, які належать до партії "Єдиний центр", розробили та переконали колег-парламентаріїв ухвалити закон або ж самому ініціювати прийняття урядового документа, який би компенсував сільгоспвиробникам хоча б від¬соткові ставки по кредитах, або ж знизив тарифи на газ та електрику, якими обігріваються теплиці, чи ціни на солярку та бензин. А дорогу на столичні базари з уже готовою вирощеною продукцією зарічанці знайдуть і без кабмінівських поводирів.

Однак про такі "прозаїчні" моменти ринкових стосунків загальнонаціонального масштабу між селянином та найвищою державною владою, яку в Заріч¬чі уособлював В.Балога, мова не йшла. Незрівнянно простіше підписати ні до чого не зобов'язуючий "протокол благих намірів", походити своїм фатьовом поміж робітного люду і запросто поздоровкатися з мозолястою рукою земляка, яка невдовзі візьме виборчий бюлетень. А заодно – засвідчити роз¬дра¬тованому Гаранту свою покірність і не провокувати його "робити боляче" та продемонструвати йому власний патронат над Закарпаттям.

Василь Ільницький, Закарпаття онлайн.Блоги
23 червня 2011р.

Теги: МНС, Балога, ЗМІ

Коментарі

Зарічанин 2012-01-07 / 19:16:58
їм би треба тоді прийти, коли наші не мають куди капусту діти, не раз була приорана. зробили би заводик, як у Петрові, та бив би хосен та й робота людям, а не бумажки попудписовати, ото канєшно не робити!!!!!!!!!

Шок 2011-08-17 / 14:30:00
От Вітя молодець! Всюду його повно!

В.Ільницький 2011-07-06 / 18:25:00
Шановний пане "Фермер". Мене аж ніяк не дратує ця поїїздка. Просто кожен має займатися своєю справою, а не популізмом. Я вважаю, що у Віктора Івановича, як члена уряду, є можливість справді допомогти селянам. Як саме - читайте у публікації.

фермер 2011-07-03 / 16:01:00
Шановний п.Ільницький
Чому Вас так дратує така поїздка
Тілько тому, що це БАЛОГА та ЛЕДІДА
Як на мене /та інших селян/ таких поїздок побільше б і тоді чиновники більше будуть вникати в проблеми селян-виробників. Не треба завжди боротися , а шукати виходу із проблем села Відносно "азарової" кампанії - це абсурд і враження таке ніби "той" поняття не має про деякі речі....

местный 2011-06-24 / 14:46:00
хм, согласитесь, интересное мнение...
оно недостойно ознакомления с ним?

/ 1Павло Богдан: «У Словаччині дуже мало об'єктивної інформації про життя в сучасній Україні»
Сталінські табори не зламали силу духу міжгірця Василя Бряника
/ 5Як Дні «Дня» йшли до Ужгорода
/ 1Друга світова – особистий рахунок
/ 4Погрози розправи за підтримку Майдану змусили Саманту Рац покинути батьківщину
/ 2Чи буде в Ужгороді єдиний культурний центр?
/ 2Тарифомор
/ 7Місцями життя і звитяги Ференца Ракоці ІІ
Сорок днів без «Скіфа». Пам’яті Олега Сидора
/ 9Апостол непереможного духу
/ 7Віталій Постолакі: "Ми сподіваємося лише самі на себе"
/ 3Два кольори на полотні життя
Досі не реабілітований...
«Я отримав повістку в день свого народження...»
/ 4Хто розгатить «Тису»?
/ 6Самоочищення як запорука поступу
/ 5Що за ґута, що за фрас зворохобила «Домбас»?
/ 14 «Лишь бы не было войны…»
/ 1„Не ридать, а добувати, хоч синам, як не собі...”
/ 6Від батька – до сина-4
/ 4Від батька – до сина - 3
/ 6Від батька – до сина-2
/ 4Від батька – до сина
/ 6Азійське нутро, або Чому ми не Європа?
/ 11Бізнес на свободі
» Всі записи