Виноградівщина: Дві "голови" про одні вибори - ІІ

Виноградівщина: Дві "голови" про одні вибори - ІІ

Олег Любімов:

"...в мій кабінет увійшов один з представників партії Регіонів, який мені сказав, що в нього одного є стільки авторитету, щоб мене зняти з посади і запропонував, м'яко кажучи, бути в них стукачем." 

(Закінчення)

 -  Якщо тільки по одном, двох представників маємо в дільничних виборчих комісіях, то яким чином ми можемо сфальсифікувати?

- Як би ви охарактеризували результати вашої партії в місті, районі і в області.

- В місті – це "-2". Як керівник штабу і лідер партійної організації, я займався районом. А містом займалася міська організація.

- Хто у вас голова міської організації?

- Альч Люба Михайлівна. Як показали підсумки, вона не зуміла створити таку команду, яка могла би достойно провести виборчу кампанію. Хоча не можу сказати що у нас на місто були погані кандидати, але організація роботи була неправильна. Що стосується району, то якщо із 64 депутатів ми проводимо своїх 25 депутатів, то я вважаю, що результат на "4". В область із 108 депутатів 46 чи 48 (йде підрахунок) наших. За проведену кампанію в області, я вважаю можна спокійно ставити оцінку "5". Якщо говорити про сільських голів, то ми жодного не висували, але деяких підтримали. Із тих, кого ми підтримували не пройшло 3 чоловіки, зате 10 пройшло. 

- Згідно результатів виборів, як прогнозуєте розвиток подій в місті, районі, області?

- В місті нема чого аналізувати і прогнозувати. Увійшла більшість депутатів від партії Регіонів, більшість підприємців. Ну нехай урядують, нехай показують на що здатні. Якщо люди зробили такий вибір, то це право людей і люди разом з своїми обранцями, разом з тим міським головою, якого обрали,  повинні нести теж відповідальність за свій вибір. Це нормальна демократична ситуація. Що стосується району, то в районі важко щось спрогнозувати, бо ми проводимо переговори з іншими політичними силами. До речі, зранку теж проводилися переговори, чому я трошки і затримався. По суті, ці переговори відбуваються навколо створення, я не хотів би казати ситуативної більшості, бо на переговорах говорю, що прагну більшості стабільної і постійної. Переговори так само проводить і партія Регіонів, яка за мету поставила – будь-хто голова райради, тільки не Любімов. Ну це їх право – нехай проводять. Хоча роблять вони це не дуже чесними методами, коли до тих же угорців приходять і кажуть: Любімов фашист, Любімов – націоналіст, забуваючи при цьому, що у Любімова дружина угорка і 4,5 років заступником у мене працював угорець, з яким у нас було нормальне порозуміння.

- А з ким ви ведете переговори?

- З різними політичними силами і різними депутатами. Тобто з усіма. Але, звичайно, що з такими, як Альошин,  ми не ведемо.

- А як УМДС?

- Ведемо переговори з представниками і УМДС.

- А партія КМКС, яка співпрацювала з вами з 2005 року?

- Скажемо так – міцний горішок. Вони взяли політичну паузу і чекають, які будуть остаточні результати виборів до Закарпатської обласної ради. На особистому ріні вони нам говорять – так, душею ми з вами, але ми є дисциплінована, чітка структурована політична сила, тому чекаємо рішення керівників.

- Фронт Змін. Там, ніби, є 3 чоловіка, які себе, як говорять наші джерела, хочуть дорого "продати"?

- Це їх проблема. У всякому разі, коли ми вели переговори, то про посади не йшлося. 

- То вони з вам чи з партією Регіонів?

- Точно сказати не можу, знаю тільки, що в області прийнято рішення блокуватися не з партією Регіонів, а з Єдиним Центром.

- А БЮТ?

- Тут без коментарів. Про що тут говорити, якщо наш районний БЮТ, особливо все керівництво – це філіал партії Регіонів. 

- А на обласному рівні, адже там теж є 8 депутатів? До того ж у ЗМІ пройшла інформація про останнє "китайське попередження" п. Ледиді, якому дали термін до нового року сформувати більшість в обласній раді, а інакше відставка.

- Згідно закону про місцеві адміністрації, коли йде губернатор, то вся вертикаль влади в області теж йде. Я би не хотів коментувати це "китайське попередження", але в мене є така інформація, що ще місяць тому Батьківщина виявила готовність йти до кінця з ЄЦ. Регіоналам важко буде зробити більшість, а якщо говорити більш конкретно, то практично гне можливо. Хоча частково ваші слова про "китайське попередження" може підтвердити той факт, що робляться дії з метою визнати вибори в Закарпатті недійсними. 

- А яка ймовірність того, що вибори визнають недійсними? 

- Для цього потрібно мати конкретні підстави. Повинні бути акти, скарги і т. д. Мені часто
регіонали закидають, що, мовляв, у вас був ІІІ тур виборів у 2005 році. Але ІІІ тур виборів відбувся на основі рішення суду, який підтвердив, що були системні фальсифікації другої сторони. 

- Щодо вас. Ваша фігура у багатьох викликає печію. Є така інформація, що робляться всі спроби з метою не допустити вас до посади голови райради, і для цього, ніби, навіть шукають компромісну фігуру. Але спочатку – чи власне ви готові знову очолити районну раду?

- Партія в п'ятницю дійсно висунула мене на посаду голови районної ради. А те, що моя особа викликає печію у місцевої еліти – однозначно, що це так. Печію я став викликати буквально кілька місяців тому, коли в мій кабінет увійшов один з представників партії Регіонів, який мені сказав, що в нього одного є стільки авторитету, щоб мене зняти з посади і запропонував, м'яко кажучи, бути в них стукачем. 

- Вони хотіли, щоб ви звільнили посаду?

- Ні. Вони хотіли, щоб я працював на партію Регіонів. І я відмовився це робити, і я думаю, що саме з цього моменту я став печією. Хоча за 4,5 роки та ж сама партія Регіонів, та ж Батьківщина бачили, що робота в районній раді була добре поставлена. Чи ведуться на вищому рівні переговори: будь хто, тільки не Любімов – я цього сказати не можу. Хоча моє керівництво в області мені чітко сказало – проводь переговори. 

- Якщо допустити, що в районі ви станете головою і ваша політична сила зможе сформувати більшість, в області теж ЄЦ візьме владу, обере голову облради, сформує більшість. Чи в такій ситуації не постраждає область, адже при владі партія Регіонав, і як зазначив лідер Громадської позиції п. Гриценко, ця влада даватиме дотаційним областям фінанси на господарювання тільки в разі лояльності і повної підтримки. В результаті виборець може відвернутися. 

- Питання досить складне. На сьогоднішній день ЄЦ в межах країни не є системною опозицією до партії Регіонів, хоч не є і партнером партії Регіонів. 

- То ви ще зможете зблокуватися з партією Регіонів?

- Ні. Я думаю, що ніхто не стане блокуватися з партією Регіонів, бо Єдиний Центр було вирішено зробити в противагу Нашій Україні, де було зібрано дев'ять гетьманчиків, які не змогли і до цього часу не можуть створити єдину політичну силу, яка буде мати свою думку. Як буде далі – побачимо. На рахунок вашого застереження – є побоювання, що таке може бути, але є Бюджетний Кодекс, є Закон України про державний бюджет...

- Є у нас Конституційний суд.

- Був Конституційний суд.

- То може все в минулому? До речі, в раду не попали Довжанин, Якоб, Поличко, Керечан... чи не є це та очікувана зміна поколінь, яка відбулася? Ми не будемо зазначати, що на зміну їм прийшли контрабандисти, люди з кримінальним минулим, тіньові підприємці. І в разі вашого обрання головою, як вам буде працюватися, коли представники перманентної "холодної війни" відійшли і прийшли нові, більш жорсткі, що визріли вже у сучасних умовах?

- Я думаю, що це не є несподіванкою. Це еволюційний процес і в будь-якого виборця є сприйняття такого процесу. Наприклад, до обласної ради обрали молодого перспективного Бушка, а наш кандидат – Роман Йосип Іванович уже старший, то хай іде на пенсію. Хоча моя особиста думка, що Йосип Іванович дуже корисно працював, як в обласній так і в районній радах. Ми робили ставку теж на місцевих, молодих і перспективних людей. Партія Регіонів пішла трошки іншим шляхом: Якоб ішов від Черни, Довжанин від В. Ком'ят, Боршош – зять Якоба від Новоселиці, ну і не дійшли. Чи легше стане мені з новими – не знаю. Одні пішли, інші прийшли. Хоча залишився той же Токач, який за 4,5 роки абсолютно нічого доброго для району не зробив, крім скандалів.

- Ми би хотіли трошки вийти із теми і спитати про долю п. Борисенка, колишнього начальника відділу охорони здоров'я при райдержадміністрації.

- Вже 50 хвилин, починаючи з 9.00, Ігор Миколайович згідно рішення суду поновлений на посаді начальника відділу охорони здоров'я. Це ще раз підтвердило, що наші опоненти діяли не в рамках закону, коли звільняли людину. А до цього так і проситься зауваження: коли ця влада прийшла, то відразу заявила – ми проводимо реформи ... і звільнила 17 директорів шкіл. Я не можу зрозуміти, що то за реформи – одних звільнити, других посадити.

- Але ж у свій час і ви хотіли міняти тих же директорів.

- Якщо я хотів міняти, то я хотів їх міняти в рамках закону.

- Ну то зовсім інша справа. В такому разі, вони б на вас навіть не образилися.

- Якщо б то йшло у рамках закону, то, можливо і ситуація в освіті була б іншою. А зараз виходить: голова районної ради заходить у школу, голова районної ради, який є представником власника цієї будівлі, а йому дзвонить директор і каже: як ви посміли зайти до мене в школу. Це директор школи, на яку один з депутатів районної ради пальцем вказав, що вона повинна бути директором школи в Королеві. Тобто не з кадрового резерву, не за професійні якості людина стала директором королівської школи № 2. Але я думаю, що все те рано чи пізно стане на свої місця. Пройдуть вибори голови районної ради, буде Любімов чи хтось другий, чи третій – все уляжеться. Знаю толерантність наших закарпатських людей: одне, два засідання районної ради і всі питання познімаються, люди знову почнуть працювати і думати над тим, як нам жити, де нам жити. Люди відійдуть від політичних шор. Звичайно, залишаться такі, як Токач, Савинець, Альошин.

- Останнє питання: засоби масової інформації. Ваша оцінка їх діяльності під час виборів. 

- Я би не хотів це коментувати. Мені досить боляче говорити про "Новини Виноградівщини". В мене було кілька конфліктів із редактором цієї газети.

- Але ж це ваша газета, яку ви фінансуєте

- Я надіявся, що буде об'єктивно, але, очевидно ми помилилися в людях або люди просто стали жертвою тих обставин, які на даний час склалися в державі. 

- Одне хочеться зауважити, Олеже Вікторовичу: влада чи депутати, чи кандидати повинні не тільки перед виборами демонструвати емоції, згадувати про справедливість. Все це повинно демонструватися  на протязі всієї роботи влади. І не йти на жодні компроміси, якби це звабливо не було, якби гарно не виглядало і прикрашалося словами "стабільність", "спокій", "порозуміння", "виноградівський патріотизм". 

- Я можу це підтвердити. Це дійсно так. Бо коли я став головою районної ради, а Якоб став головою райдержадміністрації, мені було сказано: давайте - дружіть, давайте - робіть. Певна користь для району в тому була, але, на жаль, за кулісами постійно працювали проти. В політиці багато цинізму і нещирості. Але це досвід, досвід, який в подальшому допоможе принаймні менше помилятися.

- Дякую за розмову.

- Вам дякую.

 


Карло Резеш:

"А якщо говорити про ті 25, яких провів ЄЦ, то на зустрічі з нашими кандидатами ми прийшли до висновку, що з тих 25 депутатів реально пройшло, тих людей, які дійсно заслуговували підтримку народу своїм авторитетом,  максимум 5 чоловік."                                                                   

(Закінчення)

- Міська рада, зрозуміло, там ви перемогли. А районна рада, що ту скажете? Адже ЄЦ має 25 депутатів із 64. Партія регіонів має 15 чи навіть 13. Ситуація не однозначна, тим більше, що ви, як виконавча влада, співпрацюєте з районною радою. Здається так, що тої стабільності, до якої постійно апелює ваша політична сила, в райраді не буде.

- А я впевнений, що буде. 

- Яким чином вона буде досягнута? 

- Я впевнений, що більшість депутатів буде на нашій стороні. А якщо говорити про ті 25, яких провів ЄЦ, то на зустрічі з нашими кандидатами ми обговорювали цю ситуацію.  Ми прийшли до висновку, що з тих 25 депутатів реально пройшло, тих людей, які дійсно заслуговували підтримку народу своїм авторитетом,  максимум 5 чоловік. А якщо говорити про політику, в якій, як відомо, все буває, якщо йтиметься, про те, щоб з кимось вступати в коаліцію, то з людьми з інших партій ми створюватимемо коаліцію, будемо створюватимемо більшість на чолі з партією Регіонів і обиратимемо свого голову районної ради.

- Карле Карловичу, з ким будете вступати в коаліцію?

- Я думаю з іншими партіями.

- Хто вам близький? А, Батьківщина...

- Батьківщина, Сильна Україна, Комуністи і всі партії.

- А Фронт змін?

- Тривають переговори. 

- Кажуть, що представники хочуть "дорого"  віддатися.

- Ні, то неправда. З КМКС точно така ситуація, яка є сьогодні із Фронтом змін - тривають переговори.

- В Єдиному Центрі нам повідомили, що районна організація вже провела своє зібрання, підсумували вибори і кандидатом на голову Виноградівської райради висунули п. Любімова.

- Я в цьому навіть не сумнівався. 

- А в кому можна не сумніватися у вас? Кого ви будете висувати на голову райради?

- У нас є кандидатура, але я поки що не можу вам її назвати. 

- То ви не такі демократичні, як ЄЦ?

- Чому? У нас триває процес. У нас буде коаліція різних партій. Різні партії висувають свої кандидатури. І зараз проходить процес узгодження і обговорення.

- Ви можете назвати кілька кандидатур, які зараз проходять узгодження?

- Наступного тижня, у середу, я зможу вам назвати кандидатуру ( у середу п. Карло переклав обіцянку на понеділок - ред.).

- А зараз хочеться почути вашу думку на рахунок обласної ради. У ЗМІ є інформація, що п. Ледиду викликали в Київ і дали "останнє китайське попередження", мовляв, якщо він не створить більшість у обласній раді, то він піде геть. З іншого боку: є інформація, що зараз все робиться для того, щоб вибори в Закарпатті зробити недійсними. Тобто йде боротьба. Ваш аналіз, думки, прогнози.

- Перше питання я навіть аналізувати не хочу. Олександр Олександрович Ледида залишається губернатором Закарпатської області. На цю посаду вибори ніяк не можуть вплинути. Інші питання: така ж сама ситуація як у Виноградівському  районі і в самій Закарпатській області. Я впевнений, що в області більшість створюватиме партія Регіонів. Не знаю, в якій конфігурації, які партії ввійдуть в коаліцію, але те, що в Закарпатській області раду завоює партія Регіонів, я в тому не сумніваюся. 

- А вибори зробити недійсними? Ви говорите, що був підкуп, про це багато говорять. Йдеться про перерахунок голосів на деяких дільницях. Чи зможе партія Регіонів дотиснути цю ситуацію?

- Якщо говорити про моє суб'єктивне бачення, то я би не хотів уже жодних виборів, я би хотів, щоб ми вже працювали. У нас стільки роботи і зараз знову займатися виборами? Це не моя компетенція, але якщо вони вирішать, що потрібно ще раз проводити вибори, ну тоді нікуди не дітися, будемо повторювати вибори. 

- Як вплинуть результати виборів на подальшу долю району? Ми прекрасно розуміємо, що при владі зараз партія Регіонів із своїм президентом, з більшістю  у парламенті, своїм урядом. У випадку, якщо партія ЄЦ досягне тих результатів, яких вона прагне, і зможе і в області, і в районі поставити: тут Любімова, там Івана Балогу. Чи буде в такому випадку співпраця  з центром? Адже дотаційні кошти приходять саме з Києва. Гриценко, представник Громадської позиції, говорить про те, що преференції будуть віддаватися тим областям і територіальним одиницям, де перемогла партія Регіонів. Чи не опиниться Закарпаття і зокрема Виноградівщина в невигідній ситуації по відношенню до фінансових потоків з центру?

- Я над цим навіть не задумуюся, бо вважаю, що це нереально. 

- Не буде такого, тому що партія Регіонів все-таки через ці підрахунки, які тривають, через переговори з іншими силами все-таки дотисне ситуацію, чи тому, що партія Регіонів домовиться з Балогою?

- Чи може партія Регіонів домовитися з Єдиним Центром? Давайте не будемо торкатися обласного, а поговоримо про районний рівень. Наші депутати, позаяк деякі члени цієї партії аморально пройшли в депутати, не мають навіть найменшого бажання працювати з такими депутатами в одній раді. Як там буде в області? Тільки можу повторитися: думаю, що більшість в обласній раді формуватиме партія Регіонів. 

- Сьогодні пан Борисенко з 9.00 повинен був знову обійняти посаду начальника відділу охорони здоров'я при райдержадміністрації. Ваша думка з цього приводу?

- Суд так вирішив, значить працює.

- Пан Любімов прокоментував це наступним чином: райдержадміністрація вчинила беззаконні дії і тому пан Борисенко через суд просто відновив справедливість. Це правда?

- У мене нема таких повноважень, щоб я критикував рішення суду.

- А помилки у райдержадміністрації при звільненні Ігоря Миколайовича  були чи ні?

- Там просто треба було більш уважно прочитати рішення суддів. Фактично, вони нічого не мають проти того, що ми звільнили Борисенка. Просто ми не дотрималися процедури. Борисенко був районним депутатом. Ми не мали права його звільняти без попередження депутатів районної ради. І це ми повинні були зробити за 15 днів до звільнення. Тому зараз інша сторона просто спотворює факти. 

- І останнє запитання. Ваша думка про роботу районних засобів масової інформації в період  виборчої кампанії. Адже це саме той чинник, який у великій мірі забезпечує демократичність, неупередженість, рівність доступу, незалежність. Чи зберегли, на вашу думку, наші засоби масової інформації на протязі виборчої кампанії оці сутнісні демократичні засади?

- Ви маєте на увазі тільки районні ЗМІ?

- Так. Адже ми з вами у районі працюємо.

- На цю тему можна було би говорити дуже довго. А якщо коротко, то я думаю, не зовсім об'єктивно вони висвітлювали перебіг виборчої кампанії.

- Конкретизуйте, будь ласка.

- Ну давайте конкретизуємо. Мені здається, що ваша газета десь необ'єктивно передає інформацію або давайте, скажемо так, бо я із задоволенням читаю вашу газету, там дуже багато вашої думки.

- А  чия думка там повинна бути?

- Ви повинні написати реально.

- Ну от ми проводимо інтерв'ю з вами і питаємо не чиюсь, а вашу думку, з Любімовим проводимо інтерв'ю і питаємо не чиюсь, а його думку. Все це буде відображено, як робиться вже багато-багато  років.

- Я розумію, але вам ніхто не дав право конкретно аналізувати.

- Ви праві, бо газета незалежна, ні партією ні державою не фінансується, тому право це не надається, а існує якби апріорі, згідно демократичних засад, демократичного суспільства. Тим більше, що за це право ми платимо із власної кишені. 

- Ви, будь ласка, сприймайте це як позитивну критику, бо інколи дійсно не вистачає реальності. 

- Тої, яка комусь подобається?

- Ні. Я так і знав, що ви саме так скажете. 

- Карле Карловичу, щоб завершити про "Чорну Гору", хочемо повідомити, що відповідаю за кожне слово, яке є в тій газеті і перед законом, і перед власним сумлінням. Ви не можете сказати, що є фінансування із штабів чи бюджетів, бо навіть за цієї, так званої, помаранчевої влади, до якої нас приписують, всього один раз було виділене незначне фінансування, на яке, згідно з Законом про підтримку ЗМІ, маємо повне і рівне право, яким в попередні (передпомаранчеві) кілька років користувалися. Але давайте скажемо про газету виноградівців, яку вони утримують за свої кошти, газету, яка повинна якраз їм і служити. Не партіям, не владам, які міняються як шкарпетки, а тим простим людям, які часто і від тих партій, і від тої влади потерпають.  Ваша політична сила "Новини Виноградівщини" майже весь передвиборчий період використовувала  на свій манер, а останній номер просто окупувала, із подальшим безкоштовним вкиданням у кожний двір. Це правильно? 

- Ні, неправильно.

- А чому тоді  так зробили?

- Бо воно не так було.

- А як було?

- Хто заборонив іншим політичним партіям скористатися такою можливістю, тим більше, що за цей агітаційний матеріал було заплачено серйозні кошти.

- Тоді означає, що при нашій хваленій демократії все можна купити. Ось ви відстоюєте позицію президента, є його представником у районі, а вас прийшли і перекупили. Або Любімова, взяли і перекупили інші спонсори. Це буде правильно? 

- Я з вами не погоджуюся.

- Тим не менше, на жаль, з газетою, де працюють колеги, поступають приблизно так, як з легкою жінкою. Громада її годує, утримує, дала їй гарне комфортабельне житло, дала роботу і всі засоби для сумлінної праці, але приходить час, коли ця наша жінка, перетворюється в дівку і  має її кожен, хто їй гарно заплатить. Потім спаплюжена, спантеличена, кинута вона знову до нас повертається з набитими жебами, а ми кажемо - нічого жінко, видно така твоя жіноча доля. А втім – дякуємо, Карле Карловичу, за розмову. Де ще вам  пощастить пригубити терпкого напою  "ДЕМОКРАТІЇ", як не з "Чорною Горою"? 

- Дякую і вам, але я з вами не повністю погоджуюся.

- На те вона і демократія.
 
Р. S. Звичайно, картину, яку малюють наші голови, дещо деформовано за останній тиждень. Позаяк, наше все - Віктор Іванович  в Міністри Надзвичайних ситуацій подалися (а ми так старалися, нехотя ті 100 гривень брали, пан Любімов лоскотали  нас, виборців, тими ж (вже які вибори випробуваними) морально-етичними засобами особистої гігієни, гарцуючи на серцях та мріях потаємних), в уряд, який сміливо можна назвати "Надзвичайною ситуацією України".
 
Але це,  з одного боку, підтвердило характеристику пана Піпаша щодо Балоги: "Єдине, що знаю - "українське національне самоусвідомлення" у Віктора Івановича відсутнє повністю. Це я можу стверджувати. Натомість присутнє якесь рудиментарно-архаїчне розуміння неіснуючої (як етнічної) регіональної спільноти: "Ми закарпатці!". Дещо воно нагадує: "Ми - донєцкіє!", "Ми - масковскіє", чи "Ми - радванські, мукачівські, єнакіївські, горянські... , ми з того кутка села. - До нас  "зясь"". З іншого боку - дасть можливість поспостерігати, як наші місцеві політики еволюціонують в залежності від ігрищ своїх шефів.

18 листопада 2010р.

Теги: вибори, Резеш, Любімов

Коментарі

KK 2010-11-21 / 00:12:00
Бачу що вам тоді велике щастя!:-)

Микола Староста (Жалива) 2010-11-20 / 23:57:00
Бачу і на іншому сайті, вашу "роботу"..

KK 2010-11-20 / 23:18:00
Тільки вас пане Жалива...(Знов як бачите ви не праві):-)

Микола Староста (Жалива) 2010-11-20 / 23:00:00
КК.. у вас манія все і всіх обгажувати.

KK 2010-11-20 / 22:18:00
Все правільно! Ми з Балогою уже давно разом працюємо. А хто ви думаєти йому не давно порадив перемінити свою національністю від 'русина' до 'українця'??...:-)

сорри 2010-11-20 / 22:12:00
Все правильно, пане Старосто: ЄЦ проник уже на північноамериканський континент, і пан КК є гоовою його штатівського осередку... :))

KK 2010-11-20 / 22:06:00
То ви, а не я, яким являється психічно хворою людиною! Чи я що небудь тут
згадав про 'русинів' (це вам якась на цю тему манія давно зявилася, подібно до 'Першого Прем'єра Ґетська!). А стаття в більшу чергу повязана з ПР, про яку багато більше знанно чим ЄЦ (яка тільки себе являє якісню на закарпатті). ПР володюща партія по цілі україні, партію яку ви самі подержали (і мабуть далі подержуєти?), партія до якої ваш рідний брат належить і багато ваших 'колєг' теж належуть, і партія яка відповідає за стан держави, і яку ви до цих пір не зявили мужністю і справідливості чим небудь обвинити! Як я раніше писав ви себе являєти як 'вірний слуг' цієї партії, і дуже смішно чути про вашої критики держави, коли ви не спроможні критикувати ту політичну партію яка відповідає за стан держави: ПР!

Микола Староста (Жалива) 2010-11-20 / 21:49:00
КК.. я вже сто крат писав, що до ПР відношення не маю, не являюся її членом. Знаю, що багато членів партії не підтримують новий Податковий Кодекс, і рішення Виноградівської міської ради, тому яскравий приклад. Бачу Ви психічно хвора людина, ви живете запереченням, русинів ви ненавидите, Партію регіонів теж, щось про ЕЦиків, мовчите, як риба.

KK 2010-11-20 / 21:36:00
Далі вірний слуг ('прихильник') боїться яку небудь вину за стан україни скласти там де вона повина бути, перед ногами тією партією яка скрізь володіє: ПР. Хто саме у 'києві вирішує все'? ПР. Хто саме зараз відповідає за стан держави сйогодні? ПР. Хто саме скоро тягне україну 'в короткий період в банкрутство'? ПР. А хто своєю мовчанкою про відповідальністю цей всім відомий стан, не має права радити про якийсь новий шлях? Жалива!

Микола Староста (Жалива) 2010-11-20 / 21:20:00
Україна, як держава може через дуже короткий період, бути банкрутом. Потрібні радикальні міри,і першу чергу в сфері управління!! Корупція, конфлікти інтересів різних гілок влади, чиновницький "безпередел", це тільки вершина айсбергу, вважаю за правильним зміну системи держави, наша унітарність приведе до соціального зриву, потрібне надання реальної влади на місцях, щоб не в Києві вирішували все, в тому числі податки, вважаю що федеративний устрій України, може радикально поліпшити рівень життя людей, тим більше що Україна де-факто федерація (Крим).

Пес на воєводстві 2010-11-20 / 17:59:00
Держава буквально на очах перетворилася з руто-м'ято-соняшникової вольниці на справжню псарню. Міліція стала справжньою катівнею, звідки виходять не всі живими і здоровими.
Прокуратура - прив'язний вовкодав, готовий заживо проковтнути кожного, хто готовий бодай криво глянути на Господаря - владний режим.

Суди - нещадна, запрограмована на зубодробний лад молотарка, куди як снопи у жнива кидають і кидають душі тих, хто бодай щось заїкається про демократію і свободу слова, хто хоче громадянської справедливості

А у Виноградові великий русинський потілогог зявився, ресторатор закладу "Три придурки". Хто-хто, а він, вірний християнин, дуже печеться за наш народ і в своїй уніфікованій корчмі торгує паленкою та закускою тільки з позначкою "Без ГМО". Вельми порядний і принциповий той ресторатор... Де ще такі люди беруться в краї! Журиться як дальше копійку
заробити при таких обставинах...як ще більше паленку наварити!!!

KK 2010-11-20 / 17:18:00
Жаливо - ви себе справді являєте як тою вірною собакою! Ви навіть не можети признати прилюдно що так, цей новий закон був впровадиний через головання і бажання ПР. Я би вам радив уже привикати критикувати дій
цеї партії, партія яка нічого більше не являє чим захисником інересів самивих най богатших оліґархів, корупціонерів і русифікаторами української держави. Але ж якщо ви би ПР критикували, то ви би і сам себе критикували?:-)

KK 2010-11-20 / 17:02:00
Жаливо - Вашим тут заявом, ви знов явно показуєти що ви живете у фантазтичному світі! Кодекс був остановалним тільки з наказом з самого верху. Може ви ще думаєти що помаранчі керують держвою? Всім ясно що цей новий кодекс був видуманим партією ПР, яким ви себе вважаєте 'прихильником'. Мабуть ви ще і далі чується прихильником цієї партії??....але не можети брати на себе відповідальністю за цей не справідливий закон???

Микола Староста (Жалива) 2010-11-20 / 10:25:00
КК.. податковий кодекс заслуга таких ...урків,як ВИ! Тут вам і унітарна держава Україна.

Я уважно ознайомився з кодексом і виступаю проти нього!!!

Вважаю, що потрібні кардинальні зміни, але в основі тих змін повинна бути людина... не держава!!
Багаті люди - багата держава, а не чиновники.

KK 2010-11-20 / 00:20:00
Цікаво що бідолака 'бізнесмен' Жалива, який часто на цих сторінках всім нагадує як йому тяжко справлятися зі всякими проблемами 'бізнесу'
(не менш із налогами) ані не цвіркне хотя трошки про нові налогові тягарі які спрямовані протів таких бізнесменів як і він? Всім ясно що цей новий кодекс був видуманим партією яким він себе вважає 'прихильником', ПР. Мабуть він ще і далі чується прихильником цієї партії??....

Микола Староста (Жалива) 2010-11-19 / 16:59:00
Читав, я ту "заяву" про то що Балогови пропонували не було секретом, Шуфрича тому і зняли. Балога просто "маленько" не договорив до кінця. Чому він не хотів, тої посади, а претендував на зовсім інше. Все дуже просто лідери ЕЦ претендували на багато більше, ніж посада міністра, та не так склалося як гадалося, ЕЦ не зміг стати всеукраїнською політичною силою. То що Балога став міністром не є великою перемогою, тим більше, що ще є дуже багато запитань.
Янукович не Ющенко... все може змінитися в "кліп ока".

А мораль цієї "басні" така, не треба нам Закарпатцям затівати сварки між собою, десь потім все може "аукнутися". Сьогодні ти на коні, завтра під конем, і не оброт.

Виноградівець 2010-11-19 / 14:53:00
Для дурного Жаливи.
http://www.pravda.com.ua/news/2010/11/17/5578339/
Читай і насолоджуйся.

Не ПРдун 2010-11-19 / 14:49:00
Помрій Старосто, помрій...

Микола Староста (Жалива) 2010-11-19 / 11:58:00
І треба бути, таким "безтолковим", аноніме... треба зрозуміти одно. Не Партія Регіонів пішла до Єдиного Центру, а все на оборот. Місцеві вибори нічого фактично не змінили, виконавча гілка влади у ПР, а там основні "ричаги" влади.... місцеві ради, приймають тільки бюджет, а РДА або ОДА, уже "вирішує" під що є гроші, а під що ні.

Не треба себе "заспокоювати" , що ПР програло, а ЄЦ виграло. Не Янукович прийшов до Балоги, а Балога просив Януковича. Тим більше, що всі кадрові питання в руках ПР... а місцеві голови рад, як весільні генерали, реально вони нічого не вирішують.

2010-11-19 / 11:16:00
Резеш разом з Ледидою будуть летіти далеко і довго іза проіграних виборів "хоч вони їх і не коснулися" такшо не довго їм залишилося.А хто з ким обєднається побачимо з часом


Чорна Гора
Публікації:
/ 4Останній номер
/ 10Стихія, то панська забава
/ 1Бог – дав, Бог – взяв
/ 3Дедушка-трансформер
/ 14Депутатів Виноградівської райради вперше на сесії назвали "гаспадамі"
/ 1Крокодил і сонце
/ 3«Чорна Гора» № 800
/ 5Вершник Українського апокаліпсису
/ 2В очікуванні прокурора
У Виноградові відбувся концерт "Різдвяні мелодії оркестру"
/ 9Виноградівці знову поїхали в Київ на Євромайдан
/ 12Позачергова сесія (безсилість)
/ 2Студенти та учні Виноградова вийшли на вулиці, аби підтримати страйк
У Виноградові створено координаційний штаб для мобілізації людей в Київ
/ 2Михайло Кочіш: «Вибори 2015 року відбудуться за результатами соціально-економічної діяльності влади»
/ 2Таємничий приїзд прокурора, або тінь і сонце
/ 4Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Андрій Васько
/ 5Журналіст
/ 2Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Василь Монда
/ 10У Виноградові живе жінка, яка вже 4 роки не може поховати свою дитину
/ 2Найщасливіший Василь
/ 15Безпрецедентний випадок
/ 3Пташечка тихне, поле німіє... газони стрижуть
/ 13Вітання президента України вірним виборцям Виноградівського району та особливо міста Виноградова
/ 5Питання до рідного кандидата
» Всі записи