Виноградівщина: Дві "голови" про одні вибори

Одного ранку у Виноградівському «Білому домі» стався демократичний вибух. Обидва голови захотіли поділитися з народом думками про тільки-но закінчені вибори. Встояти було важко і ми надали шпальти нашого славного видання трохи стомленим, по-різному щасливим суперникам

Виноградівщина: Дві "голови" про одні вибори
ОЛЕГ ЛЮБІМОВ (голова райради): "...в мій кабінет увійшов один з представників партії Регіонів, який ме-ні сказав, що в нього одного є стільки авторитету, щоб мене зняти з посади і запропонував, м'яко кажучи, бути в них стукачем"
 
 -         Олеже Вікторовичу, як на вашу думку, чи був забезпечений демократичний перебіг виборчої кампанії у Виноградівському районі?

 

-          Напевно, тільки лінивий не говорить, що ці вибори були найбільш недемократичні, найбільш брудні, найбільш обмежені в терміні, що приводило до істерик голів комісій, членів комісій, членів територіальних виборчих комісій. Було чітко поставлене завдання одній із провладних партій: зробити вибори на свою користь, що в результаті привело до того, що вибори вийшли абсолютно не демократичними... Якщо з 18 членів ДВК 14 - від партії Регіонів, то можна собі уявити, що це були за вибори.
 
-          14 членів партії Регіонів?
 
-          Від партії Регіонів і їх сателітів. Але вибори пройшли. Хочемо чи не хочемо, але ми повинні виконувати Закон. На жаль, сама провладна партія цей Закон виконувати не хотіла.
 
-          До речі, ви про це говорите, як діючий на цей час голова районної ради. Як представник влади, що ви робили для того, щоб забезпечити демократичний перебіг виборчої кампанії?
 
-          На жаль, на сьогоднішній день голова районної ради і районна рада загалом просто усунуті від ведення будь-яких виборчих підготовчих робіт. Ці функції були покладені на адміністрацію, яку очолюють представники партії Регіонів. Тому всі дії, які ми могли робити, ми робили за допомогою партійної організації, яку я очолюю в районі і попереджували фальсифікації, які відбувалися. На мою думку, не всюди вдалося попередити.
 
-          Чи можете ви назвати якісь конкретні факти, щоб проілюструвати ваші слова?
 
-          Конкретний факт: село Сасово, виборча дільниця в школі. Кандидати на посаду сільського голови домовилися поставити відеоспостереження на дільниці. Члени комісії проти не були, але раптом про це дізнається партія Регіонів, приїжджає п. Резеш, піднімає міліцію, ОМОН – терміново знімати камери відеоспостереження, які направлені на скриньки і столи, щоб було видно: будуть фальсифікації чи не будуть. Підняли всіх, примусили камери зняти, примусили своїх членів комісії проголосувати проти. В той же час у селі Шаланки були встановлені камери спостереження, і ті камери відпрацювали всі вибори, і нікому то не заважало. А причина проста: у Сасові у нас був сильний кандидат у районну раду, який повинен був перемагати, вони також виставили свого кандидата на сільського голову. Сільського голову їм протягти не вдалося. На дільниці були зафіксовані порушення, на які, чомусь, ні сільська виборча комісія, ні районна не захотіли звертати уваги. А саме: з 8.00 до 12.30 одним із членів комісії, представником провладної коаліції, видавалися бюлетені без підпису члена ТВК. Це було зафіксовано нашими спостерігачами, які, на жаль, склали Акт в одному примірнику, але цей Акт ТВК не зареєструвала і ходу не було дано. Крім того, під час підрахунку голосів, коли всі були стомлені і знервовані, бюлетені рахувалися не так, як це вимагає закон, не показуючи іншим членам виборчих комісій. І коли ми звернулися до районної комісії з проханням перерахувати голоси – районна комісія нам в цьому відмовила. У Вилоку наш кандидат перемагає від іншого кандидата, представника УМДС (угорська партія), з різницею у два голоси. Той кандидат пише заяву, що просить перерахувати бюлетені, Терито-ріальна виборча комісія в порушення Закону, без відповідних копій посвідчення перераховує... і переконується в тому, що дані протоколу є вірними. Але раптом, на другий день, з'яв-ляється заява з проханням перерахувати голоси по цілому округу. Нема питань, давайте перераховувати, але коли голова комісії ставить питання: що тут роблять спостерігачі, кандидати в депутати, юристи, давайте всіх виганяємо і будемо перераховувати, то вже виникають певні підозри.
 
-          То були бюлетені перераховані, чи ні?
 
-          Ні, не були перераховані. Кандидат від УМДС приносить заяву, що він відмовляється від перерахунку. На жаль, комісія приймає рішення, щоб незважаючи на заяву, голоси перерахувати. Наскільки я зрозумів, комісію вже нічого не цікавило, голова Шолудько отримав вказівку мало не з Києва, щоб перерахувати і зняти депутата, який переміг. І коли наші люди говорять, що це не законно, не правильно, нас просто не хочуть слухати. В кінці члени виборчих комісій: сільської і районної встали і вийшли. І навіть ця ситуація їх не зупинила. В мене є така інформація, що спостерігач від партії Регіонів, такий собі Корчинський, подає заяву в суд на перерахунок голосів у Вилоці. Яким чином він подає заяву незрозуміло, бо ні їхній кандидат, ні їхня партія не є учасником.
 
-          А який це Корчинський?
 
-          Спостерігач від партії Регіонів. Дуже хамовитий чоловік, я з ним розмовляв: там ні краплі культури, порядності. Він ніби недавно в місті живе. У всякому разі він подав у суд і як там далі розвиватимуться події, я не знаю. І ще найбільше системне порушення, яке було зафіксоване на всіх дільницях: згідно Закону після закінчення виборів дільнична комісія спочатку повинна перераховувати голоси в обласну раду по багатомандатному округу, по одномандатному, по багатомандатному округу в районну раду, одномандатному округу і тільки після цього голоси за кандидатів на сільського, міського та селищного голів. Було дане системне доручення на всі дільниці: спочатку перераховувати голоси за кандидатів на голову. Чому? Тому що не секрет – всіх цікавить голова, а потім спостерігачі і кандидати собі підуть, і можна буде проводити ті процедури, які в нашому розумінні не співпадають з демократичними процедурами. В деяких селах ми домоглися і голоси перераховували згідно Закону. Але, наприклад, коли я зателефонував на дільницю, розміщену у Виноградівській ЗОШ № 3, той же Корчинський підняв трубку і заявив: ми прийняли таке рішення і свистати нам на Закон, хочете – подавайте до суду. Таке враження склалося, що спостерігач від партії Регіонів керує виборчою дільницею. Конкре-тне системне порушення було у с. В. Копаня, де керував комісією кандидат в депутати від партії Регіонів юрист райдержадміністрації Юрій Рацин. Він підходив до голови комісії і наказував які рішення мали прийматися. В результаті виходить: мене, як кандидата в депутати, який згідно Закону має право прийти на дільницю, кандидата на сільського голову с. В. Копаня Пилипа Василя Івановича просто виганяють з дільниці з таким мотивуванням, що ми заважаємо роботі комісії. А все наше порушення було в тому, що ми написали акт про порушення і просили його прийняти. Вони ж відмовилися це зробити, як говорить Закон, і воліли нас просто вигнати з дільниці. І такі системні порушення можна перераховувати і перераховувати. Наприклад, в Бор-жавському бюлетені видавали вже з позначеними кандидатами на посаду сільського голови і районного депутата... Але я думаю, що ці порушення все-таки не призвели до спотворення загального результату виборів, тому що з великим відривом перемогла не партія Регіонів.
 
-          Один з лідерів вашої партії п. Кріль заявив, що у Виноградові при підрахунку 350 голосів було забрано на користь УМДС.
 
-          Мало того, я скажу більше, ми передбачали, що такий варіант розвитку подій можливий, тому на засіданні районної ТВК ми прийшли в складі 8 чоловік, прийшли з протоколами з мокрими печатками, проводили відеозапис цього засідання, і, на жаль, комісія не зважила на наші зауваження, що відбувається фальсифікація результатів голосування. І коли ми запропонували перерахувати голоси на кожній дільниці, голова Шолудько сказав, що його це не цікавить. Один із членів ТВК запропонував навмання взяти кілька протоколів, щоб пересвідчитися чи то відповідає дійсності, чи не відповідає. Коли голова поставив на голосування, то 9 із 16 присутніх членів комісії проголосували за підсумковий протокол, інші не голосували. Наступного дня я віддав той протокол, копію протоколів з мокрими печатками, була написана скарга в прокуратуру. Після цього перші особи області провели телефонні переговори і було сказано, що такими діями партія Регіонів перш за все підставляє людей, бо буде відповідати не конкретний партієць, Петро Данилович Шолудько – голова Виноградівської районної ТВК. Крім того, в Мукачеві теж намагалися піти таким шляхом і почали приписувати партії Регіонів голоси, але коли ми підняли шум, то вже станом на обід на Київ поїхали протоколи, які відповідають реальним цифрам.
 
-          Чи будуть такі дії голови комісії, членів комісій - тих людей, які повинні були забезпечити демократичний і об'єктивний перебіг виборчої кампанії, належним чином оцінені згідно Закону? Чи є з вашого боку таке реагування в органи правопорядку?
 
-          Ось копія звернення в нашу районну прокуратуру, а як прокуратура буде реагувати, я цього сказати не можу.
 
-          Хоча ми вчора були у прокурора, а він сказав, що жодних серйозних скарг не було.
 
-          Надаю вам ксерокопію звернення.
 
-          А що ви скажете про той підкуп виборців з боку вашої політичної сили, про який зараз так багато говорять. Мається на увазі ті 100 грн. чи 200, чи 300 – кому як. Говорять лю-ди, говорять ваші політичні опоненти, пишуть газети – Балога купив закарпатців.
 
-          Платив Балога чи не платив – я не знаю. Таке питання потрібно задавати конкретно Балозі. Що стосується підкупу виборців, я би інакше питання підняв: ви подивіться, за останні півтора місяця по всіх селах поремонтували дороги, кинулися ремонтувати школи, садки, кинулися таку роботу робити, яку мабуть не робили на протязі всієї каденції. І все це за рахунок районного бюджету. Вибачте, а це не є підкуп виборців? І коли на останній із комісій депутатів районної ради ми підняли питання, що намагаються підкупити церковні громади за рахунок районного бюджету, то мене звинуватили Бог знає в чому. У всякому разі, 3 листопада ми зібрали комісію і ті кошти віддали на церкви. Нехай кожен слідкує за собою. Якщо є підкуп, давайте факти, подавайте в прокуратуру і нехай правоохоронні органи цим займаються. Ще раз наголошую – я не Балога. До речі, в мене теж є така інформація, що партія Регіонів дала в Матієві кошти, в Сасові, але ми про це не заявляємо, бо поки не зловили, конкретно говорити не можемо. Більше турбує, що адмінресурс був підключений. І якщо партія, якій малювали 0,9%, 2%, то відразу говорять, що то є фальсифікація. Хоча яким чином може сфальсифікувати опозиційна партія, яка навіть не має своїх представників у районній виборчій комісії.

 

(Закінчення в наступному номері)
 
 
КАРЛО РЕЗЕШ (голова райдержадміністрації): "А якщо говорити про ті 25, яких провів ЄЦ, то на зустрічі з нашими кандидатами ми прийшли до висновку, що з тих 25 депутатів реально пройшло, тих людей, які дійсно заслуговували підтримку народу своїм авторитетом, максимум 5 чоловік"
 
-          Карле Карловичу, на вашу думку, чи був забезпечений демократичний перебіг у Виноградівському районі?
 
-          Так.
 
-          Олег Вікторович Любімов, з яким ми тільки що розмовляли, говорить, що районна рада була практично усунута, а виборами займалася райдержадміністрація і було дуже багато порушень. Він привів такий аргумент, що з 18 членів ТВК 14 належало вашій політичній силі. Тобто не вашій особисто, бо ви, як відомо, обиралися від партії УМДС, а якраз партії Регіонів. Голова райради говорить про тиск, про величезне бажання фальшувати і спотворювати результати виборів, що адмінресурс ще ніколи так не працював, як зараз.
 
-          Добре. Давайте по порядку. Я хочу бачити тих людей, які будуть стверджувати, що на них дійсно був тиск від райдержадміністрації. Адмінресурс ми взагалі не задіювали. Як ви думаєте, три директора шкіл могли би висунутися від партії Єдиний Центр, якби був серйозний адмінресурс? Спитайте хоча б одного з них – чи я до них підходив: для чого вам це потрібно? Потрібно йти до людей і питати.
 
-          Може не ви особисто, може ваші помічники.
 
-          Я хочу відразу підкреслити. Нас звинувачують у тому, мовляв, де ви були, де була наша влада, що такий безлад творився у нас у районі. Де були ми, наша міліція, СБУ? Ми ще влітку, коли вже знали, що буде відбуватися масовий підкуп голосів, з Бушком Іваном Івановичем вирішили, що ми будемо робити демократичні вибори. Ні на кого не буде тиску. Інше питання: територіальна виборча комісії. Будь ласка, підійдіть до Шолудька і спитайте, коли Резеш і люди Резеша були там на протязі тижня, коли вівся підрахунок голосів. Вперше я піднявся туди в п'ятницю, коли перед тим Любімов із своїми людьми там сидів з ранку до вечора і просто не давали працювати комісії. Спитайте, чому секретар комісії Грета Керечан вже написала заяву про звільнення, кілька жінок, членів комісії від партії Регіонів, теж написали заяву, що вони йдуть з територіальної комісії. А все тому, що там просто не дають працювати. З камерами ходять, бігають не зрозуміло хто. Я говорив Шолудьку: прийміть рішення не пускати в приміщення, де засідає комісія сторонніх людей, ні від партії Регіонів, ні від ЄЦ. Те, що людей почали залякувати. Це, що ми своїх людей залякуємо?
 
-          А чому майже всі члени комісії від партії Регіонів і їх сателітів, як стверджує Любімов?
 
-          Це неправда.
 
-          Голова районної комісії від партії Регіонів, голова міської виборчої комісії від партії Регіонів, кого не спитаємо на дільницях в місті – голова комісії... від партії Регіонів.
 
-          Дивіться. Ми вирішили так, що постараємося зробити так комісії... Ну не зробити, бо зробити ми не можемо...
 
-          По закону не можете.
 
-          Правильно, але у нас же там не всі від партії Регіонів. Є люди від депутатів... Ми хотіли так зробити, щоб хоч якось боротися проти того, що буде підкуп голосів. Чекайте! Любімов ще щось хоче говорити про порушення?
 
-          Ми розуміємо, про що ви весь час хочете почати говорити, але трохи згодом. А зараз, будь ласка, поясніть, що це був за випадок у Сасові. Олег Вікторович так малює ситуацію: було узгоджено з членами дільничної комісії встановлення відеоапаратури, яка би фіксувала події біля скриньок, за столами, але раптом, як говорить Любімов, прибіг Резеш, викликав міліцію, ОМОН і примусив переголосувати, демонтувати і т. д. А ось в Шаланках ніхто проти не був.
 
-          Чесно кажучи, я в Шаланках навіть і не був.
 
-          Певно, тому і апаратура встояла.
 
-          А у Сасові... Уявіть собі, телефонують мені в суботу, в обід, і говорять, що приходять члени дільничної комісії і бачать 4 камери на стінах. Я пішов у штаб, звернувся до юристів, щоб вони прокоментували цю ситуацію згідно закону. А в законі сказано, що спостерігач від будь-якої партії чи кандидата спокійно може знімати на відеокамеру будь-що на виборчій дільниці, але там не пише про стаціонарне обладнання. А виходить наступним чином: нікого не питаємо, хоч вони говорять, ніби просили дозволу, але для цього потрібно показати папір від директора школи, від комісії, які дозволили їм це робити. Адже це спецтехніка. Уявіть собі, що в кожній школі, від кожного кандидата підуть люди і стануть свердлити стіну і встановлювати відеоапаратуру.
 
-          Але це відеокамери, які допомогли б з'ясувати як люди голосували.
 
-          Я би був дуже задоволений, якби була така апаратура, що показала би як люди голосували. Але ми змушені були в даному випадку поступити по закону. Я їм сказав: нема проблем, беріть камери і знімайте хоч 24 години. Для чого вам стаціонарні камери. Уявляєте собі, що в кожному селі почнуть вішати стаціонарні камери. Це ж свавілля, коли що ми хочемо, то і робимо.
 
-          Під час виборчої кампанії нам повідомляли, наприклад, лідер партії Фронту змін Любка Володимир Іванович і представники партії "Удар", що партія Регіонів зверталася до їх кандидатів, аби вони знімали свої кандидатури в тих чи інших селах, створювалися таким чином для представників партії Регіонів тепличні умови для проходження у депутати. Чи були такі випадки?
 
-          Я дуже коротко на це відповім – це брехня.
 
-          Карле Карловичу, чи задоволені ви результатами вашої політичної сили на цих виборах? Хоча, ви самі йшли від УМДС.
 
-          Я не від УМДС. Між партією УМДС і партією Регіонів ще від президентських виборів існує політична домовленість.
 
-          Але ви пішли від УМДС.
 
-          Це тому, бо ми знали, що тут відбуватиметься.
 
-          Що відбуватиметься?
 
-          Підкуп голосів і так далі.
 
-          Що ви маєте на увазі?
 
-          Люди так попрацювали...
 
-          Що за люди?
 
-          Пан Любімов, який очолював цю справу у нас у Виноградівському районі.
 
-          Ви маєте на увазі, що Любімов підкупляв людей?
 
-          Не він сам. Була чітко організована робота.
 
-          У вас є факти?
 
-          Ні.
 
-          А чому ви тоді про це говорите?
 
-          Я думаю, що в будь-яке наше село підіть і, починаючи від дуже простого чоловіка, задайте це питання.
 
-          Ми задали це питання п. Любімову. А він говорить: де факти, чому не склали протокол, чому не спіймали за руку, адже є міліція, прокуратура, СБУ...
 
-          Я вважаю, що у нас міліції немає. Вони тільки ходять у формі, але як такої міліції у нас немає. В черговий раз ми переконалися у слабкості наших силових структур.
 
-          Якщо у нас такі слабкі силовики, якщо не спрацьовують інші запобіжники, то вибори просто неможливо провести. При цьому Любімов говорить про адмінресурс, ви говорите про підкуп його політичною силою виборців, в такому разі, хто цьому край покладе? І ви голова райдержадміністрації, а він голова райради.
 
-          Я думаю, що вже після цих виборів ми знатимемо, як цьому протидіяти. Цьому потрібно було трапитися.
 
-          Велика дивина трапилася. Ви що, не пам'ятаєте, що було в 2004 році?
 
-          А що було в 2004 році?
 
-          Весь світ знає, що у 2004 році в Україні проводилися вибори президента, проводилися з великими фальсифікаціями, що в результаті дало майдан, третій тур президентських виборів і виграш претендента Ющенка.
 
-          Давайте не будемо говорити про історію.
 
-          Про історію не гріх згадувати.
 
-          Не в цьому інтерв'ю, добре? Я би не хотів, щоб ми відхилилися від теми. Наша політична сила прийшла до влади і скільки би ті вибори не коштували, скільки би то часу не зайняло, ми хочемо зробити прозорі вибори. Покажіть нам хоч одного нашого кандидата, який би чесно не прийшов до людей, не агітував за себе традиційними методами. Проаналізуйте таке: є села, де переміг кандидат Любімова, а жодної зустрічі з виборцями не проводилося. А працювали вночі. І наша політична сила на це дивиться дуже криво. Ми знаємо, що будуть наступні вибори і ми все будемо робити для того, щоб такого більше не трапилося. Звинувачувати мене в тому, що наша міліція слабка, коли я пропрацював всього 5 місяців, коли мною було проведено мінімум 5 нарад і я бачу, що це нічого не дає, бо міліція потребує дуже серйозної реорганізації. Я визнаю нашу слабкість, стосовно міліції. Перед самими виборами з ними було проведено декілька нарад, але вони нічого не роблять. 
 
-          Проаналізуйте, будь ласка здобутки вашої політичної сили в місті, районі та області.
 
-          Якщо брати карту району, то дуже легко проаналізувати, де команда ЄЦ працювала дуже активно, де вони не змогли нічого зробити. Таку роботу, яку вони провели в таких селах, як: В. Копаня, м. Копаня, Черна, в місті вони зробити не змогли. Тому виграли кандидати в депутати міської ради. Так само до області, якраз в цьому регіоні п. Бушко вийшов, як треба. Якщо говорити про мадярський кущ, то там теж, де мене не дуже знають, у мене були слабші результати. В тій частині Виноградівського району, де мене знають, я пройшов з дуже гарним результатом. Я змушений сказати, що за час проведення кампанії наша команда відвідала кожне село, в кожному селі ми намагалися зібрати народ, на зборах були присутні від 120 до 400 чоловік. Ми з людьми розмовляли, агітували, використовуючи традиційний метод агітації.
 
-          Пан Любімов говорить наступне: якщо ви нас звинувачуєте, що ми давали гроші, то як можна назвати те, що робила влада. До речі, це стосується і міської влади. Тільки перед виборами вона почала ремонтувати дороги, школи, дитсадки... Чи це не є підкуп виборців із районного бюджету(!!!!), - пафосно заявляє ваш опонент.
 
-          Звичайно, можна так викривити ситуацію. Чому вони раніше це не робили? Якщо була можливість поміняти двері, вікна в школах...
 
-          Але вони - районна рада. Районна рада приймає рішення, а виконавча їх виконує.

-          Я це розумію. Але чому не було такої співпраці? Була співпраця, чому вони до цих пір це не робили. Я тут 6 місяців. Зараз осінь. І коли я зараз об'їжджаю садки, школи, а там необхідно міняти вікна, то я не буду міняти, бо йдуть вибори. Я постарався максимум в цьому півріччі показати, що я прийшов працювати. Невже не робити нічого, бо йдуть вибори?

(Закінчення в наступному номері)
11 листопада 2010р.

Теги: вибори, підкуп, Партія регіонів, Єдиний центр, Резеш, Любімов

Коментарі

2010-11-19 / 09:53:00
Гнати лисохо геть сраною мітлою!Ні бандитам у владі!Геть лисого геть!Нам папа Карло не потрібен а то ще настругає тут!Геть його!

2010-11-16 / 21:30:00
І шо ж він збрехав, де поступив підло, де він зфальшивив??? Давай факти. А то ТИ виглядаєш фальшивим, підлим і саме головне брехливим чмом. Коли нема фактів, то такі чмошники, як ти, починають брехати, лити бруд і звинувачувати у всіх гріхах.

аноніму: 2010-11-16 / 14:15:00
Не потрібно розкидуватися фразами на кшталт "контрабандист контрабанду фурами провертає". Треба подивитися на особистість. Резеш - людина слова і діла. Поряднійший чоловік. А на Куккера погляньте - один негатив. Навіть на фотці видно: не хочеться на його морду фальшиву, брехливу, підлу, нікчемну....і т.д.і т.п. дивитися. Виродок, яких мало. Увесь район його НЕНАВИДИТЬ. А він хоть би що.

2010-11-15 / 08:35:00
А по моєму, на багато краще музикант ніж контрабандист, який фурами сигарети на Дякові провертає.

ember 2010-11-14 / 22:30:00
а очкарик піде,корови попасовати:)))
Da anet zemljak, on zhe muzykant!

Виноградівець 2010-11-13 / 19:59:00
Той лисий залишиться, дале начальником, а очкарик піде,корови попасовати:)))

2010-11-12 / 18:08:00
Тому лисому ше сигарету в зуби, гітару в руки і чіфір в стакані

2010-11-12 / 17:50:00

Не ПРдун 2010-11-12 / 17:21:00
Та які факти в ПРдунів? Вони постійно брешуть. Як дихне так і брехне.

2010-11-12 / 16:31:00
А подробиці можна?!!Ну дуже цікаво!Якшо можна то точну адресу ПЛІЗ!!!

Виноградівець 2010-11-12 / 16:29:00
Хата ще є, в одному із сіл Виноградіського району.

2010-11-12 / 15:22:00
Шановний, Виноградівець, а Ви віллу біля Коломиї особисто Любімову будували?Кірпічі носили?Де факти?В Виноградові хату не найщли так вже під Коломию перенесли?

Виноградівець 2010-11-12 / 13:39:00
У нас всі знають, що Любимов підстилка у Балог, він їм служить,тому що Балоги дійсно його витягли, після провірки КРУ.
Сидів би він, як книжка пише, думаю якщо нова "покопає" знайде не одну махінацію Любімова, не міг за одну платню Любімов так фінансово"піднятися" побудував собі віллу біля Коломиї, щоб було куди тікати.

ember-ugocsa 2010-11-12 / 13:08:00
Toshnit ot takikh materialov!
Boljshe nechevo skazatj.

*** 2010-11-12 / 12:52:00
Зачотний матеріал))
Я розумію, що коментатори відстоюють, але самі не розумієте, що перебуваючи при владі, звинувачувати партію, яка при владі не була, в адмінресурсі, принаймні ідіотизм. Епізод з інтерв'ю: - У вас є факти? - Ні.
От і все. Без фактів - воплі про підкупи є звичайним трьопом

Не ПРдун 2010-11-12 / 12:39:00
Ей "прокуратура", а чого не мільон?

2010-11-12 / 12:36:00
Ти прид.урку з прокуратури. Якби таке було Любімов би вже сидів. Але ти не з прокуратури а з ПРдунів, бо на тій же сесії ради зачитувались рішення судів де відкинуті всі звинувачення як абсурдні. Це все є в раді в архіві і мож прочитати. А оббрехати це ваше кредо.

з прокуратури 2010-11-12 / 11:43:00
Вам треба факти зловживання державними грошима п.Любімова?
Без проблем:

670 тисяч гривень п.Любімов "нарахував" собі і своєму апарату, в виді премій, використання службових машин для особистих потреб,(списання бензину), призначення і нарахування зарплат своїм людям, без узгодження з радою(що є не законним).. можна і далі.

2010-11-12 / 11:02:00
Працюю в райраді. Про кримінал в діях Любімова не чув ніколи. Знаю що "доброжелатєлі" все робили аби знайти в голови кримінал і в КПУ писали і в МВС, і в прокуратуру, і в СБУ, але нічого не знайшли. Тому прошу не брехати НЕ БУЛО КРИМІНАЛУ на Любімова.

Демократия 2010-11-12 / 10:34:00
Анализируя статью и коменты к ней можно сказать: "Автор поиздевался из К.Резешем сознательно подобрав не удачное фото, при этом фото А.Любимова, в ажуре. Судя с коментов можно сказать одно, Любимов не местный и его не интересуют проблемы, дорог и церквей, а народа подавно. На него было открыто уголовное дело, но прикрыто Балогой, значит есть за что "старатся". Автор (Мочарник) явно зависим от Любимова, если его жена с воспитательницы стала директором школы, это пример водителя Луценко, оранжевые такое практиковали повсеместно, итог: статья ЗАКАЗУХА"

О КАКОМ АДМИН РЕСУРСЕ ИДЕТ РЕЧЬ, ЕСЛИ В РАЙОННЫЙ СОВЕТ ПРОШЛО ОТ ЕЦ - 25 ДЕПУТАТОВ А ОТ ПР ТОЛЬКО 14??


Чорна Гора
Публікації:
/ 4Останній номер
/ 10Стихія, то панська забава
/ 1Бог – дав, Бог – взяв
/ 3Дедушка-трансформер
/ 14Депутатів Виноградівської райради вперше на сесії назвали "гаспадамі"
/ 1Крокодил і сонце
/ 3«Чорна Гора» № 800
/ 5Вершник Українського апокаліпсису
/ 2В очікуванні прокурора
У Виноградові відбувся концерт "Різдвяні мелодії оркестру"
/ 9Виноградівці знову поїхали в Київ на Євромайдан
/ 12Позачергова сесія (безсилість)
/ 2Студенти та учні Виноградова вийшли на вулиці, аби підтримати страйк
У Виноградові створено координаційний штаб для мобілізації людей в Київ
/ 2Михайло Кочіш: «Вибори 2015 року відбудуться за результатами соціально-економічної діяльності влади»
/ 2Таємничий приїзд прокурора, або тінь і сонце
/ 4Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Андрій Васько
/ 5Журналіст
/ 2Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Василь Монда
/ 10У Виноградові живе жінка, яка вже 4 роки не може поховати свою дитину
/ 2Найщасливіший Василь
/ 15Безпрецедентний випадок
/ 3Пташечка тихне, поле німіє... газони стрижуть
/ 13Вітання президента України вірним виборцям Виноградівського району та особливо міста Виноградова
/ 5Питання до рідного кандидата
» Всі записи