Закарпатська опозиція закликає до акції протесту на захист України, мови та майбутнього

Об’єднана Опозиція Закарпаття обурена рішенням Верховної Ради підтримати законопроект про мови. Задля того, аби не допустити остаточного прийняття документу, що розколе державу і призведе до знищення української мови, у вівторок, 5 червня, під стінами парламенту опозиціонери влаштували масовий мітинг протесту.

Закарпатська опозиція закликає до акції протесту на захист України, мови та майбутнього

На зібрання із закликами до влади забрати руки геть від української мови приїхало декілька тисяч делегатів від опозиції з усіх куточків країни. Були серед них і представники від Закарпаття. Вони поділилися настроями, що царювали у вирі мітингувальників після того, як стало відомо про прийняття закону у першому читанні.

– Ганьба! Купка депутатів продали Україну, а разом з нею свою честь, душу і совість. Люди вже на грані. Як у парламенті можуть засідати люди, які всім єством ненавидять Україну, «красу її, вічно живу і нову, і мову її солов’їну?!» Це державна зрада! Це порушення Конституції. У нормальних країнах за таке саджають, – сказав представник Закарпатської обласної партійної організації «Фронт Змін» Тарас Гайдук.

Виступаючи на мітингу, лідер “Фронту Змін” Арсеній Яценюк визнав, що опозиції не вдалося зірвати голосування закону про мови у першому читанні, проте вона не допустить остаточного його ухвалення.  Він запевнив, що опозиціонери зроблять все для того, щоб до другого читання цей закон не дійшов.

– Для того, щоб не була знищена українська мова та українська держава, – ми зобов'язані розпочати постійну акцію протесту, – наголосив Арсеній Яценюк.

Він закликав українців підтримати Об’єднану Опозицію в безстроковій акції протесту «Захисти Україну! Захисти українську мову! Захисти своє майбутнє!»

– Ми не маємо права розходитись. Ми маємо право тільки боротися. Перемога – в руках кожного з вас. Знайте, тільки в єдності наша сила і тільки в боротьбі ми досягнемо того, що ми хочемо для своєї країни, – звернувся Арсеній Яценюк до учасників мітингу біля Верховної Ради.

Керівник Закарпатського обласного штабу Об’єднаної Опозиції “За Батьківщину!” Валерій Лунченко зазначив, що закарпатські опозиціонери приєднується до акції протесту та закликають усіх земляків не мовчати, а виступити за порятунок єдиної державної мови.

– Ви ж розумієте, що розпочато масове знищення всього, до чого Україна йшла довгі роки, задля чого боролися і гинули патріоти, все, що по крупицям збиралося, щоб Україна стала повноцінною незалежною самобутньою демократичною державою. І ось 234 зрадники у парламенті, імена яких тепер відомі, звели нанівець всі здобутки. Остаточного прийняття закону не можна допустити. Від усього серця закликаю всіх закарпатців підтримати нас і врятувати українську мову. Вона єдина. Другої державної мови не повинно бути в Україні!”, – підкреслив Лунченко.

Прес-служба Закарпатської обласної організації

Політичної Партії “Фронт Змін” 

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
05 червня 2012р.

Теги: мова, Фронт Змін, опозиція

Коментарі

Фантастика 2012-06-15 / 22:36:27
Я - українка, я буду боротись за свою мову!

Купецький слава старший 2012-06-13 / 22:01:30
Я, Славік Купецький старший - районний депутат Фронтовик, начальник комунальногоу Воловім який краду під зорким оком Васі деревляного є майвеликий опозиціонер, скор очолю Межгорскую ВО Свобода - за Украйонський язик бду всім писки бити, а може й нєт, що вповість ДЕРЕВЛЯНИЙ щурь Васькаи - регіонал, глава райсове у Воловом так і буде. бо деревляний у нас і влада і опозиція, і тако наший і мамка наша, а всі хто не знами (Сеня Яценюк точно з нами) ті уро.и.

Нересницькый 2012-06-13 / 17:01:57
Опозиція,коаліція,влада ... Та який народ така в ньго і опозиція,така в нього і влада.З себе треба починати.Так що - що заслужили те і маємо.

Zoltán 2012-06-10 / 14:09:31
А я думаю, що було ліпше і при Ющенку було нормально і за примєрства Юлі теж не погано.
Нет более короткого человеческой памъяти:(

Сергій 2012-06-08 / 19:07:03
Zoltán 2012-06-06 / 12:20:09
цензор 2012-06-06 / 10:13:29
2Лоци: критиковать опозицию можно только за бездействие, а не за старания. Прийдет опозиция к власти, вот тогда и посмотрим. Или Вам нравиться ПР?

ПР не нравится, но если память не изменяет: эта "оппозиция" уже была при власти. И они были (и в экономическом, и в социальном, и в духовном плане) хуже даже регионалов.!!!!!!!!!!
Надо выбирать из двух зла:(
--------------
А я думаю, що було ліпше і при Ющенку було нормально і за примєрства Юлі теж не погано. А от при баньдюковичах і просто жити страшно

Zoltán 2012-06-06 / 12:20:09
цензор 2012-06-06 / 10:13:29
2Лоци: критиковать опозицию можно только за бездействие, а не за старания. Прийдет опозиция к власти, вот тогда и посмотрим. Или Вам нравиться ПР?

ПР не нравится, но если память не изменяет: эта "оппозиция" уже была при власти. И они были (и в экономическом, и в социальном, и в духовном плане) хуже даже регионалов.!!!!!!!!!!
Надо выбирать из двух зла:(

цензор 2012-06-06 / 10:13:29
2Лоци: критиковать опозицию можно только за бездействие, а не за старания. Прийдет опозиция к власти, вот тогда и посмотрим. Или Вам нравиться ПР?

Лоци 2012-06-06 / 07:18:46
Слава богу що ми закарпатці май розумні і від мацкалів і від поляків і від жидів, бо ми николи з язиками не робили проблем, і нам сесе лише смішно. Се закон музейний, на тому як його Сотбі мош го спплавити буде мош за ипні гроші

Микула Тячувський 2012-06-05 / 20:32:34
Нич ся не розум1ю, мало май перед сим у усюй крас1 подавали портрет бандида Камиша, ош ув1н началник великого штабу мало1 опозиц11, типирка уже другий. Так тко началник, тко бабло косато1 д1лити буде?

Андрій 2012-06-05 / 20:18:29
Вони закликають їхати в Київ і бити морди регіоналам. Без крові не буде справжньої революції. Тут на Закарпатті нічого не зробиш

Лоци 2012-06-05 / 19:21:30
Та які там заходи? Бла-бла, от і вся опозиція

Лоци 2012-06-05 / 19:20:29
Та які там заходи? Бла-бла, от і вся опозиція

Ужгородка 2012-06-05 / 17:44:50
А конкретно, без бла-бла-бла ? Які заходи на захист української мови будуть проводитися обласною опозицією? Куди і коли можуть прийти небайдужі ужгородці, щоб виразити свою громадянську розицію?

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи