Арсеній Яценюк на мітингу в Ужгороді: «Наша мета – закон про імпічмент і відставка Януковича»

Юлія Тимошенко та Юрій Луценко вийдуть на свободу, коли українці вийдуть на вулицю, - заявив на мітингу «Вставай, Україно!» в Ужгороді в п’ятницю, 15 березня, голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк на мітингу в Ужгороді: «Наша мета – закон про імпічмент і відставка Януковича»

 

Він зазначив, що мало хто сподівався, що в таку негоду в Ужгороді відбудеться багатотисячний мітинг, та подякував усім, хто приїхав на акцію «Вставай, Україно!».

«Ми тут для того, щоб сказати, хто в нашій країні керує і яку країну ми хочемо побачити. Ми як опозиція зібралися разом для того, щоб отримати підтримку мільйонів українців, щоб повернути кожному з вас, хто голосував за нас на виборах, ту велику честь, яку ми отримали завдяки цим виборам», - наголосив він.

Голова фракції «Батьківщина» підкреслив, що влада сьогодні має тільки одну мету – «налякати будь-кого, хто встає проти цього режиму, хто каже своє «ні» цьому режиму, будь-кого, хто думає, хто здатний говорити, підняти людей і боротись за свої права»: «Саме тому ми розпочали акцію «Вставай, Україно!» У тому числі завдяки волі кожного з вас, завдяки позиції кожного українця, режим зрозуміє, що він не вічний і що не вони володіють країною, а кожен громадянин держави».

Арсеній Яценюк наголосив, що акція «Вставай, Україно!» має на меті відставку президента Януковича. «Найбільше зло сьогодні в країні – це особисто президент Янукович і Партія регіонів. І вони повинні бути відправлені у відставку».

Він наголосив, що опозиція має пакет вимог до влади. Зокрема, це скасування пенсійної та медичної реформ, ухвалення закону про освіту, «який дасть можливість отримувати не просто диплом, а освіту». Опозиція, за його словами, вимагає також ухвалення нового Податкового кодексу.

«Ми вимагаємо, щоб вони внесли до парламенту всі закони, які роблять Україну європейською державою. Ми вимагаємо пакет законів про європейську інтеграцію країни», - наголосив Арсеній Яценюк.

Опозиція вважає необхідним негайне прийняття рішення про вибори мера Києва і київської міської влади «і всюди, де Партія регіонів боїться виборів, бо розуміє, що їх програє». Також опозиційні сили вимагають розслідувати фальсифікації на виборах до парламенту, незаконність позбавлення мандатів депутатів, зокрема Сергія Власенка як захисника Юлії Тимошенко.

Арсеній Яценюк підкреслив, що опозиція вимагає, щоб президент Янукович прийшов до парламенту. «Хай прийде і скаже що він буде робити в країні. І ми йому скажемо, що будемо робити в країні, в тому числі по відношенню до офісу президента Януковича. А це – Януковича у відставку і прийняття закону про імпічмент президента України».

«Ми хочемо, щоб наші політичні побратими, Юлія Тимошенко, яку Янукович закрив в тюрму, і Юрій Луценко, який також зараз в тюрмі, - йшли на свободу. Вони вийдуть на свободу тільки тоді, коли ми з вами вийдемо на вулиці», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він закликав усіх приєднатися до всеукраїнського маршу «Вставай, Україно!», який відбудеться в Києві 18 травня. «Просимо вас прийти і сказати цій владі своє слово. Сказати, що ми в цій країні будемо керувати і ми разом, як українська політична нація, як достойні громадяни нашої держави, будемо разом перемагати», - наголосив він.

 

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
15 березня 2013р.

Теги: Лунченко, Яценюк, Тягнибок, Фронт Змін, Ужгород, Україна

Коментарі

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи