Закарпатські депутати місцевих рад від “Фронту Змін” готують проекти рішень проти прийнятого Держбюджету на 2013 рік

Об’єднана опозиція ВО “Батьківщина” вважає Держбюджет на 2013 рік несправедливим і неефективним.

Закарпатські депутати місцевих рад від “Фронту Змін”  готують проекти рішень проти прийнятого Держбюджету на 2013 рік

- Уперше за останні 5 років він передбачає зменшення державних доходів. Запланована недоїмка у порівнянні з 2012 роком – 12,5 млрд. грн. Водночас, за підрахунками регіоналів, ВВП має зрости на цілих 25 млрд. грн. Це нонсенс! Якщо зростає ВВП, мають зростати і бюджетні надходження, - розповів народний депутат України Валерій Лунченко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив проект закону "Про Держбюджет на 2013 рік" і вніс його до парламенту 3 грудня за декілька годин до того, як президент відправив уряд у відставку у зв’язку з обранням його членів до парламенту. 6 грудня Верховна Рада ухвалила головний фінансовий документ країни. За ухвалення проекту Державного бюджету проголосували 187 народних депутатів від Партії регіонів, 20 народних депутатів від фракції Народної партії, 5 парламентарів фракції НУ-НС, 19 нардепів з депутатської групи Реформи заради майбутнього, а також 11 позафракційних депутатів. Жодного голосу за проект державного бюджету не віддали представники фракції КПУ та "БЮТ"-Батьківщина".

- Дефіцит держбюджету в 2013 році збільшиться на 30%, а це – рекордні 50 млрд. грн. Це означає, що чимало закладених у бюджет витрат не будуть профінансовані, - каже голова фракції “Фронту Змін” в Закарпатській обласній раді Мирослав Білецький.

Опозиціонери обурені розрахунками уряду Азарова. Дефіцит планується покривати за рахунок рекордно великих запозичень – 135 млрд. грн. Загальна сума прямого та гарантованого державного боргу країни може сягнути нечуваних 600 млрд. грн. “Таким чином, на кожного українця, включаючи немовлят, ляже борг понад 13 тис. грн. У той час, коли Янукович зайняв офіс президента, борг кожного українця становив 6,5 тис. грн., тобто вдвічі менше”, - пояснює Мирослав Білецький. І додає: “З початком 2013 року мінімальна заробітна плата і прожитковий мінімум зростуть лише на 13 грн. Ось це і є яскравий приклад реального покращення від Януковича та його команди”.

У частині місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин новий документ дуже сильно відрізняється від попередніх Держбюджетів 2011-2012 років. Так на останній квартал 2013 року працівники бюджетної сфери міст та інших населених пунктів не забезпечені зарплатою, відсутні кошти на оплати комунальних послуг та розрахунки за енергоносії. Все це, - роз’яснює очільник обласної фракції “Фронт Змін”, - на фоні значного збільшення в 2013 році видатків на силові структури та юстицію (Генпрокуратура – на 29%, СБУ – на 24,6%, Мін’юст – на 12,8%, МВС – майже на 6%)”. На авіаперельоти вищих посадовців регіонали заклали у бюджет 187 млн. грн., на обслуговування парламентських санаторіїв - 88,4 млн. грн.

Об’єднана опозиція «Батьківщина» в новому парламенті ініціюватиме перегляд бюджету на 2013 рік. Пропозиції передусім стосуватимуться підвищення соціальних стандартів для громадян та скорочення витрат на утримання влади.

Так опозиція вважає за необхідне скоротити витрати на утримання влади до рівня 2009 року. Насамперед це стосується МВС, СБУ і прокуратури.

Крім того, “Батьківщина” послідовно виступає за продаж усіх президентських резиденцій та дорогого автопарку центральних і обласних органів влади. Українські чиновники не повинні їздити на дорожчих автомобілях, ніж їхні колеги з Євросоюзу.

Ряд інших пропозицій враховані у правках до бюджету на 2013 рік, який підготували новообрані депутати від “Об’єднаної опозиції”.

На Закарпатті за перегляд і переголосування у Верховній Раді нового скликання Дербюджету на наступний рік виступили усі депутати від “Фронту Змін”. Відповідні пропозиції і проекти рішень вже готуються та будуть внесені на розгляд найближчих сесій місцевих рад.

 

Прес-служба

Закарпатської Об’єднаної опозиції ВО “Батьківщина”

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
17 грудня 2012р.

Теги: ВО “Батьківщина, бюджет, україна

Коментарі

Косма 2012-12-21 / 21:16:56
Ліпше би Яценюк менше бабла брав за місця в списки. Так уже дістали їхні тушки...

іван 2012-12-20 / 18:02:57
шановний фронт змін - що писав коментар...скажіть мені будь ласка де і коли депутати від "фронту змін" ввійшли в обєднану опозицію ВО"БАТЬКІВЩИНА"?треба раз вийти із партії фронт змін а потім увійти у во"батьківщину"я знаю що вони створили депутатські групи а в батьківщину вони не входили.Є ДВІ РІЗНІ ПАРТІЇ "БАТЬКІВЩИНА" І "ФРОНТ ЗМІН" І ДВІ РІЗНІ ПРЕС СЛУЖБИ.ТАК ШАНОВНІ ЮРИСТИ ПОЯСНІТЬ МЕНІ ЯКЕ ПРАВО ВОНИ ДІЙСНО МАЮТЬ ВИСТУПАТИ ВІД БАТЬКІВЩИНИ??????

Фронт Змін 2012-12-17 / 16:59:02
Мова про депутатів "Фронту Змін", тому такий заголовок. А вони входять в Об"єднану опозицію. Тому такий підпис.

Партієць 2012-12-17 / 15:39:16
Якого хрена Лунченко в заголовку пише про свій довбаний Фронт змін, а в кінці підписується за Батьківщину, хто дав цій малолетці-вискочці таке право??? Хай краще розрахується з людьми за штаби в Закарпатті, оплату яких роздеребанив Лунченко на пару з Білецьким. До адміністрації сайту-підпишіть внизу прес-служба Фронту Змін,а не Батьківщини.

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи