Об’єднана опозиція заявляє про системні порушення в роботі виборчих дільниць на Закарпатті

Грубі порушення чинного виборчого законодавства в роботі багатьох окружних і дільничних виборчих комісій зафіксували представники Закарпатського регіонального штабу Об’єднаної опозиції “ВО “Батьківщина” з моменту офіційного старту виборчої кампанії. Про такі випадки на прес-конференції у понеділок, 1 жовтня, журналістам розповіли керівники штабу та члени ОВК від цієї політичної сили. І хоча партійні юристи негайно реагують на порушення, пишучи заяви у відповідні органи, приводом для зібрання прес-конференції став інцидент, що трапився минулої суботи у с.Середнє Ужгородського району.

Об’єднана опозиція заявляє про системні порушення в  роботі виборчих дільниць на Закарпатті
Об’єднана опозиція заявляє про системні порушення в роботі виборчих дільниць на Закарпатті

Як уже повідомлялося, у суботу, 28 жовтня, на території виборчого округу №68 близько 20 представників ромського населення на чолі з бароном Леонідом Брежинським напали на голову ДВК №548 Тамару Івашкович та члена сусідньої ДВК Людмилу Шанську. Жінки мали намір підготуватися до засідання комісії, що повинна була відбутися наступного дня. Однак натрапили на групу ромів, що вже на них чекали, і які в грубій формі почали принижувати членів ДВК та погрожувати фізичною розправою.

- Мені 58, але я ще не чула на свою адресу стільки пакостей, бруду і образи… Один вчепився в шию. Тамару заштовхнули в машину і почали розхитувати… Ми заскочили в машину, почали тікати, а вони ще камінням кидали навздогін… Це страшно, - розповіла присутня на прес-конференції Людмила Шанська.

Міліцію, яка за викликом прибула на місце інциденту, більше цікавили не обставини сутички, а партійна приналежність її учасників. Члени ДВК, а також керівник виборчого штабу Об’єднаної опозиції Валерій Лунченко написали заяву і звернення до правоохоронних органів з вимогою негайного порушення і розслідування кримінальної справи. На момент прес-конференції ніякої реакції не отримано, хоча, згідно із законодавством, відповідь у такому випадку повинна надійти протягом трьох днів.

На інших дільницях порушення не менш нахабні. За словами Валерія Лунченка,  на участь у жеребкуванні від Партії регіонів подана заява загиблої людини. По 73-му виборчому округу у с. Хмільник одна й та ж особа пише заяву на участь в комісії від Аграрної партії і кандидата-мажоритарника Івана Бушка, при цьому з помилкою у власному прізвищі. Головою комісії у м. Мукачево від суб’єкту подання Михайла Ланя обрано людину у віці 93 років.

Спостерігається тиск на членів ДВК від опозиції, працівників бюджетної сфери у вигляді погроз звільнення з роботи. Нерідко представники влади пропонують фінансову винагороду головам ДВК за те, щоб вони вчасно не скликали засідання комісій. Таким чином, у разі, якщо на тій дільниці переможе “не той” кандидат чи партія, результати виборів можна буде визнати недійсними.

- Влада у всіх районах і на всіх округах аналізує списки членів комісій на предмет можливого тиску на працівників бюджетної сфери та підприємців, - заявляє заступник керівника Закарпатського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції “ВО “Батьківщина” Антон Ліврінц. За його інфомацією, в Міжгірському районі навіть пропонують 200 грн, щоб людина написала заяву про звільнення з членів ДВК. “В деяких районах збирають актив і бюджетників і прямо кажуть, що вони не мають права голосувати за опозицію, а лише за провладну партію і провладного кандидата, оскільки їм держава платить кошти. ”, - зазначив Антон Ліврінц.

Представниками опозиції фіксувалися неточності під час подачі заяв для участі в жеребкуванні. До цього часу не всюди пройшли засідання дільничних виборчих комісій, хоча до виборів залишаються лічені тижні.

Наявні порушення і стосовно санітарних норм приміщень, де проходитиме голосування. Так, за інформацією члена ОВК від “Батьківщини” Олександра Волосянського, у селі Павлово дільниця залита водою. У Гайдоші, де дільниця розташована в сільському клубі, немає підлоги, штукатурки і повністю відсутнє освітлення. Відповідальність за це покладена на місцеві органи влади, однак до виборів тут навряд чи вдасться щось змінити. При цьому, як підкреслив кандидат у народні депутати від Об’єднаної опозиції Анрій Сербайло, саме ця дільниця завжди відзначалася “правильним” голосуванням. “На минулих виборах із 400 виборців за Януковича тут відали свій голос 399 осіб. Один був тільки за Яценюка, бо мабуть переплутав другу букву, - сказав Сербайло.

Закарпатська Об’єднана опозиція “ВО “Батьківщина” закликає журналістів і громадськість краю не мовчати і повідомляти про порушення у процесі передвиборчої кампанії і самих виборів 28 жовтня. “Ці вибори повинні бути вирішальними та визначити, в якому напрямку розвиватиметься наша країна найближчі 5 років. Тож необхідно докласти всіх зусиль, щоб вони пройшли демократично і народ отримав своє законне право на волевиявлення”, - резюмував Валерій Лунченко.

 

Прес-служба Закарпатської Об’єднаної опозиції

“ВО “Батьківщина”

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
01 жовтня 2012р.

Теги: ВО “Батьківщина, вибори, незалежність, україна, порушення

Коментарі

За Україну 2012-10-03 / 19:52:23
Фу як противно читати ваші коментарі,а що Ви робите самі для себе?Базікала.А те що Тимошенко в тюрмі -Україні ганьба так як і президент зек.

Микола 2012-10-02 / 20:45:41
"Вона" кричить і бє каблуками на нарах, а "вони" тужаться шукаючи "блохи" на дільницях. А регіаналам то все пофіг, тимчасові дрібні неприємності !

міжгірець 2012-10-02 / 19:22:42
в міжгірському районі члени ВК від опозиції невміють читати не те щоб громотно писати, яке їхало такого і здибало !!

виборець 2012-10-02 / 19:15:23
ви обєднана гу-ця не плачте і не базікайте безтолку, одна ВОНЯ вже добазікалась, ака вкрала наші гроші і продала Україну, а ви якщо вам щось недовподоби то засучіть рукави і покажіть приклад відремонтувавши дані дільниці і не займайтеся підкупом виборців , ви нічого не робите тільки плачете !! , пробувши при владі пять років і нічого не зробили, а тільки плювали один на одного і розкрадали державу !!

міжгірець 2012-10-01 / 20:44:05
Що ниє опозиція,навчилися із своєї аферистки-псевдохворої на каблуках Юльки.До прикладу у Міжгірському районі із 49 дільниць на 29 голови дільничих комісій від опозиції,і майже в кожній комісії від підставних усяких там Європейських платформ та інших партій більшість членів комісії.Друга справа,що назбирали не кваліфікованих членів комісій,а деякі з них пройшли і в керівний склад,ходять і просять здоров"я своїм босам,що їх засунули в таку біду,тому вже й не раді своєму призначенню.

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи