Обережно! В Ужгороді з’явилась «Мафія»! (ФОТО)

Ужгородські «мафіозники» не становлять небезпеки для міста, а навіть навпаки дають можливість молоді цікаво проводити дозвілля.

Обережно! В Ужгороді з’явилась «Мафія»! (ФОТО)

«Мафія» — це не злочинне угрупування, а цілком мирна, цікава та розвиваюча гра.
Цією грою захоплюються у багатьох країнах світу, прийшлась до вподоби вона й ужгородцям. Щоб вивести ужгородську «Мафію» на більш професійний та серйозний рівень було створено клуб «Nascondere», що в перекладі з італійської мови означає «ті, що приховуються». Студенти, люди різних професій, соціальних статусів та вікової приналежності збираються невеликою компанією, щоб пограти у мирних та мафіозників.

Хто саме придумав цю гру – достеменно не відомо, але є думки, що в неї грають працівники ФБР, СБУ, міліції та інших правоохронних органів. Гра допомагає навчитись мислити логічно, бути уважним, висловлюватись лаконічно і аргументовано, вивчити психологію людини, бути переконливим та відточити акторську майстерність.

«Мафія» полягає у протистоянні двох команд – «червоних», тобто мирних жителів, та «чорних» – мафії. Гравці сидять навколо столу так, щоб добре бачити один одного. За «чорних» грає дон – головний мафіозник, який визначає тих, хто «загине» (покине гру), а за «червоних» – шериф, який має можливість один раз в кожному колі запитати у ведучого, хто мафія, і таким чином допомогти мирним жителям позбутися «вбивць».

Гра умовно поділяється на дні і ночі. Уночі мафія стріляє у своїх жертв із закритими очима, постріл – це певний жест руками. Також у цей період шериф шукає мафію. Удень усі гравці «прокидаються» – роплющують очі і починають обговорення, кожен висловлює свої думки і підозри стосовно того, хто серед них «чорний». Але кожному гравцю на висловлення дається тільки 1 хвилина. Крім того, забороняється вживати слова «я впевнений», «100%», «я точно знаю», нецензурну лексику тощо. Гравці звертаються один до одного на «Ви» та не називають імен, а користуються номерами або псевдонімами. Гравець  завершує промову словом «дякую», після чого говорити заборонено до наступного кола обговорення. Також гравці можуть вигнати, на їхню думку, «чорного» гравця шляхом голосування. Якщо мирні жителі виявляють і виводять з гри всю мафію, то вони перемарають. А якщо залишається рівна кількість «чорних» і «червоних», то перемагає мафія.

Після того, як гра набула великої популярності, з’явились різні її варіації та можливі варіанти, розширилось коло гравців, добавились нові ролі.

Ось в такі ігри грають і ужгородці.  Засновниками клубу «Nascondere» є Денис Ман та Віталій Попович. «Про «Мафію» вперше я почув у Києві, коли їздив на «Школу лідера» – каже Віталій. – Нас навчав хлопець із Харкова, який показав, як грати в класичну «Мафію» на десять осіб. Мені дуже сподобалося і я вирішив принести цю культуру в Ужгород, щоб показати нашій молоді, як можна приємно проводити час. До того, як з’явився клуб, ми грали в гуртожитку, інколи навіть цілими ночами. Потім ми з Денисом Маном вирішили якось це оформити і організувати клуб. Перші ігри клубу «Nascondere» відбулись ще в березні 2011 року. Зараз ми розвиваємо наш клуб: виготовили вже спеціальні карти з нашою символікою, будемо замовляти пов’язки на очі, впроваджуємо свої традиції і запрошуємо нових людей. Ми граємо дуже серйозно, за порушення даємо попередження і можемо навіть позбавити права грати. Мені подобається ця гра тим, що можна навчитись «читати» людей і розвинути своє ораторське мистецтво – це дуже допомагає навіть у реальному житті».

Один із гравців, Ярослав Заяць, так говорить про «Мафію»: «Мені подобається ця гра, бо вона дуже інтелектуальна. Тут збираються ті люди, які починали грати ще в школі. Якщо нічого не робити, то мозок затікає жиром, а ця гра змушує багато думати і розворушує мозок (сміється – авт.)».

Організатори та учасники ужгородського мафія-клубу запрошують всіх бажаючих долучитись до цієї гри. Деталі про клуб та ігри можна дізнатися за посиланням http://vkontakte.ru/club24475365.

23 січня 2012р.

Теги:

Коментарі

polly 2012-01-24 / 09:57:48
alessia - ти звідки? Давай знайомитися!

alessia 2012-01-24 / 09:43:39
Nascondere v perekladi iz ital PRUXOVYVATU!a ti, wo pruxovyjyt6sja byde quelle che si nascondono abo nascosti!!!!!!!!!!!!!!!

Безкінечність 2012-01-23 / 21:51:00
Місто спить!!! =)))

Гість 2012-01-23 / 17:48:13
який у Віталія погляд на останньому фото... видно, він був мафією, але працював під прикриттям))

НОВИНИ: Світське життя

20:09
/ 7
Стоянка первісних людей в закарпатському Королеві виявилася найстарішим людським поселенням Європи – 1,4 млн років
00:03
Мукачівець Сергій Кузьма здав 24,4 літри крові протягом 20 років
11:05
Вина Срібної Землі. Як на Закарпатті малі винороби просувають свій продукт
18:21
/ 2
Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
19:27
Через COVID та війну равликовий бізнес на Закарпатті вимирає
10:20
"Винна мануфактура Штифко": винороб з освітою фізика відроджує виноградарські традиції на Закарпатті
17:31
Залізничник з Мукачева виготовляє металеві мініскульптури на підтримку ЗСУ
15:06
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу
15:02
/ 1
Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
10:52
/ 7
Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
10:18
Ужгородка виростила двометрові чорнобривці і потрапила до Книги рекордів
22:42
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
20:46
На Закарпатті ветеранів війни та членів їх сімей професійно адаптують за кошти держави
10:17
Медик з Мукачева Валентин Вракін рятує поранених на передовій
14:11
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
17:44
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
11:32
/ 2
На Рахівщині виготовляють морозиво із пива та сидру та варять варення із гострого перцю
10:57
У нацпраку "Синевир" на Закарпатті встановили фотозону з "портретом" хранительки лісу – Мавки
10:55
В Ужгороді виготовляють натуральну косметику із квітів і трав
11:34
Школяр із Донеччини вигуляв в Ужгороді службового собаку Нацгвардії й отримав у винагороду шкільне приладдя
11:27
Волонтери в Ясінях на Рахівщині шиють маскувальні сітки для бійців на передовій
17:52
Спортсмен із Мукачева Богдан Черепаня став чемпіоном України з бойового самбо
19:00
Дитячі табори відпочинку, квест-екскурсії, туристичні походи: активно й насичено проводять літо на Закарпатті "Щасливі діти"
15:11
/ 2
На Закарпатті врятували лелеку з поламаним крилом
10:39
Вихідець із Лисичанська заснував в Ужгороді першу роликову школу
» Всі новини