Закарпаття: На Великоберезнянщині п'яний негідник позбавив життя людину через 5 гривень

...Убивця втікав, намагаючись якнайшвидше покинути помешкання, де скоїв непоправне. Добіг городами до річки і, ще раз озирнувшись, викинув ніж у воду. Позбувшись речового доказу, поспішив додому.

Закарпаття: На Великоберезнянщині п'яний негідник позбавив життя людину через 5 гривеньЗняв із себе закривавлений одяг і наказав дружині негайно його випрати. Не витримавши допитливого погляду жінки, махнув рукою та сам став набирати воду у ночви...

...Ранкової пори житель с.Волосянка Великоберезнянського району, 66-річний Іван, зайшовши у справах до 73-річної сусідки Олени, закляк на порозі: у напівтемній кімнаті лежало тіло господині в калюжі крові.

Ошелешений чоловік повідомив про страшну знахідку синові, а той зателефонував у чергову частину райвідділу УМВС.

На місце пригоди виїхали начальник райвідділу Степан Олаг, його перший заступник Іван Хохрун, заступник Мирон Мордованець, оперуповноважений карного розшуку Василь Грунянський, дільничний інспектор Юрій Чемсак, оперуповноважений відділення боротьби з економічною злочинністю Анатолій Олень. Вони одразу приступили до звичної роботи: огляд помешкання, опитування сусідів, котрі могли щось чути чи бачити вчорашнього дня. Вже з першого погляду було видно, що бабуся покинула цей світ не з власної волі. На тілі нещасної виднілися численні ушкодження, завдані гострим предметом. Експерт нарахував на тілі небіжчиці аж 13 ножових ран.

Але кому могла заважати людина похилого віку, котра самотньо доживала свій вік? Кому знадобилося її життя? На ці та інші запитання й належало дати відповідь працівникам міліції.

Якихось особливих статків Олена не мала, отже, версія пограбування відпадала. Найімовірніше, міркували оперативники, Олену порішив той, хто добре її знав. Сищики вирішили перевірити коло знайомих старенької, з якими вона найчастіше спілкувалася, та встановити осіб, котрі останнім часом заходили до неї в гості. Найперше зайнялися раніше судимими. Крізь густе сито перевірок оперативників пройшов чи не весь т.зв. спецконтингент села, та більшість підозрюваних змогла представити незаперечні алібі. Згодом, під час подальшого відпрацювання, сищики отримали інформацію про 34-річного місцевого жителя Михайла, котрого вчорашнього дня бачили напідпитку.

Він, як стверджували очевидці, заходив і до потерпілої. Цей тип і раніше частенько навідувався до господині, допомагаючи їй у роботі. За це, крім грошей, міг отримати "децу" та закуску. Михайло мав непростий характер. Свого часу за крадіжку побував за ґратами. Та строк на "зоні" уроком для нього не став. Навпаки, після відсидки він ще більше озлобився на людей. Якось у розпалі гніву схопив дитину і... посадив її на розпалену піч... За цей дикий вчинок опинився на лаві підсудних, отримав умовний термін покарання.

З'ясувавши всі подробиці, оперативники подалися до будинку, де мешкав Михайло. Помітивши працівників міліції, той зачинив двері і навідріз відмовився впускати правоохоронців. Коли, нарешті, стражі порядку потрапили-таки в приміщення, ґазда сховався за холодильник і не хотів звідти виходити.

Довелося витягати його силоміць. Спочатку Михайло відпирався: мовляв, нікого не вбивав. Далі, зрозумівши, що йому не вдасться обманути сищиків, став розповідати про трагедію, яка трапилася минулого вечора. Тим більше, що з одягу не вдалося змити криваві сліди...

...Того дня Михайло десь добряче випив. Та оковитої йому здалося замало, а грошей — катма. Тоді чолов'яга вирішив навідатися до сусідки Олени. На прохання позичити йому 5 гривень господиня відповіла відмовою. Мовляв, прийдеш тверезий, тоді й позичу. А тепер вибачай, розмови не вийде... Відмова розлютила Михайла. Агресивності додавало випите спритне. Отож не зчувся, як у його руках опинився ніж.

Накинувшись на Олену, став щосили бити її ножем, на благання не зважав. Зупинився лише тоді, коли
нещасна замертво розпласталася на підлозі.

Зрозумівши, що позбавив життя людину, убивця хутко покинув помешкання: втік городами...
Іван ЛАДЖУН, "Відомості міліції"
19 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини