Олександр Солонтай напружив молодим мізки, змусивши пригадати шостого депутата

Велика "порція" корисної інформації чекала на учасників третього семінару проекту "Українська школа молодого політика", який відбувся 11-12 листопада 2006 року.

Олександр Солонтай напружив молодим мізки, змусивши пригадати шостого депутатаЯк повідомляє прес-служба ЧМГО «Молодь – XXI століття», тема «Політичні партії. Правові засади проведення виборчої кампанії та виборів» була наступною для ознайомлення та вивчення молодими політиками.

Обмінювались досвідом з учасниками відомі професіонали з даних питань тренери, а саме: голова ВГО «Фундація Регіональних Ініціатив», депутат Закарпатської обласної ради Олександр Солонтай та Любомир Грицак, голова ВГО «Молодий Рух».

Серйозною темою для роздумів стало запитання Олександра Солонтая: «Нехай кожен напружить мозок і спробує пригадати кандидата в депутати під номером 6 у виборчому списку партії за яку проголосував? Що не пригадуєте?» Нажаль, але більшість так і не пригадала. В тому і постає проблема, що у нашого суспільства низький рівень правової освіти. Як з цим боротися? На думку одразу приходить стара добра приказка «Молодым везде у нас дорога, старикам везде у нас почёт», тож поле для діяльності молодих активістів вже готове, головне мати бажання та бути цілеспрямованою людиною. Ці та ряд інших якостей вже мають учасники Школи.

Наскільки реально потрапити молодим людям в прохідну частину виборчого списку партії? З’ясувалось це питання є дуже болючим для активістів, оскільки до прохідної частини постійно проходять ті, кому ця депутатська діяльність потрібна лише заради власних інтересів, так звані «люди-грошові мішки». Не закритим питанням для молоді вже є той факт, що відкриті виборчі списки – це крок до відповідальності кожного кандидата. Україна після виборів будь-якого рівня знаходиться шоковому стані, кожні вибори пригальмовують розвиток міста, селища чи села на невизначений термін. Молодь, аналізуючи ситуацію, що склалася в країні, прийшла до висновку, що необхідно реформувати виборчу систему, аби по закритим спискам політичних сил не проходили бандити та крадії. Розглядалася можливість збільшення прохідного бар’єру до Верховної Ради України. Таким чином, гіпотетично, Україна, якщо буде готова до цього, може прийти до 2 або 3 партійної системи.

На думку організаторів Школи, політичну силу та освіченість майбутньої політичної еліти треба нарощувати. Тетяна Громова зазначила так: «Дуже приємно, що маємо таку можливість навчати молодь та готувати до політики нову генерацію. Даний проект повинен мати перспективу, на що і покладені зусилля всіх координаторів проекту».

Приємно зазначити, що більшість випускників Школи на даний момент є успішними представниками «третього сектору», політичного середовища. Результат «на обличчя»: Школа молодого політика – є дійсно тим ландшафтом, що готує до життя, політики, громадського сектору нове покоління талановитої молоді.
17 листопада 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини