В Ужгороді "кримінальний" депутат від ОПЗЖ Маєрчик за підтримки колег і правоохоронців легалізовує крадіжку в громади землі на пл. Петефі (ФОТО)

Завдяки "сприянню" поліції та прокуратури влада обласного центру Закарпаття збирається узаконити "туалетну" крадіжку землі депутатом від проросійської партії "Опозиційна платформа – За життя" Павлом Маєрчиком в самісінькому центрі міста. Процес запущено.

В Ужгороді "кримінальний" депутат від ОПЗЖ Маєрчик за підтримки колег і правоохоронців легалізовує крадіжку в громади землі на пл. Петефі (ФОТО)

Йдеться про ділянку в історичній частині обласного центру Закарпаття, відразу біля пішохідного мосту, на площі Шандора Петефі 2а. Саме тут П.Маєрчик з Сергієм Фаркашем (кримінальне псевдо – "Хата", руйнівник будинку Фунданича) вирішили побудувати скляний "монстрик", про що Закарпаття онлайн писало ще в листопаді 2021 року. Ужгородці навіть "рукотворно" висловили протест проти "скляного" кафе на місці "чеської" громадської вбиральні.

На даний час в Ужгородському міськрайонному судді розглядається справа  №308/23096/23 за кримінальним обвинуваченням депутата Павла Маєрчика в самовільному захопленні земельної ділянки на місці колишньої громадської вбиральні та будівництві на ній кафе (ч.3 ст.197-1 Кримінального кодексу України), а це 139 кв.м в самісінькому центрі міста. Чергове засідання в справі призначене на 25 вересня, о 15.30.

Так, за даними слідства  площа фундаменту під будинком, що будується, становить 203 кв.м., що значно перевищує площу земельної ділянки, відведеної під будівлю (64 кв.м). Отже, площа самовільно захопленої земельної ділянки комунальної власності територіальної громади міста Ужгорода на даний час становить 203-64=139 (кв.м.).

Однак 8 грудня 2023 року, за клопотанням правоохоронців, арешт був накладений  лише на частину самовільно захопленої земельної ділянки, а саме – на 64 кв.м. (к.н. 2110100000:01:001:0100), а не на всю площу будівництва. Скориставшись цією можливістю фірма депутата Маєрчика безперешкодно продовжила будівництво та подала на сесію пакет документів для отримання в оренду іншої, неарештованої, частини самозахопленої ділянки. 

8 серпня колеги Маєрчика по "дерибану" із депутатського корпусу Ужгорода на сесії передали в оренду його фірмі СМП «Вояж» земельну ділянку з к.н. 2110100000:01:001:0377 площею 0,0050 га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі на пл. Шандора Петефі строком на 10 років. Міський голова Б.Андріїв дане рішення також "не ветував".

За дане вочевидь "дерибанне" рішення (п.1.1 №1910, проєкт №2003) проголосувало 26 депутатів Ужгорода, включно із блогером Віталієм Глаголою, який, до слова, перед балотуванням в депутати, серед іншого, публічно обіцяв викривати всі корупційні схеми.

Тобто, влада Ужгорода послідовно та безперешкодно "легалізує" частину самовільно захопленої П.Маєрчиком ділянки, яка є предметом доказування та обвинувачення в кримінальній справі проти нього. За інформацією власних джерел в міськраді, Павло Маєрчик на найближчий сесії планує вже і викуп даної ділянки.

Наразі немає жодної офіційної реакції ужгородських правоохоронців на такий кричущий факт легалізації вкраденої в громади землі. На підтвердження цьому – в реєстрі судових рішень відсутні будь-які ухвали про арешт даної "нової" частини ділянки, відсутні клопотання від прокуратури про необхідність накладення такого, хоча саме прокуратура забезпечує державне обвинувачення Маєрчика в суді. Об'єкт, що будується на цій ділянці, до речі, також не арештовано.

Також відсутні в реєстрі відомості про заявлені цивільні позови про знесення самовільних споруд та повернення громаді самовільно зайнятої землі з приведенням її у первісний стан, так і відсутні позови прокуратури про визнання незаконним та скасування нового "дерибанного" рішення міськради від 8 серпня. Так само на адресу редакції Закарпаття онлайн не надходили жодні пресрелізи від пресслужб цих відомств про вжиття будь-яких заходів реагування щодо цього нового кричущого факту "дерибану". 

Також слід звернути увагу громадськості, що на кожній сесії міськради присутні представники керівництва як міської поліції, так і прокуратури, які зазделегідь вивчають проєкти всіх рішень. Однак жодного зауваження, інформування чи будь-якої їх реакції при голосуванні за дане вочевидь «дерибанне» рішення на сесії також не було.

На думку ужгородських правників, йдеться вочевидь саме про "сприяння" поліцією та прокуратурою владі Ужгорода в узаконенні "туалетної" крадіжки землі депутатом від проросійської "ОПЗЖ" Павлом Маєрчиком. Таке "сприяння" полягає саме в "мовчазній згоді"/бездіяльності правоохоронців як при первинному накладені арешту (не на всю площу самозахоплення), так і в процесі розгляду справи в суді та при прийнятті нового "дерибанного" рішення на сесії 8 серпня.

Для довідки

Відповідно до відкритих даних аналітичних систем Опендатабот та YouControl, керівником підприємства СМП «Вояж», яке захопило землю, є депутат Ужгородської міської ради від проросійської політичної партії В.Медведчука "Опозиційна платформа - За життя" Павло Маєрчик. Засновником цього підприємства, окрім нього, є також його матір Наталія Маєрчик.

Окрім кримінальної справи, яка наразі перебуває в процесі розгляду, інший суд в спорідненій справі визнав П.Маєрчика "корупціонером". Наразі дане рішення депутат оскаржує в Закарпатському апеляційному суді і розглядатиме суддя із сумнівною репутацією, "протеже" голови суду Г.Фазикош, Тарас Бисага.

Павло Маєрчик є фігурантом численних скандальних забудов і земельних оборудок. Серед яких, зокрема, вкрадений сквер на вулиці Боб'яка та прибудинкова територія близько 4500 мешканців 11-ти багатоквартирних будинків на вулицях Можайського-Генерала Свободи-8 Березня, рейдерське заволодіння магазином "Корзо", перешкоджання журналістській діяльності з нападом на журналістів. За дві депутатські каденції у власність його родини та фірм перейшли десятки земельних ділянок, вкрадених у громади Ужгорода.

Фото громадської вбиральні біля Пішоходного мосту 9 років тому, архів Google

23 вересня 2024р.

Теги: Маєрчик, крадіжка, дерибан,

Коментарі

Сятий 2024-09-23 / 21:26:16
Я перший, пушлисьме

НОВИНИ: Політика

16:10
/ 6
Справу ужгородського депутата Горвата, затриманого на вимаганні хабарів за відстрочку від мобілізації, передали до суду
17:56
На Берегівщині черговій прихильниці рф, путіна і "русского міра" оголосили про підозру
18:27
/ 8
Хто гальмує перехід православних громад Моспатріархату в ПЦУ?
04:48
/ 1
Житель Берегівщини уник реального покарання за заклик відокремити Закарпаття від України
19:52
/ 9
Зеленський призначив виконувачем обов’язків голови Закарпатської ОДА Мирослава Білецького
14:00
/ 8
Зеленський звільнив Микиту з посади голови Закарпатської ОДА і призначив заступником керівника свого Офісу
14:23
/ 13
Уряд погодив звільнення Микити з посади глави Закарпатської ОВА
17:35
/ 5
Як Падяк із Духновича "націоналіста" робить
12:05
/ 1
"Оптимізація" України
20:57
/ 39
Суд визнав голову Великоберезнянської громади Кирлика "корупціонером"
20:26
/ 5
В угорщині відкрили першу повноцінну середню школу з українською мовою навчання
23:08
/ 5
АРМА продало Maybach Медведчука та його квадроцикли та баггі з дачі на Закарпатті
21:02
/ 6
У голови АМУ Кириленка, якому повідомили про підозру, виявили ще дві квартири в Ужгороді
11:52
/ 2
На закарпатcькій Берегівщині викрили чергового проросійського інтернет-агітатора
23:50
/ 4
"АдвоКАТИ" Медведчука, серед яких і закарпатка Темнохудова, досі займають ключові посади у системі української адвокатури – Bihus.Info
17:47
/ 1
Закарпаття відвідала посол США в Україні
13:31
/ 3
СБУ викрила закарпатця, який закликав відмовитися від частини українських територій та виправдовував збройну агресію рф
13:22
/ 6
На Закарпатті викрили уродженку Луганщини, яка в "Однокласниках" називала українців "голодранцями" на "історичній руській землі"
18:40
/ 4
На Закарпатті викрили чергову прихильницю "русского міра", яка в соцмережах виправдовувала війну рф проти України
11:28
/ 1
Радіо Свобода: угорщина чи Україна? Як живуть і говорять на Закарпатті
21:14
/ 3
Bihus.Info: Закарпатський "слуга народу" Жупанин пропустив засідання Ради через "навчання" у Лондоні
11:15
/ 5
Головний опонент орбана Мадяр відвідає Закарпаття і зустрінеться з угорською меншиною
20:54
/ 8
Закарпаття: ментальна війна
16:27
/ 24
Ужгородський депутат-хабарник Мирослав Горват при річній зарплаті в 326 тис. грн задекларував нові будинок і два авто
11:32
/ 3
Священника УПЦ МП з Тячівщини засудили умовно за виправдовування дій росії
» Всі новини