На Закарпатті водій військової частини продав "ухилянтам" бланки повісток з підписом керівника і печаткою на 81 тис. грн

Денис З. продав 14 бланків повісток за 81,4 тис. грн

Фото ілюстративне, з мережі Інтернет
Фото ілюстративне, з мережі Інтернет

Берегівський районний суд Закарпатської області визнав винним водія-електрика військової частини Дениса З. у зловживанні службовим впливом та отриманні неправомірної вигоди й зобов'язав його сплатити 85 тис. грн штрафу.

Суд встановив, що чоловік у березні 2023 року запропонував знайомому купити в нього бланки повісток з незаповненими полями, але з печаткою та підписом. У матеріалах справи йдеться, що покупці самостійно могли вписувати свої особисті дані. Це дозволяло військовозобов'язаним ухилятися від призову до двох місяців. Справу розглядав суддя Віталій Михайлишин.

Спочатку, 29 березня 2023 року, Денис З. запропонував знайомому придбати два бланки повісток за 3 тис. грн з підписом керівника та печаткою. Чоловік, який отримав пропозицію, звернувся до правоохоронців. Наступного дня обвинувачений таки передав повістки. Вдруге Денис З. запропонував тому ж знайомому купити ще три бланки за 8,5 тис. грн гривень. Згодом, 23 травня, він сказав, що вартість послуги зростає. Денис З. отримав 26 тис. грн та 1,2 тис. доларів за дев'ять бланків. Загалом з 30 березня до 3 червня 2023 року обвинувачений продав 14 повісток за майже 81,4 тис. грн.

У суді Денис Д. повністю визнав свою провину. Він погодився сплатити 85 тис. грн штрафу. Зазначимо, що вирок можна оскаржити у Закарпатському апеляційному суді.

Марія Масюк, Zaxid.net

21 січня 2024р.

Теги: повістка, бланк

Коментарі

ужгородець 2024-01-22 / 15:23:15
До останнього.
Ти тисячу раз правий. Сам не раз бачив, як один мудак сидить у кріслі перед в'їздом у аеропорт, з автоматом на колінах та з кавою в руках і з цигеретликом у писку, а навколо десятки таких же мудаків шляються по кварталу та по Собранецькій у пошуках кави та пійла. Кафешки навпроти аеропорту забиті цими "сторожами" у формі. На повороті Грибоєдова у "Сільпо", цілими днями п'ють каву і жеруть шаурму, по черзі сюди ходять. Сидять і з бабами пиз.... і бухають. А в Авдіївці наші хлопці гинуть і кочаніють від морозу.
Не хренова служба в Ужгороді за 30 тисяч грн. з кавою та бабами? То чи не пора їх поміняти??? Це уже готові вояки, їх не треба вчити, бо два роки з автоматами ходять. На мостах по усій трасі до самого Львова та на міліцейських постах таких вояків сотні. То чому ними не підсилити ЗСУ у Авдіївці чи у Купянську ??? А ми верещимо про мобілізацію. Таких "вояків" на заході і в центрі України сотні тисяч, десятки бригад із них можна сформувати. І на х... цим ухилянтам ще таку зарплату платити? За відпочинок на курорті??

$$$$$$$ 2024-01-22 / 14:08:17
В аєропорту в вароші-повно-якихось солдат -все в кафе сидять-усі на крутих іномарках повно машин стоїть коло аєропорта-усі до єдного переселенці з сходу укр..а повно охоронників і сторожів шо в аєропорту-все гуляють і собі сидять в кафе-вічно-особо в лісництві на ул собранецькій..-коли на службу їм то неясно-бо усе в кафе-і ці сторожі -охорона аєропорта усі майже переселенці-от мобілізації сховалися там-но оце точно-та прошу то провірте

закарпатець 2024-01-22 / 10:51:08
Водія на нари, покупців на фронт.
Тих хто відмовився повертатися в Україну з початком війни, позбавити громадянства України, заборонити в'їзд в Україну, їхнє майно і житло передати тим, хто втратив своє через військові дії.
Проти тих, хто обманним шляхом виїхав із України (наприклаж ніби вивіз за кордон на лікування інваліда родича) і протягом п'ятнадцяти днів не поверунвся в Україну, порушити кримінальні справи, позбавити громадянства, майно і житло передати біженцям, які втратили своє житло і майно внаслідок бойових дій.
Якщо ухилянтам не потрібна Україна, то на х... вони потрібні Україні. Батькам ухилянтів перестати виплачувати пенсії, чому чужий дядя, який зараз в Україні наповнює пенсійний фонд, повинен їх утримувати, коли їхні дітки працюють на чужі країни і там платять податки???
На фронт уже сьогодні відправити тих тероборонівців, котрі в тилу два роки ходять із автоматами, отримують платню у 30 тисяч гривень та охороняють мости, пости та склади.
Хлопців, котрі уже два роки гниють в окопах, демобілізувати.
Прогнати через ВЛК усіх комісованих до цього часу, познімати з них фальшиві групи інвалідності.
Переглянути за нововиявленими обставинами фіктивні рішення судів, про розлучення і передачу одинокому батькові на виховання дітей.
Відрахувати із ВУЗів сорока-пятидесятирічних студентів, що отримують другу та більше освіт.
Створити незлежну комісію та повторно проекзаменувати аспірантів та відрахувати із аспірантури баранів, які потрапили туди за гроші.
Затриманих на кордону переправляльників ухилянтів та самих ухилянтів миттєво в учбові військові центри.
Не втримаємо дику орду, усі скопом опинимося в Гулагу, тоді не буде ні богатого ні бідного, ні правого ні винного.
Запитайте дідів, що ординці робили у кінці сорокових, скільки невинних закарпатців згинуло в російських концтаборах.

Дюла 2024-01-21 / 22:12:18
Но та що ся дивуєте чоловік заробляв копійки на прожиток поникайте які ціни більші чим у Європі

Абв 2024-01-21 / 19:44:00
До першого
Як би це була правова держава або правильна то може би було як ви написали а так все …..

Кому захочу тому і випишу і нічого не буде 2024-01-21 / 18:29:17
Шановні депутати! Ви приймаєте військові закони але жоден із вас не внесе пропозицію про те що кожна повістка має бути номерна і зареєстрована. А особа яка виписує зобовязана відчитатись за кожний корішок врученої повістки. А так за кожною повісткою ходить корупція, зловживання службовим станом і ряд інших зловживань. Дана публікація живий приклад.

отакоі 2024-01-21 / 18:07:42
Та він не водій-електрик, а бізнесюк цілий! А що ж тоді і на скільки міг штабний писар продати?!

НОВИНИ: Кримінал

10:48
Директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника повідомлено про підозру
10:44
"Безправному" водієві "під кайфом", що порушив ПДР на трасі біля Середнього на Ужгородщині, виписали штрафів на 90 тис. грн
19:29
80-річному жителю Пилипця, що застрелив собаку, "світять" до 3 років тюрми
23:33
/ 3
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
» Всі новини