У Виноградові суд захистив "від Бушка" московського політтехнолога Шерегі, який проголошував незалежність Закарпаття

Сьогодні пройшло фінальне судове засідання у справі про завдання легких тілесних ушкоджень, які політтехнолог з «кремлівським слідом» Артур Шерегі отримав у ході перепалки між ним та колишнім народним депутатом від "Партії регіонів".

У Виноградові суд захистив "від Бушка" московського політтехнолога Шерегі, який проголошував незалежність Закарпаття

За понад два роки розгляду справи по суті, голова Виноградівського районного суду Василь Трагнюк ухвалив рішення визнати винним І.Бушка у вчиненні кримінального проступку та присудити йому штраф у розмірі 850 гривень. Тієї ж ухвалою його звільнили від призначеного покарання у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. 

Справа із ляпасом, внаслідок якого потерпілому розбили верхню та нижню губу, сягає своїми коренями квітня 2020 року – періоду активної підготовки до майбутніх виборів голови Виноградівської міської ради. Тоді Шерегі написав заяву в поліцію на екснардепа-«регіонала» Івана Бушка за звинуваченням у побитті. «Правильне» і «вчасне» рішення суду стало б підставою для зняття Бушка з виборчих перегонів, у яких він був головним суперником команди чинного міського голови Виноградова Степана Бочкая, на яку працював Шерегі. 

Виноградівська поліція під керівництвом Юрія Пилипа, брат якого Ярослав Пилип тоді обіймав одну з керівних посад в обласному УСБУ та приходиться кумом виноградівському нардепу-кнопкодаву Владіславу Поляку, спрацювала швидко: вже за три місяці досудове розслідування завершили та вручили підозру, а справу направили до Виноградівського райсуду де її слухали два роки.

І хоча в жовтні 2020 року у боротьбі за крісло мера Виноградова Бушко поступився багаторічному керманичу Виноградова, сьогоднішня ухвала з визнанням винним у вчиненні кримінального проступку політично вигідно грає «на руку» місцевому політикуму, якому екснардеп опонує – колишньому соратнику і першому українському парламентарю, звинуваченому у кнопкодавстві після криміналізації явища, Владіславу Поляку та виноградівським представникам «Рідного Закарпаття». 

Іван Бушко – колишній перший заступник Закарпатської ОДА і чинного депутата обласної ради Олександра Ледиди, народний депутат від «Партії регіонів» VII скликання.

Артур Шерегі – корінний росіянин, тривалий час проживав у Москві. Спеціалізується на соціології, пропаганді та виборчих технологіях. У 2008 році разом зі своїм батьком, російським соціологом Францом Шерегі, заснував Центр соціального прогнозування та маркетингу (скорочено «ЦСПИМ» - ред.), який як генеральний директор очолював до 2016 року. Установа займається науковими дослідженнями та розробками в галузі суспільних і гуманітарних наук для уряду країни-агресора, Соціологічного інституту РАН та газети столичної влади «Вечірня Москва». «ЦСПИМ» міг бути причетний до розкрадання коштів з бюджету рф.

Згідно з даними низки російських контрагентів, зокрема ресурсу «За честный бизнес», станом на тепер Артур Шерегі залишається серед засновників Центру з часткою у 50%. Виручка «ЦСПИМ» за 2021 рік сягла 22,7 млн рублів (понад 14 млн гривень), прибуток – майже 4 млн (2,4 млн гривень).

У той же час з 2016 року Шерегі як директор очолив комунальне підприємство Виноградівської міської ради «Центр інвестицій та розвитку», яке реалізовує у Виноградові проєкти по програмах транскордонного співробітництва. Сьогодні посадовець підозрюється у ряді кримінальних проваджень з підозрою у корупції через привласнення грантових коштів та перешкоджання здійснення професійній діяльності журналістам. Правда, у цих випадках виноградівські поліціяти та місцева прокуратура менш спритні – досудове розслідування у провадженнях триває вже третій рік і ризикує бути закрите за строками давності. 

У Виноградові громадянин країни-агресора осів приблизно у 2012 році, коли брав участь у виборчій кампанії до парламенту самого Івана Бушка. У 2014 році був причетний до поширення дезінформації про проголошення незалежності Закарпаття.

23 серпня 2022р.

Теги: Шерегі, Бушко, Виноградів

Коментарі

Цар 2022-08-26 / 20:01:46

Вася 2022-08-25 / 07:49:02
То що Поляк кнопкодав не доказано то що Бушко голосував за антинародні закони Януковича факт.

Сасваловець 2022-08-24 / 17:03:47
Суддю Трагнюка за таке рішення треба копнути в гузицю, бо він мав закрити справу і без вироку, бо проваландив діло і оби го "рідні злодіі" не копнули в нузицю при об'"єднані з Берегсазьким судом то чудить. Не най надіє ся на народного Поляка та його опричників рідних злодіів, бо просрали район то і суд просеруть і будуть люди мати мороку, оби ся судити зодити в тот Берегсаз. Най ся не приказцє

Федур 2022-08-24 / 14:58:57
Но та як так, то респект панові Бушкові. Айбо бити москаля било май читаво. Но, а за таке рішення судддю треба притягти до суду за способництво окупантам. І до суду самого московського памкуду.

сорри 2022-08-24 / 00:03:13
Москалів, які зайшли в Україну, теж не треба бити? Може, в гузиці їх цілувати? Шерегі - з їх русскоміровської файти

Неяк не добре 2022-08-23 / 22:56:04
По закону і не добре, ніхто не має права бити, це рівень культури, а ви самі памятаєте шо таке ПР-рекітьори, вбивці, аферисти, які перекрасилися в другі партії, зокрема ВО батьківщина

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини