Кілька порад покупцеві оптичного прицілу

Цей текст, перш за все, призначений для новачка, який збирається зробити свою першу покупку. Звичайно, він не охоплює весь багатий спектр питань, що стосуються оптичних прицілів. Але він дає початкове уявлення про те, що для початку слід знати і про що запитати у консультанта у магазині.

1. Спочатку розберіться, який саме приціл вам потрібен. Що ви збираєтесь робити? Є приціли що краще підходять для полювання в лісі, для полювання в горах, для спортивної стрільби з пневматики, для тренувань починаючих стрільців, для загородного полювання. Все це – різні моделі з різними характеристиками.

2. Враховуйте, що приціли розрізняються по міцності конструкції. Серйозні виробники завжди вказують, віддачу якого пострілу здатна витримати дана модель. Якщо такої інформації по прицілу немає, краще утриматися від покупки.

3. Випробуйте приціл, перш ніж купувати його. Радимо вам особисто відвідати кілька магазинів. І не бійтеся просити продавців дозволити вам випробувати приціл в магазині особисто. Потримайте приціл в руці, щоб відчути його вагу і розмір. Піднесіть окуляр до ока, щоб переконатися, що віддалення вихідної зіниці вам підходить, що оптика досить ясна, чиста і не має артефактів. Ви можете випробувати кілька різних моделей, щоб зрозуміти, що підійде вам. Зверніть увагу на силу збільшення. Переконайтеся, що приціл вам підходить.

5. Дізнайтеся, з якого матеріалу виготовлені лінзи прицілу, чи несуть вони захисне покриття, і яке. Є широкий спектр захисних покрить для лінз. Кращим (і найдорожчим) варіантом є «повне багатошарове покриття», що означає, що всі сторони всіх лінз мають кілька шарів захисного покриття. Враховуйте, що це покриття досить чутливе до механічних ушкоджень. Тому дізнайтеся, чи додаються до прицілу захисні кришки для об'єктива і окуляра.

6. Оцініть вагу прицілу. Подумайте, як часто ви плануєте використовувати приціл і яким чином. Ви можете порівняти кілька прицілів різних розмірів, щоб оцінити їх вагу і габарити. Наприклад, якщо ви плануєте багато ходити по по лісу, цілком можливо, що вам не варто купувати занадто важку або громіздку модель.

7. Подумайте, чи будете ви використовувати приціл в темряві або в умовах великої вологості. Якщо ви плануєте використовувати приціл у нічний час, ви можете вибрати модель з підсвічуванням.

8. Сучасні приціли зазвичай герметичні і заповнені інертним газом, що запобігає їх запотіванню. Але краще, про всяк випадок, запитайте і про це. Відсутність цих якостей – ознака дешевого і не дуже якісного виробу.

9. Порівняйте приціли за ціною. Коли ви купуєте оптичний приціл, вам слід подивитися в інтернеті кілька моделей, брендів, магазинів, і порівняти їх цінники. Ніколи не беріть перший-ліпший приціл в першому-ліпшому магазині. Іноді ви можете бути неприємно здивовані постфактум.

10. Отримайте гарантію на приціл. Вам обов'язково слід поговорити з продавцем про правила і умови отримання гарантії на покупку. Вже сама можливість вести бесіду на цю тему з продавцем дасть вам деяку впевненість в тому, що виробник підтримує свою продукцію.

11. Якщо ви читаєте цю статтю, то швидше за все, ви починаючий стрілок. В такому випадку, цілком ймовірно, що оптимальною покупкою для вас буде телескопічний оптичний приціл з постійною кратністю від якісного, але не самого дорогого виробника. Приціли такого типу зазвичай легші, простіші, надійніші і дешевші. Ну а хоча б більш-менш відомий виробник гарантує вам гідну якість виготовлення. Вже потім, зі зростанням ваших навичок і формуванням більшого усвідомлення того, що ж саме вам потрібно, ви зможете перейти до більш складних і дорогих моделей.

Джерело - https://grandway.ua/catalog/optika/pricely/

27 вересня 2021р.

Теги: приціл, кратність

НОВИНИ: Різне

01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
» Всі новини