В.о. голови закарпатської "Батьківщини" Крулько хоче знищити природу Закарпаття, щоби ті, хто має $1000, не їхали відпочивати в Австрію

Виступ на парламентській трибуні заступника голови партії ВО "Батьківщина", в.о. голови "Батьківщини" Закарпаття Івана Крулька щодо закону про Смарагдову мережу вразив абсурдністю "аргументів" і цинізмом.

В.о. голови закарпатської "Батьківщини" Крулько хоче знищити природу Закарпаття, щоби ті, хто має $1000, не їхали відпочивати в Австрію

Сам депутат був одним із основних лобістів скандального будівництва вітряків на полонині  Боржава.

Ця заява Івана Крулька, як і саме провальне голосування народних обранців, викликало хвилю обурення громадськості, екологічної, наукової та туристичної спільноти.

Серед закарпатських ЗМІ текст виступу І. Крулька був оприлюднений  лише на сайті, афільованому із міським головою Ужгорода Богданом Андріївим, який неофіційно підтримувався "Батьківщиною" на місцевих виборах у 2020 році.

Учора, 15 липня, під час пленарного засідання п’ятої сесії Верховної Ради України 9-го скликання народні депутати розглядали законопроєкт №4461 про території Смарагдової мережі.

Народний депутат України із Закарпаття і заступник голови партії ВО "Батьківщина" Іван Крулько саботував прийняття даного законопроєкту – закликавши колег не підтримувати його прийняття та утримався при голосуванні. Як наслідок, закон не було прийнято – "За" проголосувало лише 199 нардепів із 296 зареєстрованих. 

Сама ж заява, озвучена ним з трибуни Верховної Ради, вражає абсурдністю та цинізмом. Далі пряма мова:

«Спочатку дайте українським підприємцям побудувати стільки готелів, санаторіїв, баз відпочинку і  лижних курортів, як у Австрії, Німеччині, Франції чи Італії, а потім будете приймати Смарагдову мережу!.

Що означає «Смарагдова мережа», що декларує цей проєкт, яким чином  регулювати відносини між державою та представниками туристичної галузі? Адже, саме цей законопроєкт унеможливлює ефективне  ведення туристичної, рекреаційної діяльності на теренах Закарпаття та всієї України, означених як «Смарагдова мережа».  Постає  риторичне питання: як вижити в пропонованих  умовах підприємцям, що задіяні у сфері зеленого туризму, власникам готелів, курортів – наповнювачів місцевих бюджетів ? Як регулювати ціну та якість надання послуг за таких умов?  Наразі питань більше, ніж відповідей.

Ви подивіться на українське Причорноморське узбережжя. У нас там що,  розвивається нормально українська рекреаційна зона? Люди їздять відпочивати у нещасні кібітки. Всі пляжі забиті цими кібітками. Замість того, щоб інвестувати  у те, щоб там будували, ми хочемо зробити Смарагдову мережу, щоб там взагалі нічого не робилось. Про це цей закон?», -

Флору і фауну,  безумовно,  треба захищати - це правильно. Але треба й дати заробити в Україні  українським підприємцям, а не так, щоб потім ті, хто мають 1000 доларів, поїхали відпочивати в Австрію на лижах, бо в Україні немає де.

Треба спочатку  спитати у людей і громад ,  що вони про  це думають і як будуть розвиватись, а потім голосувати за такі чутливі речі. У першу  чергу маємо розвивати Українську державу та українські території, а потім думати, що нам говорять з-за кордону і радять тут», – резюмував заступник голови партії «Батьківщина»

На думку народного депутата, у такому вигляді законопроєкт не готовий до першого читання, його треба  відхиляти і напрацювати інший з усіма центральними органами виконавчої влади і зацікавленими особами.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, народний депутат від Закарпаття Роберт Горват, вказаний серед авторів законопроєкту про Смарагдову мережу, насправді саботував його прийняття. Водночас, опісля суспільного розголосу, розуміючи репутаційні втрати, змінив свою позицію, проголосувавши "ЗА" дане рішення.  В той же час, депутатська група "Довіра", до якої він входить, відгукнулася на непублічне прохання Р.Горвата і здебільшого не підтримала даний законопроект.

16 липня 2021р.

Теги: Крулько, Смарагдова мережа

Коментарі

ужгородець 2021-07-19 / 10:24:42
Дійсно на фіга вам вітряки, на фіга вам Смарагдові мережі?
Набудуйте колиб, накопайте землянок і будуть сюди їздити європейці дивитися на європейських дикунів. Ага, ще й клітки наробіть, і сидіть у них як міжгірські медведі.
Що все життя будете веселити приїжджих туристів своїми гунями, будюговами та юйошами? А ваші діти будуть тікати в Європу на заробітки та щоби мало культури видіти.
В Косині та по всій бергівщині депутати зробили курорт, землі гектарами всяка депутатня прихватила, гори повністю зрили квадроциклами та все заср...и сміттям, полонини скупили бандюки каськіви, вся вода мінеральна належить декільком особам. Мертвечук уже як пятнадцять років прихватизував сорок гектарів в Жденієві.
Але ви цього не бачите, вам треба в Закарпатті первобутний лад створити. Та Закарпатська область уже давно в дрейфі, бо немає тут газдів, дійсно одні дикуни, які собою не можуть керувати, тому вами керують то львівські, то кіровоградські, то харківські. Зате із русинством носитеся як з писаною торбою.
Невже дефіцит йоду так шкодить?

патріот 2021-07-18 / 11:11:16
тоту партію треба заборонити як злодійську

Сват 2021-07-17 / 23:50:34
Побзирайте, ко в Мункачі та районі керує роками сив злодійською ячейкою, бувші бандітам та бариги, які біля корита при любих владах, політичні проститутки, лим би бабло стригти на виборах.

Росада 2021-07-17 / 21:05:51
Нас селі є дурік такий Бурштин з партії баби юля.

Люди 2021-07-17 / 20:23:13
ПАСКУ ДЬ..

має бути баланс 2021-07-17 / 18:22:23
всі батрачити в європу туй не треба розвивати нич.

Ме ме ме 2021-07-17 / 11:41:39
Саме кгб i розвалило СССР , а люди проголосували проти розпаду ссср !!! На допомогу кгб поставили горбатого, перестройка, сухий закон, штучниц дефiцит,чорнобиль i т.д . Тому недивно, що син продажного кгбiста продовжуе дiяльнiсть свого продажного няня!

До Хуст 2021-07-17 / 10:25:40
Юльчині прислужники Крульки такі ж «хустяни», як і порошенківські прислужники Мацоли – «львівяни»! Грушівська циганія!

О.Д. 2021-07-17 / 02:08:24
до Майстренко
Народ має знати своїх ХЕРоїв ))

Хуст 2021-07-16 / 23:11:26
Крулько то наш Хустський дебіл, сучка Авакова як і Лунченко. Шльондри Авакова.

Як не дав Бог мозгів, то вже й не буде ( 2021-07-16 / 23:08:11
Но се ай! Кажуть, Бог може відібрати розум, але історія не знає прикладу, коли дурний-дурний, а тут - бац, і образумілся

Майстренко 2021-07-16 / 23:04:23
Олег, ну навіщо цю несусвітну полюцію хустського дебіла ширити в мережі? Та ще й у повному тексті. Дали б лише, як у Феліні, сценарій за 13 секунд: київ. 2021 рік. Mad Ivan зі шкіряним намордником.І камера показує місячний landscape (ландшафт) з вітряками, лопаті яких повільно обертаються, але проти годинникової стрілки

небайдужий. 2021-07-16 / 22:38:21
Ми всіх Вас записали в члени Закарпатського товариства охорони природи. День і ніч писали і написали цифру 350000. Дайте нам ще тиждень і ми надуємо цифру мільон. А та і всю область запишемо. В планах з осіні записувати мадярів, потім словаків, руминів а після і поляків. От тоді ми Вам покажем вітряки. http://www.ukrpryroda.org/2021/01/zakarpattya-ukrpryroda.html

злий 2021-07-16 / 21:22:16
Цей дебіл, що відстоював вітряки на Боржаві, не розуміє, що зараз в ціні будуть не курортні ландшафти, яких повно по всій Європі, а невбита забудовниками первозданна природа. І саме на цьому могло би заробляти Закарпаття, зокрема в контексті зеленого туризму. І саме за цим до нас би їхали австрійці і інші європейців, які мають не одну тисячу доларів.

Як не дав Бог мозгів, то вже й не буде (

Юлій Цезар 2021-07-16 / 21:17:06
Син хуського кагебіста та вирощуванець - зробив із нього депутата, теж кадгебіста, що добив до знищенння Народний Рух України - Тарасюка.

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 9
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини