Волонтерка з Ужгорода створила лінійку м'ясних та овочевих чипсів – "сушликів" (ФОТО)

На Закарпатті волонтерка Любов Повідайчик створила власну лінійку м'ясних та овочевих чипсів і придумала їм оригінальну назву - “сушлики”.

Волонтерка з Ужгорода створила лінійку м'ясних та овочевих чипсів – "сушликів" (ФОТО)

Про це вона розповіла в коментарі кореспонденту Укрінформу.

Повідайчик — відома в Ужгороді волонтерка, продавчиня сувенірів біля Ужгородського замку. Ідея створити лінійку оригінальної локальної продукції в якості сувеніра для туристів з'явилася після курсів в рамках програми “Україна-Норвегія”, за якими учасники АТО/ООС, волонтери та їхні родичі можуть пройти програму навчання у сфері туризму.

“Коли виготовили перші порції сушеного м'яса — довго не могли визначитися із назвою для цієї продукції. Зробили презентацію для друзів та колег, і в процесі дегустації з пивом з'явилася назва “сушлики”. Тепер це наш бренд, збираємося його патентувати”, - розповіла Повідайчик.

Жінка додала, що виготовляють сушлики з трьох видів м'яса — свинини, яловичини та курятини.

“Наші сушлики - це 100% м’ясо, усушене в дегідраторі на 60-70% при температурі до 70℃. Вони чудово смакують в якості перекусу в мандрівках та туристичних походах, іще це — прекрасні закуски для посиденьок з друзями”, - зазначила волонтерка.

Вона уточнила, що для того, аби приготувати сушлики, філе підморожують, ріжуть на тоненькі скибочки – слайси, маринують у соусах із додаванням солі, часнику, коріандру, суміші перців та інших спецій. Пакують сушлики у вакуумні упаковки, де вони добре зберігаються та не псуються.

Цікаво, що виготовляють закарпатці також сушлики овочеві - наприклад, із гарбузів.

Продегустувати закарпатські сушлики, як правило, можна на заходах в Ужгородському скансені за участі “Відкритої кухні” або у виробника.

Сушлики входять до більшості наборів крафтових закарпатських продуктових кошиків разом з продукцією топових сироварів, кондитерів, м'ясних виробників та виноробів регіону.

30 березня 2021р.

Теги: волонтерка, сушлики, чипси

НОВИНИ: Світське життя

20:04
/ 8
"Сукня має бути яскравою і блискучою": як на Закарпатті виготовляють традиційне ромське вбрання
16:28
/ 6
Нетипова для Закарпаття: поблизу Ужгорода фермер Віктор Карабін вирощує гречку
13:51
/ 1
У Карпатах побільшало вовків і шакалів. Чи можуть вони бути небезпечними для людей?
11:26
/ 1
"Океан Ельзи" випустив першу пісню нового альбому – "Мукачево"
21:38
/ 3
Закарпатський розробник виробництва паперу з опалого листя отримав Європейську премію молодих винахідників
21:34
/ 2
340 млн переглядів у Youtube, 41 млн у Facebook: 17-річна закарпатка стала відомою, коли за 16 секунд розібрала та зібрала автомат
12:43
80-річний велоспортсмен з Мукачева долає по 200 кілометрів на день
20:09
/ 7
Стоянка первісних людей в закарпатському Королеві виявилася найстарішим людським поселенням Європи – 1,4 млн років
00:03
Мукачівець Сергій Кузьма здав 24,4 літри крові протягом 20 років
11:05
/ 1
Вина Срібної Землі. Як на Закарпатті малі винороби просувають свій продукт
18:21
/ 3
Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
19:27
Через COVID та війну равликовий бізнес на Закарпатті вимирає
10:20
"Винна мануфактура Штифко": винороб з освітою фізика відроджує виноградарські традиції на Закарпатті
17:31
Залізничник з Мукачева виготовляє металеві мініскульптури на підтримку ЗСУ
15:06
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу
15:02
/ 1
Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
10:52
/ 7
Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
10:18
Ужгородка виростила двометрові чорнобривці і потрапила до Книги рекордів
22:42
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
20:46
На Закарпатті ветеранів війни та членів їх сімей професійно адаптують за кошти держави
10:17
Медик з Мукачева Валентин Вракін рятує поранених на передовій
14:11
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
17:44
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
11:32
/ 2
На Рахівщині виготовляють морозиво із пива та сидру та варять варення із гострого перцю
10:57
У нацпраку "Синевир" на Закарпатті встановили фотозону з "портретом" хранительки лісу – Мавки
» Всі новини