Апеляційний суд скасував "дерибане" рішення Ужгородської міськради по одній із п'яти ділянок заводу "Модуль" (ФОТО)

Йдеться про наміри міської влади "роздерибанити" єдиний земельний масив площею 12 га колишнього заводу "Ужгородприлад" по корупційній схемі із фірмами-прокладками, найбільшу частину якого в понад 2 гектари суд повернув громаді Ужгорода.

Апеляційний суд скасував "дерибане" рішення Ужгородської міськради по одній із п'яти ділянок заводу "Модуль" (ФОТО)

Так, 22 лютого 2021 року, Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі суддів Глушка І.В., Запотічного І.І., Макарика В.Я. задовільнив апеляційну скаргу Закарпатської обласної прокуратури, подану на рішення судді Закарпатського окружного адмінсуду П. Микуляка від 12 жовтня 2020 року. Таким чином суд визнав незаконним та скасували пункт 2.11 рішення XLI сесії VII скликання Ужгородської міської ради від 14 листопада 2019 року №1768 «Про надання та відмову у наданні дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок".

Про це повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор з посиланням на постанову, оприлюднену 9 березня в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як встановив суд, ТОВ «Інвестгруп К» мало на меті оформити в оренду земельну ділянку площею 22651 кв.м, що у 418 разів більше площі нерумомості, яка перебуває у їх власності (54,3 кв.м) та є лише частиною іншого приміщення заводу. Тобто під подальшою орендою земельної ділянки, яка значно перевищує площу майна необхідну для його обслуговування, ймовірно переслідувалась мета уникнути визначену діючим законодавством процедуру аукціону. Крім того, на згаданій земельній ділянці розташовані інші об`єкти нерухомого майна, які даному товариству на праві власності не належать.

"Наразі на розгляді в судах першої та апеляційної інстанцій перебувають справи за позовами прокуратури щодо скасування і інших пунктів рішення Ужгородської міськради від 14.11.2019 року №1768 щодо дозволів на розробку документації, наданих відповідно ще 4 фірмам-прокладкам - ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-1», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-2», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-3», ПП «Ротор». Всі ці ділянки, разом із вже скасованою, загальною площею понад 6 га, є частиною єдиного земельного масиву в 12 га діючого заводу." - інформує В. Грегор.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, з літа 2019 року йдуть спроби "прихватизації" величезної території ужгородського заводу «Модуль М» по вул. Миколи Боб’яка, 15, на більшу частину якої, через фірми-прокладки, донедавна претендувала родина міського голови Б.Андріїва. Цей завод побудований ще за радянських часів і відомий багатьом як "Ужгородприлад", розташований на березі річки Уж, неподалік гіпермаркету «Епіцентр» та Боздоського парку. 

Окрім того, з осені 2019 року дослідження цієї земельно-корупційної схеми здійснюється і в рамках кримінального провадження слідчими Головне управління Нацполіції в Закарпатській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. 

За наявною інформацією, з метою реалізації даної схеми по заволодінню земельної ділянки, яка перебуває досі у постійному користуванні заводу і є власністю громади Ужгорода, особи пов’язані із родиною діючого мера Ужгорода разом із головною акціонеркою заводу, громадянкою Угорщини Анжелікою Матяш (дівоче прізвище – Горват), за попередньою змовою із групою інших, поки невстановлених осіб, підробили ряд документів і вчинили незаконні реєстраційні дії щодо відчуження об’єктів нерухомого майна ПАТ "Модуль М". Все це вчинялось із використанням фірм, які мають ознаки фіктивності, за підписами неповноважних осіб із грубим порушенням земельного законодавства, а також про нотаріат, акціонерні товариства тощо.

В подальшому, завершуючи цей злочинний замисел, за участі посадових осіб Ужгородської міської ради, в 2019 році було підготовлено завідомо незаконний проект рішення, погодження структурних підрозділів, висновки профільної депутатської «земельної комісії» міськради (голова Афанасєва О.В.), що і призвело, як наслідок, до прийняття вищезазначеного рішення міськими депутатами. Таким чином прийнято рішення в інтересах 5 нещодавно створених приватних "фірм-прокладок", в більшості з яких співзасновником та кінцевим бенефіціаром є ця сама ж А.Матяш та особи, афілійовані з родиною міського голови Б.Андріїва та його брата, обласного депутата А.Андріїва - О.Букатко та В.Стельмах.

19 березня 2021р.

Теги: завод, модуль, рішення, дерибан, ділянка

Коментарі

Читач 2021-06-23 / 11:01:13


Анонімні звинувачення. Маєте докази - звертайтеся в поліцію, а не зводьте наклепи під неідентифікованим ніком. Коментар видалено. Адмін


ща=жу=жу 2021-03-20 / 16:18:23
Треба ВЕРНУТИ і Другі 4 Ділянки з Території З-ду ПАТ Модуль М .Там багато Фірм і Цехів на Території-Роблять Люди..ТРЕБА ДЛЯ ПРОСТИХ ЛЮДЕЙ...а не БАРИГ!

Іван 2021-03-19 / 15:02:18
Браво, хоть десь відстояв апеляційний суд інтереси і не продався як все!

НОВИНИ: Соціо

11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
23:14
/ 4
Рік Августина Волошина
» Всі новини