Суд в Ужгороді наклав арешт на "роздерибанені" землі колишнього "Ужгородприладу" (ФОТО)

Йдеться про кримінальну справу щодо спроб "прихватизації" величезної території ужгородського заводу «Модуль М» ("Ужгородприлад") по вул. Миколи Боб’яка, 15, більшість якої через фірми-прокладки планували передати родині міського голови Б.Андріїва.

Суд в Ужгороді наклав арешт на "роздерибанені" землі колишнього "Ужгородприладу" (ФОТО)

Сьогодні, 30 січня, слідча суддя Ужгородського міськрайонного суду Олеся Лемак розглянула клопотання правоохоронців і наклала арешт на земельну ділянку загальною площею 12 га діючого промислового заводу ПАТ «Модуль М» (ЄДРПОУ: 05795783, м. Ужгород, вул. Баб’яка, 15), якою той користується на підставі Державного акту на право постійного користування серії Б №076204 ще з радянських часів.

Про таке повідомив громадський правозахисник Віталій Грегор.

Як повідомлялось раніше, 14 листопада 2019 року, 23 депутати Ужгородської міської ради з третього разу все ж кулуарно розглянули скандальне питання щодо фактичного «дерибану» частини із цієї величезної території заводу «Модуль М» по вул. Миколи Боб’яка. А саме, було надано дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення 5-ти земельних ділянок загальною площею близько 6,5 гектарів по вул. Миколи Бобяка, 15, для  подальшої передачи їх в оренду 5-ти юридичним особам: ТОВ «ІНВЕСТГРУП К», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-1», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-2», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-3», ПП «Ротор».

Цей завод "Модуль М" побудований ще за радянських часів і відомий багатьом як "Ужгородприлад", розташований на березі річки Уж, неподалік гіпермаркету «Епіцентр» та Боздоського парку. 

Проти даної земельної схеми на двох сесіях міськради публічно виступали закарпатські учасники російської-української війни. Вони закликали не приймати рішень до проведення комісійного обстеження земель заводу (інвентаризації). У разі наявності вільних територій задовольнити передусім земельні питань ветеранів, як наприклад, для їх соціального проекту – будівництва комплексу з надання послуг із обслуговування та ремонту автомобілів, де могли б працювати  самозайнято самі ж атовці та їх сім’ї.

Міський голова Б.Андріїв публічно запевнив, що виконає обіцянку ветеранської спільноти і дав на сесії відповідне протокольне доручення в їх присутності, журналістів та громадськості. Однак мер обіцяного прогнозовано не виконав, маючи власне корисливе бачення на дану земельну ділянку заводу.

Враховуючи такі свавільні дії міської влади об’єднанні закарпатські спілки учасників бойових дій разом із В.Грегором подали відповідні заяви, зокрема до Ужгородської місцевої прокуратури, яка зареєструвала кримінальне провадження за ознаками складу злочинів, які передбачені статями 358, 364, 191 КК України.

Наразі через резонансність справи і масштаби цієї земельно-корупційної схеми її досудове розслідування здійснює наразі Головне управління Нацполіції в Закарпатській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. В межах даного провадження і накладений сьогоднішній арешт.

За наявної інформації, з метою реалізації даної схеми по заволодінню земельної ділянки, яка перебуває досі у постійному користуванні заводу і є власністю громади, особи пов’язані із родиною діючого мера Ужгорода разом із головною акціонеркою заводу, громадянкою Угорщини Анжелікою Матяш (дівоче прізвище – Горват) за попередньою  змовою із групою інших поки невстановлених осіб, підробили ряд документів, вчинили незаконні реєстраційні дії щодо відчуження об’єктів нерухомого майна ПАТ "Модуль М" за підписами неповноважних осіб із грубим порушенням земельного законодавства, про нотаріат, акціонерні товариства тощо.

В подальшому, завершуючи цей злочинний замисел за участі посадових осіб Ужгородської міської ради, всупереч Земельному кодексу України, інтересам територіальної громади, було підготовлено завідомо незаконний проект рішення №1834, погодження структурних підрозділів, рекомендації (висновки) профільної постійної депутатської «земельної комісії» міської ради (голова Афанасєва О.В.), що і призвело, як наслідок, до прийняття вищезазначеного рішення міськими депутатами. Таким чином прийнято рішення в інтересах 5 нещодавно створених приватних фірм-прокладок, в більшості з яких співзасновником та кінцевим бенефіціаром є ця сама ж А.Матяш та особи, афілійовані з родиною міського голови Б.Андріїва та його брата, обласного депутата А.Андріїва - О.Букатко та В.Стельмах.

30 січня 2020р.

Теги: арешт, землі, Ужгородприлад

Коментарі

Читач 2020-02-02 / 07:55:17
Треба шоб Люди Ужгорода знали-про це!І Вернути Землі Заводу"УжгородПрилад"-Хай Хоч Шось там РБЛЯТЬ в Цехах-хоч Якась робота буде!Бо Там Ще трохи робить ПАТ"Модуль"-газові Конвектори і Зернодробарки і пр.Прилади-Це ж ПОТРІБНА ПРОДУЕЦІЯ!...А потім Подумати і про Школу-бо теж треба.НО СПЕРШУ-завод"Модуль"-Виробництво,бо І Земля-то НАЛЕЖИТЬ Заводу"Модуль".(такий Завод"Модуль"-Хай робить!..бо угробити легко.а От Наладити ..Важче!)ПІДТРИМУЮ Захист і ПОВЕРНЕННЯ ЗЕМЛІ Заводу Модуль!

Тибор 2020-01-31 / 15:15:08
Там треба побудувати школу для мешканців мікрорайону Перемога 1-2

судді премію 2020-01-31 / 06:44:01
Приклад громадянського суспільства журналісти активісти виявили а правохоронні органи спрацювали

НОВИНИ: Соціо

04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 7
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
» Всі новини