В Ужгороді депутати все ж "роздерибанили" землю колишнього "Ужгородприладу" (ФОТО)

Скандальне питання щодо фактичного поділу величезної території заводу «Модуль М» ("Ужгородприлад") по вул. Миколи Бобяка, 15 в Ужгороді, з подальшою «прихватизацією» майже 6,5 гектарів землі, депутати Ужгородської міської ради з третього разу все ж кулуарно розглянули.

В Ужгороді депутати все ж "роздерибанили" землю колишнього "Ужгородприладу" (ФОТО)

Як повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор, у четвер, 14 листопада, на черговій сесії Ужгородської міської ради депутати розглянули ряд земельних питань, серед яких і проект рішення міськради №1834 «Про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок»  (пункти 2.10-2.14).

За це питання проголосувало 23 міські обранці, жоден не проголосував "проти".

Як і повідомляли раніше закарпатські атовці, йдеться фактично про чергову корупційну земельну схему, згідно з якою поетапно "прихватизовується" територія діючого заводу ПАТ "Модуль М" площею 12 га шляхом її поділу на 6 земельних ділянок, з яких 5 ділянок загальною площею майже 6,5 га передано п'ятьом підконтрольним і "фіктивним" приватним фірмам. 

Завдяки успішному "дерибану" цієї землі заводу одна із найбільних його ділянок (площею 2,6 га) віддана меру Ужгорода - співзасновником однієї із 5 фірм є наближена до Б.Андріїва людина.

Цей завод "Модуль М" побудований ще за радянських часів і відомий багатьом як "Ужгородприлад", розташований на березі річки Уж, неподалік гіпермаркету «Епіцентр» та Боздоського парку. 

Окреме обурення у ветеранської та волонтерської спільноти викликає цинічна брехня і зневажливе ставлення міського голови до потреб атовців та громади в цілому, зокрема Б.Андріїв не виконав власне ж доручення дане публічно на сесії міськради 30 травня.

Оскільки без елементарного розгляду залишилось колективне звернення закарпатських учасників бойових дій, в якому вони просили мера і профільну земельну комісію провести виїзне засідання з обстеження реальних розмірів зайнятого нерухомого майна та визначення площі території із земель заводу, яку потрібно надати для його обслуговування. Оскільки в запропонованому виді під кілька метрів так званого "майна" даються гектари землі для його "обслуговування. А опісля атовці просили вирішити питання щодо можливості надання частини вивільненої території в користування ветеранам російсько-української війни для реалізації соціального проекту – будівництва комплексу з надання послуг із обслуговування та ремонту автомобілів, де могли б працювати  самозайнято самі ж атовці та їх сім’ї, а іншої частини - для нагальних потреб громади (школи із садочом, стоянки комунальних автобусів тощо).

Згідно з поданими документами, даний завод промислового типу продав свої окремі невеликі частини нерухомого майна (будівлі, споруди тощо) 5-м «своїм», ймовірно і фіктивним, юридичним особам: ТОВ «ІНВЕСТГРУП К», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-1», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-2», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-3», ПП «Ротор», які і просять міськраду надати земельні ділянки для обслуговування цього «майна».

В більшості із цих юр.осіб співзасновником та кінцевим бенефіціаром є одна і та сама особа – мешканка Угорщини Анжеліка Матяш, яка є кінцевим бенефіціаром (вигодоотримувачем) і даного заводу. 

А одну із найбільших за площею ділянок заводу (2,6 га) планується передати фактично меру Ужгорода - співзасновником однієї із 5 фірм, на які планується оформлення земель, є наближена до Б.Андріїва людина Олександр Данканич.

Додатковим підтвердженням саме корупційної складової цієї земельної схеми є і те, що площа формально проданих будівель не співрозмірна із розмірами земельних ділянок, які планують передати «для їх обслуговування». Для прикладу, згідно з пунктом 2.14 даного проекту ТОВ «ІНВЕСТГРУП К» пропонується надати дозвіл щодо відведення земельної ділянки площею 2,2700 га, хоча площа розміщеного на ній «нерухомого майна» складає всього декілька десятків квадратних метрів.

19 листопада 2019р.

Теги: земля, завод, дерибан

Коментарі

До останніх 2019-11-20 / 09:20:14
А місцевим депутатам хапугам всерівно, бо знають, що якщо будуть мати гроші, то електорат іх знову вибере, тому винні виборці. А щодо децентралізаціі, то тут тоже гірка правда, бо в депутати йдуть аморальні люди, які дурять чи купують виборців, йдуть, щоб бути біля бюджетного корита та комунальноі нерозпроданоі ще власності, тому крадуть безбожно. Більшість з них це вихідці з бандитських зграй 90-их 2000-их років або золота молодь, що хоче жити на широку ногу і нічого не робити. Тому, децентралізація, якою так вихваляються в Києві, нічого не дасть, а навпаки лише сприяє докраданню державного і комунального майна, землі, що маємо в даному випадку, а з відкриттям ринку сільгоспземлі, буде повний іі дерибан.

Мурабунта 2019-11-20 / 08:26:54
От вам і мінуси централізації. Місцева влада починає розкрадати те, що не змогли київські. А журналістів, які б могли це розслідувати( типу Бігуса) майже нема.

Микола Уж 2019-11-19 / 21:52:24
І коли вже ці депутати з мером нажруться?? Ніякої поваги навіть до наших воїнів. Це антинародне депутатське кодло треба розігнати і посадити!!! Ось і провіримо чи в нас нова влада, бо поки тільки обіцянки.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини