В Ужгороді депутати вчергове планують "роздерибанити" землю колишнього "Ужгородприлада"

За наявною інформацією, у разі успішного "дерибану" землі заводу одна із найбільних його ділянок (площею 2,6 га) буде віддана меру Ужгорода - співзасновником однієї із 5 фірм, на яку планується оформлення землі, є наближена до Б.Андріїва людина.

В Ужгороді депутати вчергове планують "роздерибанити" землю колишнього "Ужгородприлада"

Про таке повідомляє громадський правник Віталій Грегор

Як повіломляло Закарпаття онлайн, в обласному центрі Закарпаття планується поетапний «дерибан» з подальшою приватизацією земель промислових заводів. Одним із перших на черзі – завод ПАТ "Модуль М" по вул. Миколи Боб'яка, 15.

Завтра, 30 травня, на черговій сесії Ужгородської міської ради депутати розглядатимуть ряд земельних питань, серед яких і проект рішення міськради №1604 «Про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок»  (пункти 1.8-1.12). Це фактично питання щодо поетапної "прихватизаціїї" території діючого заводу ПАТ "Модуль М" шляхом її поділу на 5 земельних ділянок загальною площею майже 6,5 га і передачею їх відповідно п'ятьом підконтрольним приватним організаціям.

Цей завод "Модуль М" побудований ще за радянських часів і відомий багатьом як "Ужгородприлад", розташований на березі річки Уж, неподалік гіпермаркету «Епіцентр» та Боздоського парку. 

Згідно поданих документів даний завод промислового типу продав свої окремі невеликі частини нерухомого майна (будівлі, споруди тощо) 5-м «своїм», ймовірно і фіктивним, юридичним особам: ТОВ «ІНВЕСТГРУП К», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-1», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-2», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-3», ПП «Ротор», які і просять міськраду надати земельні ділянки для обслуговування цього «майна».

В більшості із цих юр.осіб співзасновником та кінцевим бенефіціаром є одна і та сама особа – мешканка Угорщини Анжеліка Матяш, яка є кінцевим бенефіціаром (вигодоотримувачем) і даного заводу. 

А одну із найбільших за площею ділянок заводу (2,6 га) планується передати фактично меру Ужгорода - співзасновником однієї із 5 фірм, на які планується оформлення земель, є наближена до Б.Андріїва людина Олександр Данканич.

Це в свою чергу може свідчити про чергову земельно-корупційну схему із «прихватизації» земель громади, стверджує В. Грегор.

Додатковим підтвердженням є і те, що площа формально проданих будівель не співрозмірна із розмірами земельних ділянок, які планують передати «для їх обслуговування». Для прикладу, згідно пункту 1.9 даного проекту ТОВ «ІНВЕСТГРУП К» пропонується надати дозвіл щодо відведення земельної ділянки площею 2,2700 га, хоча площа розміщеного на ній «нерухомого майна» складає всього декілька десятків квадратних метрів.

На попередній сесії, 18 квітня, дане скандальне питання щодо поділу землі заводу в Ужгороді депутати зняли з розгляду. Підставою такого рішення  стали зауваження закарпатських спілок АТО, надіслані до мерії напередодні, які публічно на сесії підтримали головний архітектор міста Олег Боршовський та начальник земельного відділу міськради Олександр Чепкий, а саме щодо невідповідності даних земельних питань генплану міста.

Міський голова Богдан Андріїв, враховуючи вищезазначену інформацію про його особисту зацікавленість, прогнозовано  намагався переконати депутатів прийняття протилежне рішення, однак безуспішно.

Наразі каменем спотикання для мера Ужгорода стане знову колективне звернення закарпатських спілок учасників бойових дій, подане на його розгляд ще напередодні попередньої сесії і не вирішене досі. Оскільки атовці, окрім зняття з розгляду сесії скандальних питань, також просили мера і профільну земельну комісію провести виїзне засідання з обстеження реальних розмірів зайнятого нерухомого майна та визначення площі території із земель заводу, яку потрібно надати для його обслуговування. А опісля: вирішити питання щодо можливості надання частини вивільненої території в користування ветеранам російсько-української війни для будівництва автомобільного СТО, а іншої частини - для нагальних потреб громади.

30 травня 2019р.

Теги: земля, завод, дерибан

Коментарі

fdgdfg 2019-05-30 / 12:52:58
жадные депутатишки и мер ....

Do Dolbodjatliv 2019-05-30 / 10:01:46
Так шо завод"Ужгприлад" не треба?..хоть якось там трохи робили люди-зарплата,відрахування в бюджеті робочі місця трхи були і др.питання!ШО НІЧОГОцього НЕ ТРЕБА..ШОБ НЕ БУЛО ДЕ РОБИТИ ЛЮДЯМ!!Так шо мож ПОДУМАТИ??- антидержавна ПОЛІТИКА горисполкома-не знаю,як то ТАК?

Віталій Грегор 2019-05-30 / 09:46:44
Тому міський голова разом із своєю групою депутатів і є основним лобістом даного питання.

Закарпатські атовці закликають народних обранців отямитись, не брати участь в цій земельно-корупційній афері і зняти дане питання з розгляду.

А також закликають виконати те, що просили ще у своєу попередньому зверненні до мерії - провести виїзне засідання комісії із обстеження реальних розмірів майна та площі необхідної для його обслуговування. Вивільнену площу передати для потреб громади, а частину - ветеранам АТО для будівництва автомобільного СТО.

НОВИНИ: Соціо

11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
» Всі новини