В Ужгороді депутати планують "роздерибанити" землю колишнього "Ужгородприлада", АТОвці виступили проти – Грегор

За наявною інформацією, у разі успішного "дерибану", одна із ділянок площею 2,5 га буде віддана меру Ужгорода - співзасновником однієї із 5 фірм, на які планується оформлення землі є наближена до Б.Андріїва людина

В Ужгороді депутати планують "роздерибанити" землю колишнього "Ужгородприлада", АТОвці виступили проти – Грегор

В обласному центрі Закарпаття планується поетапний «дерибан» з подальшою приватизацією земель промислових заводів. Одним із перших на черзі – завод ПАТ "Модуль М" по вул. Миколи Боб'яка, 15.

Про це повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор.

Завтра, 18 квітня, на сесії Ужгородської міської ради депутати розглядатимуть ряд земельних питань, серед яких і, фактично, поділ території діючого заводу ПАТ "Модуль М" на 6 земельних ділянок: одна площею 7,2 га – заводу, а решта п'ять, площею майже 6,5 га, – 5-м приватним організаціям.

Даний завод побудований ще за радянських часів і відомий багатьом як "Ужгородприлад", розташований на березі річки Уж, неподалік гіпермаркету «Епіцентр» та Боздоського парку. 

Так, згідно з доповненням до проекту рішення міськради №1537 «Про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок» планується розгляд 6 питань (пункти 1.17-1.22) про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок (загальною площею понад 13,0000 га) з подальшою передачею їх в оренду «для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови» по вулиці Миколи Бобяка.

"Не погоджуючись із черговою кулуарною земельною схемою, закарпатські спілки учасників бойових дій подали на ім’я міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, голови профільної земельної комісії Олесі Афанасєвої та Ужгородської місцевої прокуратури колективне звернення, в якому просять зняти з розгляду дані питання, мотивуючи наступним: "Дані земельні ділянки пропонується надати фактично із території площею 12,0 га діючого заводу ПАТ «Модуль М», який наразі користується нею відповідно до Державного акту на право постійного користування. Сам завод пропонує фактично залишити йому лише ділянку площею 7,2103 га (передавши її в оренду), а щодо іншої території надав згоду на фактичне вилучення її на користь третіх осіб.

Даний завод промислового типу продав свої окремі невеликі частини нерухомого майна (будівлі, споруди тощо) 5-м «своїм» юридичним особам: ТОВ «ІНВЕСТГРУП К», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-1», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-2», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-3», ПП «Ротор», які і просять міськраду надати земельні ділянки для обслуговування цього «майна».

В більшості із цих юр.осіб співзасновником та кінцевим бенефіціаром є одна і та сама особа – мешканка Угорщини Анжеліка Матяш, яка є кінцевим бенефіціаром (вигодоотримувачем) і даного заводу. Це в свою чергу може свідчити про чергову земельну схему із «прихватизації» земель громади.

Додатковим підтвердженням є і те, що площа формально проданих будівель не співрозмірна із розмірами земельних ділянок, які планують передати «для їх обслуговування». Для прикладу, згідно пункту 1.18 даного проекту ТОВ «ІНВЕСТГРУП К» пропонується надати дозвіл щодо відведення земельної ділянки площею 2,2651 га, хоча площа розміщеного на ній «нерухомого майна» складає всього декілька десятків квадратних метрів."

Більше того, як констатує правозахисник, представники АТОвських організацій також зазначають і про  нехтування законодавством, на яке планують піти свідомо депутати: «Оскільки, відповідно до діючого Генерального плану забудови міста Ужгород, затвердженого рішенням міськради №313 від 04.06.2004 р., функціональне призначення всієї даної території заводу – територія промислових підприємств. Відтак, згідно з проектом рішення, пропонується відведення земельних ділянок з подальшою передачею їх в оренду із цільовим призначенням («інших будівель громадської забудови»»), яке очевидно будете грубо суперечити генплану.»

"За наявною інформацією, у разі успішного "дерибану", одна із ділянок площею 2,5 га буде віддана меру Ужгорода - співзасновником однієї із 5 фірм, на які планується оформлення землі є наближена до Б.Андріїва людина Олександр Данканич", - наголошує правозахисник.

У підсумку закарпатські учасники бойових дій просять зняти з розгляду сесії дані питання, провести комісійне обстеження земель заводу і визначення реальної площі, необхідної для його обслуговування, а частину незайнятої території передати їм для реалізації соціального проекту – будівництва комплексу з надання послуг із обслуговування та ремонту автомобілів, де могли б працювати  самозайнято самі ж атовці та їх сім’ї.

"Представники вказаних спілок завітають на сесію міськради, щоб проконтролювати прийняття депутатами законного рішення і не допустити реалізації чергової корупційної схеми. Сподіваємось міська влада дослухається до позиції тих, які мужньо захищали українську землю, та прийме рішення в інтересах громади, а місцева прокуратура проконтролює і не допустить порушення законодавства", - вказує В.Грегор

17 квітня 2019р.

Теги: Модуль, Ужгородприлад, дерибан

Коментарі

Віталій Грегор 2019-04-22 / 20:43:24
Еган, не зовсім. Питання на нашу вимогу зняли і не планують розглядати, бо не відповідають генплану, що підтвердили публічно на сесії і нач. архітектури і земельного. І то ми лише писульку подали, без кіпішу. Якщо не дійде наступного разу може бути вже їм і боляче. Терпіння у всіх нас є, але не вічне ж

Еган 2019-04-18 / 19:31:12
Раз депутати планують роздерибанити землю,значить роздерибанять.Рано чи пізно.

Іван 2019-04-18 / 04:39:15
З "доброi" волi мера. При чому туй депутати. Проголосують купленi 15 чоловiк .

Віталій Грегор 2019-04-18 / 00:36:29
Коротко про цей черговий масштабний дерибан землі громади Ужгорода.
- Власник заводу "Модуль М", який отримав в користування 12 гектарів землі для обслуговування його ще за радянських часів, вирішив "приХватизувати" її.
➡️Схема проста: біля 7 га залишається заводу, а інша половина території (~6.5 га) ділиться на 5 "своїх" фірм.
В більшості із цих фірм співзасновником та кінцевим бенефіціаром є одна і та сама особа – мешканка Угорщини Анжеліка Матяш, яка є кінцевим власником і заводу.

‼️Закарпатські спілки учасників бойових дій виступили проти цієї чергової корупційної земельної схеми і закликають депутатів зняти це скандальне питання із сесії 18 квітня.

НОВИНИ: Соціо

15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
» Всі новини