Чотири фракції Закарпатської облради підписали звернення до Зеленського на захист каналів Медведчука

Депутати Закарпатської обласної ради від чотирьох фракцій звернулися до президента Володимира Зеленського з вимогою скасувати санкції до нардепа ОПЗЖ Тараса Козака, які призвели до припинення мовлення каналів "112 Україна", "NewsOne" і ZIК

Чотири фракції Закарпатської облради підписали звернення до Зеленського на захист каналів Медведчука

Про це йдеться у зверненні депутатів Закарпатської обласної ради VIII скликання, що його оприлюднив інтернет-сайт партії Віктора Медведчука на Закарпатті Перший.com.ua.

Звернення підписали представники 4 із 8 фракцій облради: від політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" – голова відповідної фракції Іван Чубирко, від партії "За майбутнє" – голова фракції, ексголова Закарпатської ОДА часів президента  В.Януковича Олександр Ледида, від "КМКС" Партії угорців України" – уповноважений фракції Йосип Борто, а від партії "Команда Андрія Балоги" невідомо в якому статусі – Володимир Паульо.

Вони заявили, що закриття трьох національних телеканалів – це "прецедент, не бачений в Україні за всі роки незалежност", через який мільйони українців сотні тисяч закарпатців "залишилися без доступу до об’єктивної, критичної інформації" про процеси в Україні.

Автори звернення зазначили, що телеканали "112 Україна", NewsOne і ZIK є українськими юридичними особами, а Тарас Козак – громадянином України, тому закон "Про санкції" на них не поширюється. 

Вони звинуватили президента у порушенні законодавства та цензурі, а накладення персональних санкцій на Тараса Козака назвали "репресіями та переслідуванням" за  політичними мотивами.

Підписанти заяви вважають, що секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу говорив, що в основу санкцій лягли "припущення, які можуть не зовсім відповідати дійсності".

На їхню думку, "накладення санкцій на українські компанії і громадянина своєї ж країни перекреслило всі демократичні принципи".

"Ми категорично засуджуємо спроби розправи з політичними опонентами, намагання знищити опозицію в Україні, наступ на свободу слова, запровадження цензури, перешкоджання діяльності незалежних засобів масової інформації.

Звертаємося до Вас, пане президенте, з вимогою скасувати указ "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Ми вимагаємо припинити політично мотивовані переслідування і відмовитись від практики придушення голосу опозиції", - написали автори звернення.

Дивує причетність до звернення політичної партії "Команда Андрія Балоги", яка повсякчас декларує і пропагує проєвропейський вектор розвитку суспільства, та "КМКС" Партії угорців України", яка постійно відхрещується від звинувачень на власну адресу в деструктивній проросійській діяльності.

Утім, слід пам'ятати, що в Мукачівській міськраді вже створено фактичну коаліцію владної "Команди Андрія Балоги" та ОПЗЖ, а секретаркою Мукачівської ОТГ обрали Яну Чубирко від ОПЗЖ.

При цьому до останнього часу Віктор Медведчук був персональним ворогом Віктора Балоги, а представники команди ОПЗЖ на Закарпатті всіляко опонували діям останнього в Мукачеві та області.

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука - "112 Україна", NewsOne, ZIK. 29 січня було накладено санкції на літаки Медведчука й Козака, які літали до Росії.

  • В Офісі президента заявили, що санкції проти Тараса Козака і трьох каналів, підконтрольних Віктору Медведчуку, не є зазіханням на свободу слова, а є виключно боротьбою із "чужорідної пропагандою".

  • За даними DT.ua, підставою для санкцій проти Козака та пов'язаних із ним юросіб стало розслідування спецслужб, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

10 лютого 2021р.

Теги: Медведчук, Балога, ОПЗЖ, КМКС, угорці, санкції

Коментарі

Ede 2021-02-12 / 17:35:27
Май русин: https://www.slovoidilo.ua/2019/12/23/infografika/ekonomika/torhivlya-ukrayiny-rosiyeyu-obsyahy-2014-2019-rokax

Ede 2021-02-12 / 17:32:16
Май русин, а хиба є обьявлена війна? Нема. А відкрита торгівля э. Бачишь Гітлер і Сталін напевно не торгував би під час війни. Але вони торгували - і дуже інтенсивно - до війни. Значить у нас війна ще упереді!?
А що стосуєтся Сіріуса, майже ти прав - я дійсно дуже далеко від телевізорів -, але діло не у назві, а діло у принципі!

май русин 2021-02-12 / 01:54:11
Ну і, мертвечуковська нибрязь, вто остатні, з ким би я сів за стул. Што Балогови є? Вадь то малий Балога чудит? Айбо і так не вірю, ош старий не в курсі

май русин 2021-02-12 / 01:51:50
Ede, такийись далекий уд телевізора, ги Ленін уд буржуазії :) Балогувський Сіріус вже давно не фунгує, вічная му память.
Ну а вшиткоє, штось назвав, то не журналістика. І вобще, штобись повів, сарача, кіби Сталін у Другів світовуй дозволив в СССР пропаґанду Геббельса?

Ede 2021-02-12 / 00:38:51
Вчора ЗІК, сьогодні 5-ий канал, завтра Сіріус, після завтра Ungvár21... Правильным путем идете товарищи!

Макс 2021-02-11 / 17:48:19
Туй за шовгора нимож такоє писати,ци уже мож?

Глог 2021-02-11 / 14:16:09
Балоги завжди клали "яйця " в чужі кошики, щоб отримати зиск. І їм байдуже, як ставляться до цього його виборці, бо на любих виборах він собі докупить голоса.А народ має "амнезію " і забуде що вони робили.
Завдячуючи Балогам до президентського крісла пройшов янукович.
Дуже шкода що "Закарпатський царьок " такий фальоватий.

Gabor 2021-02-11 / 14:07:51
Підтримувати будь-яких ворожих пропагандистів -- це всеодно, що разом з ними кликати ворога у свій дім -- у мирне і тихе Закарпаття... ОРДЛО і Крим уже по горло наситилися окупантами і обіцяним ними "раєм"...

Микола 2021-02-11 / 11:43:25
промацкальська і промадьярська сєпарня показала своє реальне "лице"! ну і барвисті продажні к"рви

777 2021-02-11 / 10:50:51
Погоджуюся з містером фофаном, позакривали в прошлому році всі канали, хочеш дивитися наші канали? плати, а ці роблять мудріше все безкоштовно, а наших людей в таку зубожінь загнали що у них вибору немає лише дивитися що безкоштовно.

Вуву 2021-02-11 / 09:53:34
Раз канали закрили , значить бабло яке йшло на канали тепер запистять на підкуп тих хто проти .
У нас продаються і купляються всі що у владних кріслах а простий народ , ну нехай собі щось там вякають.
До всього мертвечук в Жденієві має маєток , отже вплив через шниря шуфлика має великий , бабла ще більше , якщо треба кремль підкине ще більше .
То чого тоді дивуватись такому звененню ?
Ми ж не дивуємось тому що в нас ніхто не протестує під дверима ОДА з різних причин.
А якщо , рідко коли і є протест , то дуже кволий і стихійний .
Ну так на годину - дві .
Зібрались пар випустили і розійшлись бо всі усвідомлюють що такі мітинги ефекту ніякого не дають.
А ті що в кабінетах теж про це знають.
Ми вже не те Закарпаття яке було в 1930 роках , а психологія нашого населлення тим більше .

закарпатець 2021-02-11 / 09:46:54
Забулизме панство що до Києва нам їхати через львівську або франківську область. Соски прокацапські, що називаються закарпатцями, зовсім отупіли, виступили проти усієї Західної України, де ненавидять путлера і жопоблок.
А потім ся дивуєме чому нас не поважають, чому закарпатські машини львівські та франківські поліцаї зупиняють за малесенькі порушення.
Ті кому це по х.. літають на приватних літаках, а простих закарпатців українці, насамперед західняки, починають ненавидіти за любов до руського фюрера і його орди.
Наші рідні і близькі виїжджають на заробітки в Європу, а купка продажних псевдополітиків має дяку потягти нас в тайожний бурятсько-мордвинсько-чувашський союз. Забули скільки наших дідів після войни туди було відправлено і там осталося наохтема.

Петро 2021-02-11 / 09:21:39
Яка ганьба!!!Ми Закарпатці побачили на кілько низько упали ниже колін перед колоборантами,Нам ганьба що вони живуть поряд із нами,

Сват 2021-02-11 / 08:41:45
Ви подивіться на цих кримінальників,та почерговість підписів, у нас у області "ОПЕЖЕЖОПА" керує всім.

Гентеш 2021-02-11 / 06:59:21
Цікаво що тепер скаже молода і талановита Молодь Закарпаття яка повірила в новий партійний проект « Молода Команда Андрія Баллоги»?? Кинули як Лошків недороблених вас всіх !! І ви це заслужили дорогенькі мої !! Лижіть Дупу Балогину і далі

Хустяни 2021-02-11 / 01:22:12
Ваську Якубець біг би тя побив ти наша Ганьба ти ся не ганьбиш клапоухий хирь, ми тя нащо туди убрали

Мистер фофан до Крука 2021-02-10 / 23:03:51
В тишині і порядку тебе буде легше стригти :-) як того баранчика.

Крук. 2021-02-10 / 22:57:43
Всіх чотирьох підписантів посадити на парашу років на25 і буде тишина і порядок.

Смерека 2021-02-10 / 22:57:22

Золі-бачі 2021-02-10 / 22:31:01
Ми своїми руками привели оту опожопу до влади,отаМедведчуківська сволота ще вийде нам боком і дуже скоро кідь ми не візьмемося за розум...

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини