ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЗАБЛОКУВАВ КАНАЛИ МЕДВЕДЧУКА: РНБО НАКЛАЛА САНКЦІЇ

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука - "112 Україна", NewsOne, ZIK.

ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЗАБЛОКУВАВ КАНАЛИ МЕДВЕДЧУКА: РНБО НАКЛАЛА САНКЦІЇ

У відповідному указі президента йдеться: "Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Санкції ввели проти нардепа Верховної Ради від "Опозиційної платформи - За життя" Тараса Козака терміном на 5 років.

Вони передбачають:

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;

2) обмеження торговельних операцій;

3) обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України;

4) запобігання виведенню капіталів за межі України;

5) зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань;

6) анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності;

7) повна або часткова заборона вчинення правочинів щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції згідно з цим Законом;

8) припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну
з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави;

9) заборона передання технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності;

Також на 5 років ввели санкції проти каналів "112-Україна", NewsOne, ZIK – "Новий формат", "Аріадна ТВ", "ТВ Вибір", "Партнер ТВ" та "Лідер ТВ", "ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ "112-ТВ", "НОВИНИ 24 ГОДИНИ", "Нові комунікації".

Санкції проти телеканалів передбачають:

1) блокування активів;

2) запобігання виведенню капіталів за межі України;

3) зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань;

4) анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності;

5) заборона користування радіочастотним ресурсом України;

6) припинення надання послуг з ретрансляції/розповсюдження телепрограм/надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування;

та інші.

Секретар РНБО Олексій Данілов з цього приводу повідомив: "Відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони, де шляхом письмового голосування члени РНБО розглядали питання введення персональних санкцій стосовно юридичних та фізичних осіб, які перебувають на території України. З 19 членів Ради національної безпеки і оборони 17 проголосували за, один утримався, один перебуває у відрядженні".

Як з'ясувалося згодом, утримався спікер парламенту Дмитро Разумков.

В Офісі президента зазначають, що введені санкції проти Тараса Козака і трьох каналів підконтрольних Віктору Медведчуку не є зазіханням на свободу слова, а є виключно боротьбою із "чужорідної пропагандою".

Джерело: радник керівника ОП Михайло Подоляк в коментарі "Українській правді"

Пряма мова: "Дані телеканали досить активно і часто відкрито використовуються як інструменти чужої іноземної пропаганди в Україні. Вони, на жаль, відверто вже не працюють так, як це повинно бути зі звичайними телевізійними мовниками.

Тим більше є досить вагомі докази щодо дивних шляхів фінансування даної пропаганди. І додатково - є надзвичайно  каламутна історія з переходу власності на компанії, за якими закріплені відповідні ліцензії.

Зрозуміло, санкції щодо телеканалів пана Медведчука - це зовсім не про медіа і не про свободу слова. Це тільки про ефективну протидію фейкам і чужорідній пропаганді.

Це про те, що не робилося протягом усіх минулих років, коли даний медійний пузир тільки розростався. Коли при мовчазному потуранні, а іноді і за активного сприяння минулих влад, коли цей пропагандистський пул сформувався, зміцнів і став активно "вбивати" наші цінності".

Довідка

Відповідно до закону України "Про санкції", їх можна застосовувати до іноземної держави, іноземної юридичної особи, юридичної особи, яка знаходиться під контролем іноземної юридичної особи чи фізичної особи-нерезидента, іноземців, осіб без громадянства, а також суб’єктів, які здійснюють терористичну діяльність.

03 лютого 2021р.

Теги: Медведчук, санкції, Козак

Коментарі

jurius 2021-03-13 / 12:04:13
Подобаються мені нацмени, які спекулюють як мусить діяти Україна в умовах російської пропаганди в умовах агресії. Шановні невдоволені, в Мадярщині будете підказувати Орбану як йому поводитися з його опозицією, а тут Україна і тут немає національностей, яким буцімто дозволено ігнорувати захист територіальної цілісності держави. І не треба спекулювати на втратах. По перше це ницість, а по друге, це все українці - громадяни України. Оскільки Україна має великий сумний досвід інформаційних війн з боку сусідів то будь які дії які обмежують антиукраїнську пропаганду треба вітати. Незалежно, російська це пропаганда чи угорська. Шановним співвітчизникам угорцям хотів би побажати пам'ятати, відновлення великої Угорщини не буде, тут Україна і вона буде мати свої інтереси. Під її інтереси треба буде підлаштовуватися. Для всіх невдоволених - Угорщина близько і там депопуляція, як і в Україні. Живіть там. Ви не араби, тож батько Орбан вас з задоволенням прийме.

Не гарно 2021-02-19 / 19:54:27
Шановний Адміне,
Генцюр ПФ тут неподобством займається

Петро Ференцович Генцюр 2021-02-19 / 18:48:25


Коментар видалено. Адмін


Ede 2021-02-12 / 00:26:40
Спеціально до соррі, може хтось йому перекладе:
https://www.youtube.com/watch?v=3ip6Nv0kCEA

Х-man 2021-02-11 / 16:07:00
До пенсіонера а ви розкожіть соррі що там на фронті загинули закарпатські угорці бо судячи із попередніх його коментів він вопще не в курсі

пенсіонер 2021-02-11 / 09:29:39
Пане Еdе, солдат 128 бригади угорського походження і не він один, не просто помер на Сході, як ви пишете, а загинув від москальської кулі, захищаючи державу Україна.
І вина жопоблоку у цих смертять величезна, бо вони заоохочують путлера і його орду до наступнальних дій на Донбасі. Такі як шуфрич не бачать на Сході росіян, такі як рабинович співають нам російських пісень, типу "вставай страна огромная", такі як кива збирають озброєних звірків із проросійською орієнтацією, щоби ті виступали проти України. медведчук із бойком усе це фінансують.
Допоки ця звітора буде себе вільно почувати в Україні, гинутимуть наші бійці, котрі служать державі і захищають її, у томсу числі і наші з вами сім'ї, і української, і угорської і іншої національностей. путлер і його банди не дивляться на національності, вони просто вбивають і грабують.

Ede 2021-02-11 / 04:15:35
Блін, я і не знав, що соррі, це особістость? Ну добре. 1. Перший, хто помер на сході від нашого краю був мадяром. Не українцем. 2. Треба бути послідовним: закривати і Прямий і 5-ий канал, так буде справедливо! А потім і Ungvár21!

Ede 2021-02-11 / 04:13:40
Блін, я і не знав, що соррі, це особістость? Ну добре. 1. Перший, хто помер на сході був мадяром. Не українцем. 2. Треба послідовним: закривати і Прямий і 5-ий канал, так буде справедливо! А потім і Унгвар21!

Ede 2021-02-10 / 18:44:03


Будете тиражувати тут власні безпідставні домисли - підете в бан. І за демонстрування невдоволення діями Адміністрації сайту - також. Правила однакові для всіх. І хамству, тим більше - з переходом на особистості, на Закарпатті онлайн не місце. Коментар видалено. Адмін


Іван 2021-02-10 / 15:57:03
Мертвечук - кагебешна гнида,намутив доста ділов на Закарпатті ще в ті часи, як зробив за москальскі гроші туйка СДПУ/о та збирав усяеоє сміття туди,жуликів та хабарникув з усього краю..Як кгбешник овіп все мав фонди з Москви та й компромати на усіх призедентів та політиків вкраїнських..а того робив вто што хотів..Еден Зеленський му в очи плюнув))...Малий айбо подеколи смілий)..

Ede 2021-02-10 / 01:55:49


Хамство. Можете повторити те саме без образ на адресу опонента. Коментар видалено. Адмін


Петро Ференцович Генцюр 2021-02-07 / 19:01:15


Найдіть собі інші джунглі. Чого постійно намагаєтеся протиснутися в наші, якщо вони для вас такі погані? Коментар видалено. Адмін


сорри 2021-02-06 / 16:26:24
закарпатець, 100%

Але ці мордорські підстилки будуть далі, з дня у день повторювати мантри про здачу Криму і т.д., які їм вклали в голови їхні мордорські політруки.
Вони тому й на побігеньках у мокшан, бо самі аналітично думати не здатні.
1641

Х-man 2021-02-06 / 13:14:33


Хамство і флуд. Коментуйте по суті публікації. Попередження. Коментар видалено. Адмін


пенсіонер 2021-02-06 / 08:58:55
До Дарк. Бизнес партнер медведчука ваш шуфрич і путлер, а не Порошенко, тому не пиши дурницю. Правильно зробив Порошенко що не вимазався у це гівно два роки тому. Тепер хай зелені воюють з цим гів... якщо хочуть рейтинг зберегти. Бо Порошенко має свої стабільні 25%, і ще прибавить біля 5%, а то й більше. А рейтинг зелених, через недолугість їх дій з'їжджає у бік жопоблока. Але якщо вони на цьому зупиняться, всі їх потуги будуть до одного місця. Ворога треба добивати і жорстоко, бо поранений звір набагато небезпечніший.

Степан 2021-02-06 / 08:40:51
Dark!Ти що дурак,?Яка велика ненависть має бути, за твої дурні висловлювання,

Dark 2021-02-06 / 08:15:47
Подобається, як забрехався бізнес-партнер медведчука -порох.
І він би ввів санкціі два роки тому, але вибори завадили.
От гандон.

закарпатець 2021-02-06 / 07:42:16
Цікаво хто там був готовий воювати за Крим? Чи не ті 80% військових, що перейшли на сторону агресора, чи не ті 90% СБУшників і ментів, що присягнули Росії? Чи не 87% населення Криму, які на рефендумі проголосували за вступ до росії? І кого там було захищати, коли самі кримчаки перли на наші військові частини, а за їхніми спинами йшли зелені чоловічки.
Крим здали попередники - Кучма, Ющенко та Янукович, котрі дозволили кримчакам служити вдома, котрі дозволили находитися там ЧФ росії. Тепер на Закарпатті жопоблок влаштовує експерименти. Не розуміючи, що ніколи тут ординцям не бути, бо східніше від нас Львівська, Франківська, Тернопільська області, які ніколи не стануть проросійськими, а літак є лише в медведчука. Просто у когось закотилися шарики за ролики от і мріють про мокшанців. При тому не бачать що мордор на грані розпаду. Що їхній фюрер уже здурів, і скоро кацапня йому голову відкрутить.

Адмін 2021-02-05 / 14:28:36


Тема публікації не "про все", а абсолютно конкретна - про блокування пропагандистських каналів Медведчука. Тому коментуйте по суті публікації. Коментарі не по темі видалятимуться. Адмін


сорри 2021-02-05 / 13:54:00


"Далі до сорри", "багато хто готовий був воювати за Крим, та біда в тому що" так, як і ти, язиком, лежачи на дивані.

Армії не було, військової техніки - теж.

Ще раз: не люблю Яценюка і Турчинова, але такі диванні вояки, особливо - з вашого, мадярського боку (пам'ятаєте ваше тодішнє: "Це не наша війна"?) вже дістали


НОВИНИ: Різне

18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
» Всі новини