Сійярто не отримав у Києві гарантій для Брензовича

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто підтримав заяви свого українського колеги про відсутність загрози сепаратизму від угорців Закарпаття, втім, так і не отримав гарантії закриття справи стосовно лідерів тамтешньої меншини.

Сійярто не отримав у Києві гарантій для Брензовича

Про це, як повідомляє "Європейська правда",  йшлося на спільному брифінгу Сійярто та його українського колеги Дмитра Кулеби у Києві.

Керівник угорської дипломатії, зокрема, наголосив, що досі не має розуміння причин обшуків, що відбулися на початку грудня, але хотів би, щоби ця історія не впливала на двосторонні відносини.

"У нас викликали негативні емоції події, коли поліція прийшла обшукувати поміщення угорців, Центру угорців на Закарпатті і інституту (у місті Берегове. - ЄП). Я не можу зрозуміти, яка була потреба приїзду спецназу у повному спорядженні. Але ми не хотіли би, щоби наші відносини були цим обтяжені", - заявив він.

Сійярто також звернув увагу на заяву Кулеби про те, що він не вірить у сепаратизм угорців Закарпаття. "Він сказав, що відкидає будь-які заяви про сепаратизм. І я сподіваюся, що цього дотримуватимуться усі в Україні", - підкреслив угорський міністр.

Дмитро Кулеба, втім, не дав гарантій того, що усі кримінальні справи будуть закриті.

"Немає жодних підстав підозрювати громаду в цілому у будь-яких злих намірах. Але можуть бути індивідуальні кримінальні справи щодо діяльності окремих осіб. Кожен має можливість захистити себе у суді. Якщо порушив закон – маєш нести відповідальність, якщо довів у суді, що не порушив закон, то звинувачення знімаються. Але я переконаний, що діяльність однієї людини не може тримати у заручниках відносини держав-сусідів", - заявив він, не уточнивши, втім, про яку "одну людину йдеться".

Як відомо, СБУ порушила справу щодо сепаратизму у діях Василя Брензовича, одного з лідерів угорської громади Закарпаття. Той відразу покинув Україну і, ймовірно, перебуває в Будапешті.

Через ці події у відносинах України та Угорщини почалося чергове загострення, посилене російською інформаційною атакою. Детальніше про це - у статті Російський слід проблем на Закарпатті: хто роздмухує конфлікт між Україною та Угорщиною.

28 січня 2021р.

Теги: Брензович, сійярто, Угорщина

Коментарі

Ужгородець 2021-02-01 / 11:54:48
Кого собі обирає український народ, того і має.
А обирає український народ найкращих з-поміж себе!
Певно, найкращий з поміж нього , як Ти пишеш, це бариги та злодії.
Народ заслуговує на своїх вождів!!!

До кулєби 2021-01-29 / 22:23:09
Емоційі кажеш.
Емоційі це вже наслідок на конкретні дійі , в тому числі і підрзри.
Багато в чому з хунського боку робилось те , на що не було потреб , але з огляду на продажність місцевих чинуш і неадекватну мовчазну згоду в Києві , все те робилось .
А тепер навіть якщо зклейіти побиті горщики який з них хосен , хіба що в музейі історійі.
Не було в нас нормальнойі політичнойі влади , ні разу , якаб дійсно займалась державотворенням.
Всі президенти і міністри і депутати і дотепер злодйі , бариги і бандити.
А ти сучий сину кажеш емоційі .

Кулеба 2021-01-29 / 11:16:05
«Немає жодних підстав вважати, що українські угорці схильні до сепаратизму, також як немає і жодних підстав вважати, що Українська держава хоче завдати будь-якої шкоди українським угорцям Закарпаття. Ми є єдиною країною, одним суспільством, і такими будемо завжди. Є одна суттєва перепона для розвитку українсько-угорських відносин — це емоції і підозри.»

ЧИРЬ 2021-01-29 / 10:42:03


Відсутність змісту, хамство і перехід на особистості. Коментар видалено. Адмін


Х-man 2021-01-29 / 07:37:18
Ужгородець молодець калап долу

Ужгородцю 2021-01-29 / 00:58:01
Бездоказове бла-бла-бла. Жодних аргументів. Одна пропаганда.

Якби обісрались, то Брензович сидів би в Ужгороді. А так прячеся в Будапешті.

То хто обісрався?Як на мене, то Бринзя і Орбіт :)

Ужгородець 2021-01-28 / 23:09:40
Ключове слово у цьому спітчі "Брензович охренів", "Брензович усіх дістав", "Брензович нехай відповість".
Браво!
Брензович охренів бо послав калмика на х#й , відмовившись за нього голосувати на посаду голови Закарпатської обласної ради.
Пояснення просте - калмик тут чужак!
Брензович всіх дістав бо будучи обраний закарпатськими угорцями головою КМКС представляв інтереси угорської нацменшини.
Пояснення просте - Конституція гарантує вільний розвиток мов національних меншин!
Брензович нехай відповість бо з нього вьєлікій КГБішний развьєдчік рьєшіл сдьєлать казла атпушьєнія.
Пояснення просте - клоуни обісралися і не знають як із цього вийти.

до "12345" 2021-01-28 / 14:57:19
Треба не лише писати, але й читати - https://zakarpattya.net.ua/News/209091-Uhorska-ekumenichna-sluzhba-peredala-u-Berehovi-dlia-ukrainskykh-likaren-aparaty-shtuchnoi-ventyliatsii-lehen-FOTO

до "крик душі" 2021-01-28 / 14:53:43
Примітивна маніпуляція )

Хто сказав, що бути угорцем - це сепаратизм?

Сепаратизм - ке те, що робив Брензович за фінансування з Будапешту. Але Брензович - це не угорці. Це особа, яка за фінансової підтримкм сусідньої країни узурпувала право говорити від імені угорців Закарпаття. І на цьому заробляла. Але навіть не помітила, як перейшла межі дозволеного. Та й навіть просто пристойності. Тому зараз і ховається у Будапешті.

Он претензій до словаків, румунів Закарпаття нема. Чому? Бо з їх боку нема дій, які би викликали негативне сприйняття. А орнбанята, натомість, докусь охреніли. От і дістали вже всіх довкола, з СБУ включно.

Зрештою, Будапешт уже давно перейшов усі межі дозволеного. Блокування України в НАТО на догоду Путіну - це вже дно.

Відлповідно, за все треба платити. От нехай Брензович і розплачується за все, що наробив.

12345 2021-01-28 / 14:17:17
Угорці знову подарували 50 апаратів ШВЛ на суму 3,5 міліон Євро
Про це б теж треба написати

крик душі 2021-01-28 / 14:16:44
На наші права давно н-ли. Хто мені поянить,чому бути українцем -патріотизм,а бути угорцем,русином це сепаратизм. Нам що ,портібно забути хто ми є? Відказатися від своєї культури,своїх батьків? А ще краще,якщо всім тікати з своєї домівки?! Ясно,що ,,святе місце пусте не буває,,... Але так країну не зєднати. До чого це йде?Мені страшно!!!

Геморой на вулканi 2021-01-28 / 13:55:06
Ужгородець на 10000%!!!! Це даже не варта коментувати!

до "Ужгородець до Правильного" 2021-01-28 / 13:53:57
Якщо у Брензовича так усе добре, він білий і пухнастий, і нічого на нього в СБУ, крім карти Нодьмодьорорсаґу, немає, а за плечима, натомість, є потужна фінансова і організаційна підтримка уряду Угорщини, то чого треба було тікати, а тепер - відсиджуватися у Будапешті і висилати такого високопоставленого гінця у Київ, щоби розрулити цю справу не юридично, а політично?

Не пляше щось у вас, орбанята )

Перевіряли не просто Брензовича, а Фонд, грошові потоки, агентурну діяльність і т.д. і т.п. А от тут може бути багато питань.

Ужгородець до Правильного 2021-01-28 / 13:37:53
Не продовжує свою "благородну", як Ти пишеш, справу бо не дурак і дуже добре розуміє що його чекає в "демократичні" та "європейській" Україні .... країні, в якій усім насрати на Конституцію.
Коли за відмову голосувати за незрозуміло кого на посаду голови облради, тобі намалюють державну зраду або ще щось.
Як у анекдоті ..... у Мойші дочка курва .... а ти , Мойша , тепер можеш іти і доказувати людям, що у тебе не те що дочки, але й взагалі немає дітей.
Сьогодні сруть на громадянські права і свободи угорськомовного населення, а завтра з таким же успіхом насруть і на Твої права.

кіса 2021-01-28 / 13:20:38
до ужгородця но та нич ни найшли та мусіли штось казати оби ся не опозорити но тай коби сисі пудскаковали із радощу

Патріот 2021-01-28 / 11:48:10
А гарантій не дають бо в Києві добре знають, що робилося і робиться, про всіх їх активістів які бігали і влаштовували провокації з криками Слава Україні і отримували за це бабулети від КМКС а ті в Євросоюзі і НАТО показували, весь той мильний пузирь лопнув восени 2018-го тому на заяви Орбана та Сіярто в Європі стосовно подій в Україні не реагують !

Правильний 2021-01-28 / 10:43:03
Якщо все так чітко, і прокуратура не підозрює його, чому цей герой-захисник бідних і знедолених під яких постійно діставав лавешку не повернеться сюди і не продовжить свою благородну роботу?

Ужгородець до Вуву 2021-01-28 / 10:28:14
Про якого крота Ти пишеш?
Невже не зрозуміло?
Нічого не знайшли.
Ні-і чо-го!
Буклетики про товариство культури КМКС,
карту Угорщини часів до Тріанонського договору і українські гривні.
Ця карта по версії КГБіштів є доказом сепаратизму і державної зради???
Кіно і люди!!!
У Воєводині для туристів на стіні одної споруди намальована така сама зрада зрадная.
І що?
Так, нехай КГБішти біжать туди і срочно зішкребуть її із стіни.
Ця казочка про зраду зрадную Брензовича не що інше як лапша на вуха ..... спосіб тиснути на закарпатських угорців. Вони, на відміну від Тебе, не лохи і чудово розуміють причини цьої клоунади. Команда ФАС через відмому депутатів КМКС голосувати за чужака на посаду голови Закарпатської обласної ради.
От і все!
Калмик в інтерв'ю наговорив собі на статтю про перевищення службових повноважень, розказуючи про нараду з КГБіштами у нього в кабінеті за результатами обшуків і про свою упевненість у висуненні підозри Брензовичу.
Це ж треба ..... у мозку одна ізвілина і та пряма. І як він дослужився до генеральських погонів?
Ось такі тупі дії влади закарпатським угорцям більше нагадують совьєтські часи аніж сучасну Європу, до якої ми неначе рухаємося.
Слова клоуна з МЗС про те, що особа (Брензович) може у суді довести свою невинуватість свідчать лише про одне .... міністр МЗС України не знає Конституцію своєї країни, бо стаття 62 чітко визначає, що ніхто не зобов'язаний доводити свою невинуватість і будь-які сумніви у доведенні вини трактуються на користь обвинуваченого!!!!!
Прокуратура навіть не хоче цю муру з Брензовичем коментувати!!!
Немає підозри - немає обвинуваченого - значить Брензович вільний у своїх діях.
Тому він вільно без жодних перешкод виїхав за кордон.
І правильно зробив!!!
А ці клоуни нехай сидять і думають, що з цим усім зараз робити.

Вуву 2021-01-28 / 08:06:31
А хто злив інформацію і попередив Васю ?
Яким чином він зміг покинути Украйіну і чого не був затриманий на кордоні ?
Бо якщо йому вдалось втекти значить або був договорняк або в органах є "крот".

НОВИНИ: Політика

23:53
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини