Глава МЗС Угорщини знову закликав ОБСЄ направити місію на Закарпаття

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час телефонної розмови з керівником місії ОБСЄ Гентом Чакаєм попросив направити спецмісію організації на Закарпаття через обшуки в представників угорських нацменшин.

Глава МЗС Угорщини знову закликав ОБСЄ направити місію на Закарпаття

Про це Сіярто повідомив на власній сторінці у соціальній Фейсбуку.

Глава МЗС Угорщини також зазначив, що ініціюватиме консультації щодо подальшого блокування членства України в НАТО.

Раніше Угорщина зуже акликала направити постійну місію ОБСЄ на Закарпаття через "напруженість" в регіоні. Це відбувалося у контексті здійснених, як потім з'ясувалося, з провокативною метою підривів офісу Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ) в Ужгороді.

Згодом Сійярто повідомив про відкриття постійної місії ОБСЄ на Закарпатті, влада області виявилася не в курсі.

Як повідомлялося раніше, Служба безпеки України провела на Закарпатті санкціоновані обшуки у функціонерів одного з місцевих благодійних фондів.

Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану «Велику Угорщину» і створення етнічної автономії в Закарпатті.

Також фігурантів підозрюють у привласненні коштів, за документами нібито витрачених на виконання підрядних робіт певними підприємцями, веденні подвійної бухгалтерії та використання виділених Угорщиною коштів на шкоду державній безпеці України.

25 листопада посла України в Угорщині Любов Непоп викликали до Міністерства закордонних справ Угорщини після того, як угорському міністерському уповноваженому Іштвану Грежі заборонили в'їзд до України.

Натомість міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у розмові з послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто назвав безпідставною спекуляцією твердження про нібито “залякування” угорців на Закарпатті.

02 грудня 2020р.

Теги: Сійярото, ОБСЄ, Угорщина

Коментарі

Петро 2020-12-03 / 09:37:22
Пак Іршава,сядь собі на куй і не верти яйцьми,усяде свій нус забиваш,ниє ниякої проблеми із мадярами,Помагавуть-добре,роботу давуть-добре,пенсію давуть-добре, доплачувуть медикам-добре,учителям-добре ,дорогу роблять-добре, помолилися но по мадярьски-добре,не бють,не стрілявуть,што вам іще треба,Зароблять-вертавуться домі,несуть гроші сюди-добре

Вася 2020-12-02 / 20:15:45
Сіярто то ще той брехач як і його патрон - орбан

Пак Іршава 2020-12-02 / 19:47:52
Згідний з ссорі на всі100%.калап долу!А Тібора миш'яком ударило то вже з ними нич не зробиш,неборята,сигінята.

сорри 2020-12-02 / 17:12:49
Тіборе, до Революції 2004 року України взагалі не існувало, лише формально. Янукович здав все - Крим (пролонгувавши перебування там російського флоту), армію, мову, освіту і т.д. Тому "постмайданна" Україна, тобто та Україна, яка нарешті стає собою і відстоює свої національні інтереси - внутрішньо- і зовнішньополітичні, вас не влаштовує. Тому ви і голосували за Януковича, і саме тому мадярів не було на майданах.
І перестаньте спекулювати темою насильницької українізації. Вске, що від вас вимагається, це знати мову країни, в якій живеш. Але саме це Орбана і його прислугу на Закарпатті і не влаштовує. Бо їм треба мадярське гето, яким легко маніпулювати у власних інтересах.
І з приводу "ганебного відношення до своєї національної меньшини на Закарпатті" теж перестаньте спекулювати. Бо у НАТОвсько-євросоюзівській Словаччині, наприклад, мадяри не мають більшість з того, що мають в Україні.
Ну і з приводу видалення постів. 100 разів тебе, неборе, тут читав і ніхто тебе тут не видаляв, покки не починаєш заганятися в автономії і т.д. У вас власне політика така: як тільки щось не по вашому - зразу вопіти про утиски. Чого ображаєтеся в такому випадку, що вас називають циганами, якщо схема поведінки у вас однакова?

Мішко 2020-12-02 / 16:00:47
Вуву, у вас, мабуть, якась психологічна травма від всього угорського, щось дуже образило вас свого часу. Звідки стільки ненависті?

НАЦІОНАЛІСТАМ 2020-12-02 / 14:58:50
Блискуча робота російської агентури в Україні , як ся каже- калап дулі .
ФСБешна многоходовочка увінчалася повним успіхом . Стояло Грузії максимально наблизитися до НАТО , і найближчим часом отримати ПДЧ , як тут же Росія провела операцію руками своєї агентури , по недопущенню України до можливого отримання ПДЧ .Що і було успішно зроблено .
Тут вам і " правосек" з погрозами , і спів гімну у селі угорцями витягнутий на світ божий , вони вже тридцять років його там співають . Тут вам наїзд на Брензовича і КМКС , яка не те що в Україні не має впливу , а навіть в Закарпатській області . Але це звичайно нікому не цікаво , головне резонанс . Тепер можливе отримання Україною ПДЧ відкинуто і заблоковано мінімум на 3 - 4 роки , фактично до закінчення каденції Зеленського . А хто винен ? правильно , ненависні мадяри які все блокують " чисті " наміри українців .. Блискуча операція нічого не скажеш ...

Вуву 2020-12-02 / 12:56:21
Так є речі які мають право бути.
Якщо хуни співали Украінський гімн (в чому я дуже сумніваюсь), то як етнічна меншина мають право потім співати і свій хунський.
Це нормально.
Але говорити про насильницьку украінізацію це є прояв шовінізму.
Хто не хоче бути "асимільованим" про що так кричать деякі хуни , то мусять приняти рішення вийіхати звідси і не будуть асимільовані.
А ті що хочуть жити тут , ті повинні ходити в укр.школи , навчатись укр. мови
І знати досконало державну мову.
А вже хто за кого вийде заміж чи одружиться , то це справа приватна а не державна.
Все.!

Юрій 2020-12-02 / 12:48:43
Tibor молодець, все правильно написав!

Михайло 2020-12-02 / 11:36:57
Тібор молодець ,підтримую 100%

Ужгородець 2020-12-02 / 10:52:29
А що?
Нехай приїдуть... подивляться.
Тут же все чисто і правильно.
Ніякої заказухи.
Клоуни в масках діють в межах чинного законодавства.
Макулатуру, яку вилучили , нехай покажуть представникам ОБСЄ.
Чи щось не так?

Tibor 2020-12-02 / 10:02:10
На жаль, нас угорців, громадян України ніхто не хоче чути. Але факт є фактом, що післямайдання Україна тотально потурає наші права, прийнявши антиконституційні закони про освіту, мову та середню освіту! Все що коїться сьогодні на Закарпатті, є наслідком того, що ми угорці зберегли свою мову, культуру, традицію і не піддаємось насильницькій українізації. Це є просто жах, що країна, яка хоче в Європу та в НАТО дозволяє таке, ганебне відношення до своєї національної меньшини на Закарпатті. Можете видаляти мої пости, Але ми залишимось угорцями, а не угорського походження!!!!

Пак Іршава 2020-12-02 / 08:44:26
Та охеріло вже мадяронськеСяртайло,орбанайло,чого будоражать туй народ?молодці сбушники що почали щось робити але дуже пізно коли в держустановах гімн мадяронський вивуть то як то кваліфікувати?при союзі вже в Соловках сосну пиляли повним складом....

Роман 2020-12-02 / 08:31:53
У нас що стріляють (Путін про це мріє щоб зробити на Закарпатті автономію з угорськими маріонетками)? Навіщо ОБСЄ? А якщо хочуть подивитись на зловживання КМКС нехай їдуть і подивляться чим вони тут займаються!

Вуву 2020-12-02 / 07:57:13
Так так.
Обовязково місію ОБЕЕСЄ сюди направити , тільки мало май пізніше , вже як проведуть де треба всі перевірки , повідкривають кримінальні справи , а вже тоді акурат можуть і йіхати.
Заодно ознайомляться із звітом про всякі там справи і діла.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини