Студійне світло для фото

Студійне світло — важливий параметр фотознімання. Від його якості залежить, який результат вийде в підсумку, і чи зможе фотограф втілити свою ідею у життя.

Професіонали використовують 2 різновиди https://vtochku.com.ua/studijnyj-svet світла для студій — це імпульсне і постійне освітлення. Їх основна відмінність в тому, що імпульсне світло — це короткий спалах, який горить не більше декількох мс. А постійне освітлення — це безперервне джерело.

Стрипбокс софтбокс Falcon 30x120см / SQ (SBQ-30120)

Імпульсне освітлення

Імпульсне джерело має у складі 2 лампи. Перша називається пілотною. Її потужність 50–300 Ватт. Вона необхідна для того, щоб фотограф зміг побачити тіньові зони. Друга зветься імпульсною. Вона спрацьовує одночасно з натисканням на кнопку фотоапарата. Пілотна лампа у цей час відключається. Вона знову запускається тільки після спалаху імпульсної. Основна характеристика імпульсних ламп — енергія спалаху. Найчастіше вона лежить в межах 50–2400 Дж. Деякі види обладнання можуть мати регулювання потужності (плавне або дискретне).

Для хороших кадрів важливе одночасне спрацьовування імпульсу і затвору фотокамери. Імпульсні студійні джерела діляться на два види.

Моноблоки

Моноблок – пристрій, розміщений на спеціальній стійці-журавлеві. Найбільш використовуваний вид імпульсного освітлення. Його конструкція вміщує все обладнання. У корпус вбудовані лампи, система керування, охолодження і електросхеми. Таке компактне розміщення знижує вартість виготовлення обладнання і впливає на його кінцеву ціну. Ще один безперечний плюс — зручне транспортування виробу. Моноблок може працювати як від мережі, так і від акумулятора.

Мінуси такого типу освітлення — невелика потужність і значна вага. Також при установці світла «під стелю» його досить складно відрегулювати. Але деякі виробники вже випускають моноблоки з можливістю дистанційного управління.

Генератор

Генератор потужніше і, відповідно, дорожче за моноблок. Він складається з коробки, в якій розташовані всі елементи управління спалахом, і лампи. Лампа з'єднується з генератором кабелем. Пристрій можна розмістити на підлозі або прикріпити до штатива.

До одного генератору можна підключати кілька ламп. Він працює від мережі або від акумулятора. Другий варіант дозволяє робити якісні знімки і на природі, де немає мережевих джерел живлення.

Постоянный свет Tolifo PT-30B PROII

Постійне освітлення

Для знімання в студії обов'язково мати добре джерело світла. Особливо якщо фото- або відеознімання ведеться в умовах поганого освітлення. Постійне студійне світло дозволяє фотографу відразу визначити, як розмістяться тіні на знімку, і прорахувати експозицію. Постійне освітлення буває декількох видів і відрізняється за характеристиками.

Світлодіодне джерело освітлення

У сучасних реаліях діодне світло є найпоширенішим джерелом освітлення для фотографа. Серед його явних переваг перед іншими видами можна виділити наступні:

  • Колірна температура 5500 К з можливістю регулювання від 3200 до 5600 К. Завдяки таким показникам в студії можна досягнути ефекту денного освітлення. Комбінації теплих і холодних світлодіодів допомагають отримати ідеальний режим колірної температури.
  • Низька тепловіддача. Цей параметр дуже важливий при тривалому фотографуванні, так як дозволяє об'єктам, особливо моделям з макіяжем, відчувати себе комфортно.
  • Можливість роботи від акумуляторів і від мережі 220 В. Прилади можна використовувати і при студійному зніманні, і на виїзді.
  • Тривалий термін служби, набагато вищий, ніж у інших різновидів освітлення.
  • Низький рівень споживання енергії.

Люмінісцентне студійне світло

Цей вид освітлення в середовищі фотографів прийнято використовувати, як світло, що заповнює задній план. Його практично неможливо сфокусувати. Регулювання потужності також не передбачене. Єдиний варіант — почергове відключення ламп. Основні характеристики даного виду освітлення:

  • Постійна колірна температура 5000–6000 К. Через цей параметр такий вид освітлення часто називають «холодне світло».
  • Обмежена можливість фокусування. Трохи відрегулювати ширину світлового потоку можна тільки за допомогою шторок.
  • Бюджетний варіант, частіше використовуваний новачками.

Галогенне освітлення

Галогенне світло все ще має попит, навіть не дивлячись на розвиток сучасних технологій. Багато в чому цьому сприяють його унікальні характеристики:

  • «Тепле» світіння. Колірна температура становить близько 3200 К. Такі параметри відмінно підходять для відеознімання або для фото на заході і світанку.
  • Можливість використання лінзи Френеля для жорсткого фокусування світла. За допомогою лінзи можна отримати пучок світла з мінімальними кутами розбіжності. Але при цьому перехід від яскравого до темного буде плавним.
  • Компактні розміри, що дозволяють використовувати обладнання на виїзді.
  • Велика потужність.

Студійне світло – одна з найважливіших умов отримання якісних знімків. Керуючи освітленням, фотограф може створити різні ефекти, які перетворять будь-яке фото в шедевр.

18 жовтня 2020р.

Теги: світло

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини