Атестація закарпатських прокурорів : "золотошукач" Малинич пройшов, Черничко провалив, Гаврилюк далі "хворіє"

Йдеться про фінальний етап атестації на доброчесність скандальних високопоставлених прокурорів прокуратури Закарпатської області Андрія Малинича, Валерія Черничка та Володимира Гаврилюка.

Атестація закарпатських прокурорів : "золотошукач" Малинич пройшов, Черничко провалив, Гаврилюк далі "хворіє"

Згідно з оприлюдненими кадровими комісіями на сайті Офісу Генпрокурора підсумків співбесід на доброчесність із прокурорами регіональних (обласних) прокуратур від 21 липня , результат щодо закарпатських прокурорів наступний:

- начальник Відділу забезпечення представництва в суді Андрій Малинич - успішно

- начальник Відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення Валерій Черничко - неуспішно

- прокурор Закарпатської області Володимир Гаврилюк - перенесено (через "лікарняний")

Відтак, щодо А.Малинича кадровою комісією №9 Офісу Генпрокурора фактично не взятими до уваги залишились факти, документально підтверджені, наведені громадськістю в зверненнях та в публікаціях в регіональних ЗМІ. До слова, успішному проходженню Малиничем атестації 21 липня сприяв його раптовий "лікарняний".

Йдеться, про поїздку цього висопоставленого прокурора у складі групи з 8 осіб в західноафриканську країну Сьєрра-Леоне. Дана авантюрна поїздка щодо пошуків золотих родовищ супроводжувалася пиятиками, контактами з місцевими повіями, скандалом з фальшивими доларами від високопоставленого ужгородського поліцейського та передчасним поверненням додому. А також співучасть в корупційних схемах, "прихватизації" історичного комплексу "Корона" та злочинному угрупованні ужгородського депутата-втікача І.Волошина.

Водночас, в членів комісії залишились питання до походження майна дружини та близького оточення даного закарпатського прокурора - нотаріуса Наталії Малинич, які будуть досліджуватись окремо вже правоохоронними органами. Зокрема, вона фігурує в реєстрації "занижених" по вартості  29 квартир І.Волошина, що є предметом в гучній кримінальній справі, яка розслідується ГСУ Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора.

Частковим здобутком атестації можна вважати її непроходження керівником "антикорупційного напрямку" закарпатської прокуратури Валерієм Черничком. Він курував нагляд за особливо важливими кримінальними справами, підзвітнми обласній поліцї (службові та корупційні злочини, вбивства, резонансні ДТП тощо). Зокрема фігурував у скандалі із виправдання вбивства вчителя у Великому Березному кримінальним "авторитетом" Копчею.

Також незрозумілою залишається доля подальшої атестації, а відтак і перебування на посаді головного прокурора Закарпаття В.Гаврилюка. Який "раптово" захворів напередодні співбесіди та перебуває "на лікарняному" досі.

Як повідомляло Закарпаття онлайн раніше, ще щонайменше двоє висопоставлених прокурорів прокуратури Закарпатської області провалили співбесіду на доброчесність і відтак мають бути звільнені. Це  начальник "антикорупційного" відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням територіального управління ДБР Юрій Дербак та його заступник Іван Бітлян.

Другий, після Гаврилюка, високопоставлений прокурор Закарпаття О.Василенко, який "курував" дотримання законодавства на митниці та різного роду сумнівні перекваліфікації із важких корупційних статей на значно "легші", наразі уникнув атестації. Схему того, як це відбулось наразі досліджують як місцеві, так і київські журналісти-розслідувачі та громадські активісти.  

27 липня 2020р.

Теги: атестація, прокурор, Малинич, Черничко, Гаврилюк, Василенко

Коментарі

Вісник прокуратури 2020-07-28 / 14:16:22
Скоро Шімона поновить суд і він стане прокурором області, і набере собі достойних працівників.
Інші можуть відпочивати та мріяти.

правда 2020-07-28 / 14:12:57
Попитай тих, хто з ним в Ужгородській міській працював? Або зроби інформаційний запит про результат тестування у місцеві прокуратури в 2015 році.

це правда??? 2020-07-28 / 06:19:05
"...Демянчук так той не пройшов конкурс навіть у районну прокуратуру, тому заховали сомара на декретнну посаду вСваляву. А через півроку він так ся набрав розуму у Сваляві, що без конкурсу в Генеральну прокуратуру перейшов. Майже полянська вода дуже допомагає на розум..."

Русняк-ворошиловський стрілок 2020-07-28 / 06:12:26
Дякувати депутатам, що прийняли закон про азартні ігри. Тепер заживемо, я в цьому фахівець. Перепрофілюю свій міжгірський ресторан в казино. І потечуть грошенятка мов та річечка. А там і посаду Генерального собі куплю.

Гобі 2020-07-27 / 22:42:52
Майже скоро Волошин відправить Малинича назад в Африку переатестацію відробляти.

Саша 2020-07-27 / 22:32:20
Ліпше у Петруні в саду яблука збирати як у Волошина шнирьом все життя помикатися і стучати на всіх усім

Dido 2020-07-27 / 20:40:31
Проблема «наших» в нас самих. Заробітчани тримаються своїх. Гангурка з Кузанкою подружки, як сестри. А місцеві готові за посади продати, здати, підставити, обмовити. Того нами і керують не наші, бо наші не шануються.

Микола 2020-07-27 / 20:27:10
Малинич у цьому зоопарку самий розумний. Йому би очолити ппрокуратуру, бо залишилися там одні дауни, вівчарі і бл..

Мішкови 2020-07-27 / 20:23:18
"Не наших" лем процент. Вшиткі інші - місні. Марґа марґов. Ищи май кончені, в сто раз, ги "ненаші"

Всім прокурорам 2020-07-27 / 19:14:45
Біда сих гавнюків прокурорських скоро найде, най не радуются посадам купленим, грошикам! Ни одного нормального комента про сю нечисть в погонах, се про шо говорить? Про то шо там кончені ублюдки, а не страді закону і праві ті, хто каже про карму і суд Божий, бо на людському горі нажиєте лише біди собі.

Мішко 2020-07-27 / 19:11:34
То не наші землячки. Гангурка з Миколаівськоі обл. Та курва ввчнотна дієті, а колег з‘ідає. Вигризла собі посаду кадровички і Гаврилюк за неі особисто просив ГПУ зберегти посаду прокуроську на кадри, видно добре прислужує. А тепер вищнана комісією недоброчесною і задню дає, тепер ій зробіть ту посаду держслужбою. Дуже хитро виє..на, хоче і рибку з‘істи і все друге зробити. І пенсію має прокурорську, квартиру від прокуратури отримала, тепер зе зарплату начальника кадрів подай. Нащо Гаврилюк іі залишив після того як вони з Кузанкою по ньому служебку накатали?

сорри 2020-07-27 / 18:18:07
У випадку Малинича бабло перемогло добро.

Але карму ще ніхто не відмінив

Свистак 2020-07-27 / 18:07:10
До Ахтунг.
А хіба це Гаврилюк цих бездарей у Закарпаття привів. Це наші рідненькі землячки, котрі лише лизали Гаврилюку.
Деякі ще з часів Петруні усілися у командирські крісла.
Демянчук так той не пройшов конкурс навіть у районну прокуратуру, тому заховали сомара на декретнну посаду вСваляву. А через півроку він так ся набрав розуму у Сваляві, що без конкурсу в Генеральну прокуратуру перейшов. Майже полянська вода дуже допомагає на розум.

Ужгород 2020-07-27 / 16:17:35
Бровді з інвесторами можуть забути за гроші котрі Волошин заплатив Венедіктовуй за Малинича, це можуть уже відмінусувати.

Грамотник 2020-07-27 / 15:27:20
Малинича в прокурори, наш пацан, бабло любит.

Петруня 2020-07-27 / 14:32:31
Все буде дубрі Валерчику. Будеш у мене в Чопі басейн мити, яблука збирати. Я добрі діла пам'ятаю, як ти теє ДТП з трупом прикрив.

Мірко 2020-07-27 / 14:11:04
Чи правда то, що стосовно Демянчука зареєстроване кримінальне провадження ?

Ахтунг! Ахтунг! 2020-07-27 / 13:25:34
Співбесіду у прокуратурі області не пройшли:
1. Заступник прокурора області Новіков Андрій
2. Начальник відділу кадрів Гангур Людмила
3. Начальник відділу по нагляду за ДБР Дербак Юрій
4. Його заступник Бітлян Іван
5. Начальник відділу адмінкорупції Соколов Андрій
6. Начальник відділу по землі Костів Іван
7. Начальник відділу по нагляду за обласною поліцією Черничко Валерій
8. Прокурор відділу до цивільних судах Данча Михайло.

Не набрали достатніх балів до співбесіди:
1. Начальник відділу по організованій злочинності Дочинець Віктор
2. Начальник відділу по прикордонниках і СБУ Деяк Іван
3. Начальник відділу статистики Бокшан Неля.

Як вам керівний склад обласної прокуратури під керівництвом хенерала Хаврилюка?

Суд близько 2020-07-27 / 12:32:53


У пеклі будете с***сати всі мразі прокурорські.... Час прийде, рано чи пізно, даже не успієте поняти, думаєте довго Вас паскуд грошики грязні будуть гріти. Люди вам не зря лають, єден алкаш, другий нарік, педофвли і т.д., всіх дожене за гріхи.


Читатель 2020-07-27 / 12:24:35
Какое общество такая и власть. И всегда идёт война за передел между двумя лагерями в обществе - теми, кто желает жить "так", и теми, кто желает жить "не так". Что вы хотите, господа?

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини