Із скандалом депутати Хустської райради все ж "проголосували" проти призначення очільником РДА Гнатківського (ВІДЕО)

Голосування відбувалось у "ручному режимі" - електронна система з картками "раптово", "з невідомих причин" перестала працювати

Із скандалом депутати Хустської райради все ж "проголосували" проти призначення очільником РДА Гнатківського (ВІДЕО)

Сьогодні в Хусті, з порушенням процедури, все ж відбулась скандальна позачергова сесія Хустської районної ради за ініціативою політичних фракцій "Єдиний Центр", "Опозиційний блок", "Радикальна партія Олега Ляшка".

Про це Закарпаття онлайн повідомив громадський правозахисник Віталій Грегор.

На порядку денному було лише єдине питання - висловлення заздалегідь "заготовленої" незгоди щодо призначення на посаду голови Хустської РДА Володимира Гнатківського, кандидатуру якого вже направив на погодження в Кабінет міністрів очільник Закарпатської облдержадміністрації Ігор Бондаренко.

Голосування відбувалось практично в "ручному режимі" - електронна система з картками "раптово", "з невідомих причин" перестала працювати, тому депутати голосували руками, сівши гуртом (не на свої місця), ймовірніше для зручності підрахунку їх голосів, тобто, фактично, для контролю за кожним "голосом".

"За" дане "кадрове звернення" до Президента України, Кабміну та голови Закарпатської ОДА щодо недопустимості призначення головою Хустської РДА В.Гнатківського, оскільки він "не вихідець з даного району", проголосувала так звана коаліція із 20-ти депутатів від політичних партій "Єдиний Центр", "Опозиційний блок", "Радикальна партія Олега Ляшка" і частина "Блоку Петра Порошенка".

Слід відзначити, що пролосували за дане абсурдне за змістом рішення також скандальний екс-голова Хустської РДА від БПП Назарій Павлій та теперішній виконуючий обов'язки очільника Хустщини, "проросійський" депутат від "Опоблоку" Михайло Попович.

Не підтримала дане звернення лише районна фракція "ВО "Батьківщина", оскільки вважає, що призначення голови РДА є виключною прерогативою Президента України та його команди, який лише і має право за законодавством призначати та нести відповідальність за прийняте рішення.

Також районний депутат і очільник Хустського осередку "ВО "Батьківщина" Іван Рогач зауважив, що всупереч процедурі, проголосований так званою більшістю "з голосу" текст звернення сильно відрізняється від проекту, розданого депутатам перед засіданням.

З різкою критикою на адресу голови райради Ю.Іванча також виступив і голова Хустської районної асоціації органів місцевого самоврядування (сільських та селищних рад), голова с.Данилово Михайло Дудаш, оскільки озвучений головуючим текст звернення містив також і неправдиві відомості. А саме, в зачитаній видозміненій версії звернення районних депутатів було зазначено, що дане "кадрове звернення" начебто підтримане також сільськими радами, а це в свою чергу є "цинічною брехнею", оскільки таке на їх розгляд не виносився і ніким з голів сіл не обговорювався.

Як вказує правозахисник, не зрозумілою була і мовчазна позиція представників Хустського осередку президентської партії "Слуга народу", які були присутніми на сесії, але виступили із своєю критикою на адресу депутатів лише після того, як рішення було проголосоване.

"Досі не зрозуміла також і позиція самого представника В.Зеленського - голови Закарпатської ОДА І.Бондаренка, який, на моє глибоке переконання, як гарант законності на території Закарпаття має надати публічно, як мінімум, політичну оцінку цій так званій "сесії" і ухваленому з порушенням процедури рішенню. Оскільки дане питання не виносилося на попереднє обговорення ні депутатських комісій, ні президії районної ради.Більше того - це не компетенція ради давати якісь поради чи заперечення щодо тих посадовців, яких виключно одноособово подає голова облдержадміністрації, а призначає Президент України", - наголошує В.Грегор.

Відео Романа Келемена із засідання Хустської райради:

04 листопада 2019р.

Теги: Хуст, Гнатківський, РДА

Коментарі

Дана 2020-02-19 / 00:52:26
Це не люди, це великi брехуни,вони нiчого не роблять для людей,тiльки для себе.

Хустянин 2019-11-13 / 22:40:24
А чому в Хустському районі має керувати вчитель, тай ще із Виноградова. Чи в нашому районі нема гідних кандидатур??? Хоч би вибрали якогось управлінця, економіста, а це вчитель, напевно ще і фізкультури. Буде кожен ранок бігти на ррботу, щоб кошти ззекономити на проїзд.

ЛОЗА Виноградівщини 2019-11-12 / 18:10:47
для Вульфа: для початку- піди подивитися, як цвіте рідна бурса Гнатківського! Все рущами заросло, народ розбігається , бюджет під сімейкою! Правда бюджет Хустини - то не бурса, ще більші щоки наїд
ять!

Вуву 2019-11-07 / 06:04:22
Да !
А по накладних там було зроблено ремонт і не один раз.
Но "вот гроші миші зйіли".

Вуву 2019-11-06 / 17:28:42
Да і люстри не люстровані ...
Як такі що не відповідають цьому залу ... та і грязні (як у цигана х..) тоже

Вуву 2019-11-05 / 06:52:21
На фото ... Паркет такий поцофаний.
Чи криша протікає.
Ци може мачка напісяла.
А вже як прибиті сидіння
:-)) ... Йсе точно "по Закарпатськи".
І стеля не бІлена .
Як якийто сарай .

Вуву 2019-11-05 / 05:07:34
Я "плаваю" але пишу.
Якщо зЄля робить призначення на посаду РДА ... Того кого хоче ...
То що це за така демократія ?
Де є справжнє народовладдя ?
Чого сам народ і його вибір "посувають на бік ?

Якщо люди вибирають депутатів то і тих депутатів самі в змозі вибрати того кого вони (народ) хочуть.
І навіть голову РДА.
То для чого тоді зЄлі когось призначати (і туди "пхати") ?
Точно ... "Ні в тин ні у ворота ні у церковні вікна".
Зєля хоче те шо він хоче.
А народ хоче що хоче народ.

Попереднь я вже писав що всі призначенці - наглядачі від президента це спадщина "КУКУЧИАНОЙІДА МЕРЗЕННОГО" яка насправді на х#й нікому не потрібна.
Це не демократія на принципах народовладдя.
Це особисті інтереси президентів - диктаторів щоб тримати народ в руках ...
І контроль за його фінансовим пограбунком.
От і все.

Свині у корита 2019-11-05 / 00:20:48
Та там і не надали б жодного слова сказати бо у цих Свиней всьо підтасовано було і навпеперед спланіровано

Віталій Грегор 2019-11-05 / 00:20:43
Хустські бариги докус подуріли. Всупереч законодавсту і здоровому глузду проголосували все ж на псавдо-сесії райради за це саботажне "кадрове звернення" щодо своєї незгоди із кандидатурою, яку вже вніс Бондаренко на погодження уряду.

Основний мотив так званої депутатської "більшості" із ЄЦ-Жопоблок-Радикали, які лобіюють на цю посаду свою людину - що запропонований очільником ОДА вчитель із Виноградова В.Гнатківський "не вихідець з Хустщини, тому не знає проблем району". Однак народні обранці так спішили із прийняттям даного абсурдного рішення, що навіть невірно зазначили площу і населення Хустського району. Тобто вони самі не знають свій район?))

Так сам цей Гнатківський також не гідна та скандальна на мою думку кандидатура,але це відповідальність виключно губенатора, який і має виключне одноособове право на внесення відповідної кандидатури президенту.
Хай би кожен займався своєю роботою, а не навчав інших, а для початку ця районна рада на чолі з баригою Іванчо зай нарешті перестане хоча б грабувати бюджет Хустщини.

Свідомий горінчівець 2019-11-05 / 00:14:47
А наш тот Грабар залуплений, що мовчав? Хлопці, аш неваловшнісьте та не тичтеся. Ми не для того за Зеленського голосували, щоби сякі тупізні нами управляли.

Громада за майбутне 2019-11-05 / 00:11:12
ЗЕ КОМАНДА молодці хлопці вели себе адекватно без жодних скандалів які від них очікували , лише були спостерігачами від президента , зафіксували порушення та передали куди треба

Жопа казнокрадам 2019-11-05 / 00:07:30
Цих казнокрадів майже лиш прокурор зупинить
На зоні будуть звернення писати щоб їм кума поміняли

Хустський район 2019-11-05 / 00:04:30
Никай які уже обнагліли що і президент їм не указ хотять і президентом командувати

Жопа казнокрадам 2019-11-05 / 00:02:24
Дуже гарно цих казнокрадів що премії собі виписують тай ділить по 2000000 гр на кожного депутата 50 т поставив депутат від Батьківщини бо лише йому там негативно могли надати слово що на столі і у людей стояло не то звернення що зачитовав Главний Казнокради Іванчо

мойша 2019-11-04 / 21:40:53
нич із їх зверненння ся не получит.бо їх ніхто слухати не збираєся. А то . що боятся пуйти уд валова то ото точно. Доста вже їм. і так зажралися

вольф 2019-11-04 / 21:17:54
Одна надія на вчителя Виноградівської бурси - з його приходом Хустський район зацвіте!

Дружбвн. 2019-11-04 / 21:04:44
шкода пацану, так бідні боятся втратити своі крісла, а ще май дуже переживають ,що пуйдцт гет уд кормушки і бажано за грати.Всі прекрасно розуміють ,що ім гаплик, буть то хто з.іншого району. Закони порушувати аони давно вміють.

Хустянин 2019-11-04 / 20:53:13
Нерозуміву яка нечиста принесла на ісе збіговище великого комбінатора Рогача йонія . Ще лем сього для усьої красы не хватало !!!!!!!!!!

2012 2019-11-04 / 20:29:12
Відколи в Хустського р-ну така площа? Вся Україна 603 628 кв.км,а район - 975 кв.км.

Пенсіонер 2019-11-04 / 18:42:38
Проголосували тай добре, хоч відстояли свою позицію . Питання в тому якого х@я там сиділи і тихо мовчали продажні представники ЗЕ на чолі з боровом ! Пиз - Ц району з такими безхарактерними баранами !!!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини