У понеділок депутати Хустської райради планують закликати Київ не призначати очільником РДА Гнатківського

На Хустщині тривають "кадрові баталії" по лобіюванню старим політичним угрупованням "ЄЦ-Опоблок-Радикали-БПП" своїх людей на найвищі посади в районі.

У понеділок депутати Хустської райради планують закликати Київ не призначати очільником РДА Гнатківського

Завтра, в понеділок, 4 листопада, о 10:00, в місті Хуст за ініціативою політичних фракцій "Єдиний Центр", "Опозиційний блок", "Радикальна партія Олега Ляшка" має відбутись позачергова сесія Хустської районної ради щодо призначення майбутнього очільника Хустщини.

Наразі, після звільнення скандально відомого Н.Павлія, тимчасово дану посаду займає районний депутат від "Опозиційного блоку", заступник голови РДА Михайло Попович. Даний посадовець відомий громадськості своєю проросійською позицією, зокрема тим, що у квітні 2017 року закликав колег-депутатів голосувати проти визнання окупації Російською Федерацією окремих територій Донбасу

Єдине питання порядку денного - прийняття "кадрового звернення" до Президента України, Кабміну та голови Закарпатської ОДА щодо призначення голови Хустської районної державної адміністрії. А саме, районні депутати хочуть в такий спосіб висловити свою незгоду щодо кандидатури на посаду голови Хустської РДА Володимира Гнатківського, яку вже направив на погодження в Кабмін очільник облдержадміністрації Ігор Бондаренко.

"Насправді ж ініціював даний "кадровий саботаж" екс"губернатор" від "Єдиного Центру" В.Губаль, який на цю посаду лобіював "свою" людину разом із нардепом В.Лунченком, який по "народнофронтівській квоті" монопольно контролював Хустщину до зміни влади в країні і яким досі ще підконтрольна більшість в райраді", - інформує В.Грегор.

Як вказує правозахисник, "основне, що турбує кулуарних організаторів даної позачергової сесії, що новий очільник Хустщини почне аудит (перевірку) попередньої діяльності як керівництва райдержадміністрації, так і районної ради. Оскільки за попередні роки були опубліковано інформацію про неодноразові бюджетні порушення законодавства як районними посадовцями, так і підзвітними їм сільськими, порушені безліч кримінальних справ, однак їх розслідування наразі саботується місцевими правоохоронцями, які здебільшого підконтрольні поки що "старій владі".

Підтвердженням цього є і факт "раптового" звільнення двох топ-посадовців Хустського району - керівника апарату РДА Володимира Лендєла, який курував також державну службу, та керівника Відділу економічного розвитку та торгівлі РДА Володимира Гомби, який курував тендерні закупівлі, що здійснюються райдержадміністрацією, а це десятки і десятків мільйоннів гривень."

Нагадуємо громадськості, що дана так звана "більшість депутатів від "ЄЦ-Опоблок-Радикали-БПП" сформувалась завдяки "владному перевороту" в липні 2017 року. Незаконність таких дій депутатів і тодішнього очільника РДА Н.Павлія також остаточно встановив суд, однак через бездіяльність правоохоронних органів Хустщини рішення суду досі не виконано і вказане свавілля фактично набирає нових форм.

Як вказує правозахисник, "не зважило керівництво Хустської райради при скликанні даної сесії вчергове і на дотримання елементарних норм законодавства. По-перше, дане питання не виносилося на попереднє обговорення ні депутатських комісій, ні президії ради і депутатам досі не наданий навіть проект самого тексту звернення до керівництва держави. По-друге, внесення кандидатур на посади керівників райдержадміністрацій - це виключна одноособова компетенція голови облдержадміністрації, яка має організовуватись з врахуванням соціального онлайн-проекту команди Президента України В.Зеленського "LIFT".

03 листопада 2019р.

Теги: Гнатківський, Павлій, Бондаренко

Коментарі

Правда 2 2019-11-05 / 07:32:30
Призначити Геляню Свету з Липчі. Буде мати роботу, а так лише заробляє на мітингах гулюканьом своїм.

Гелена 2019-11-04 / 20:19:54
А чому депутати хустські не пишуть петицію щодо призначення очільника закарпатської міліції,він тоже не наш,не закарпатський,на хустських бандюгів треба з десятого району начальника,і так по всій Україні.(не бачу з тих хто за таку дурістіку голосував ні одного розумного,шкода що таких обирали люди).А що саме цікаве, що самозванці (іванчо з командою) такі дуже розумні,ха ха

Перо Петрович 2019-11-04 / 10:21:11
Гнатковський однозначно НІ !!!
Краще нехай призначать мою бабцю Хрестину Петровну. Вона професіонал з поїдання помідорів.

Правда 2019-11-04 / 08:11:49
Шкода Попович М . Бо зараз його крайніми роблять хотя ініціатори інші . А бувші соратники лише пузо гладять та посміхаютьсся , лише він один з опозиції не був у корита а такі як Якубець Дулкай донедавна там жерли ще не встигли витертись .

Бандера 2019-11-04 / 08:04:47
Ага порядний коли був довірене лице Янукович у Хуст-р навіть і некланявся

Степан 2019-11-04 / 07:32:35
Що за бред - яка проросійська позиція? що ви колотите пройдисвіти? Нормальний, порядочний, трудолюбивий чоловік Попович М М

До Вароша 2019-11-03 / 22:29:12
Саме так, після створення ОТГ такої структури як РДА і РР більше не існуватиме. Питання про кримінальні порушення на тендерах із закупівель послуг і продукції, по ГЕСам сумнозвісним, асвальтовим заводам, нелегітимному і/о директора мед.коледжа Бабичу. І/о начальника хустського відділу охорони здоров‘я Таковій, що зруйнувала медицину району, і збирає 30-40% зарплати з підлеглих котрим сама ж дала надбавку та багатьом іншим порушенням може підняти ново призначений голова РДА, і провести аудит по обєктивним результатам якого і можна буде покарати винуватих. Крім того бариги забувають що активна громадськість може в понеділок прийти на сесію районної ради і подивитись в їхні «чесні» обличчя які нічого не крали, і нагадати про «кулю в лоб»

Жопа Казнокрадам тікайте поки можете 2019-11-03 / 22:18:46
За декілька місяців так небуде але за Казнокрадство потрібно відповідати , і людям не байдуже де дороги школи зарплати інфраструктура , лікарні , дітсадики , чому жоден інвестор не може або не міг зайти без хпбаря ,щоб піднімати рідний край , чому всі виїжаю нам не байдуже кожен місяць дорогий бо може ще не Все потрапили награбоване . нарешті вам хана Казнокрадам бійтеся і тікайте важко буде повертати сховане

Хустянин. 2019-11-03 / 22:14:52
Пристая М. вже був в/о Хустської РДА, губернатор наразі може призначати претендентів які пройшли LIFT. Ну а Хустські Бариги, їх так суд дозволив називати, очкують, що вспливуть їхні оборудки з закупівлі газонної трави по 650 грн кв.м. Пласткових вікон на 150 млн. гривень за два роки, премії щомісячні в 150% окладу та багато іншого. До Лунтіка ніхто не дотягнеться, а от шістки типу Назара, Іванчі, Сабадоша можуть і загриміти як Пашинський. Однак якщо прийде свій голова РДА, то кінці у воду.

Варош 2019-11-03 / 22:06:38
Люди отямтесь ! Через декілька місяців такої структури як Рр та Рда не буде ! Яка різниця кого призначать . Цікаво, що від того чи іншого призначення у вашому житті зміниться ? А ви шановні під надуманими ніками гівном кидаєтесь !!! Одним словом Д-біли !

правда 2019-11-03 / 21:56:22
мутня тролі нервотрепка иделов,хуже в сто разів як було раньше,идоли прислуги сатани, кровопійці пють кровь від народа,пошли вони всі к чорту

Жопа Казнокрадам тікайте поки можете 2019-11-03 / 21:36:56
Цим Казнокрадам не вдалосся по старій системі по договорнякови покласти на посаду свою людину Пристаю М. відомого як В їхніх кругах ..Солонинка.. а заступника Чигіля В. Навіть В.В.Лазаришенця підключали щкода що його ім'ям користуються порядна людина та лікарь .. А зараз як не виходить нічого то і зуби показують , капец вам казнокрадам , це лише підтверджує що президент робить свою роботу як обіцяв

Робін 2019-11-03 / 21:36:51
Якщо закрити всі владні структури, то люди , котрі працюють, навіть і не відчують іхню відсутність. А вся ця прислуга існує тільки для того, щоб впасти на владне корито

Жопа Казнокрадам тікайте поки можете 2019-11-03 / 21:24:51
Нарешті всіх Хустських злодіїв можна побачити офіційно , всі хто готує цю сесію є казнокради , тому і боятьсся що неїхня людина була на посаді ..
Досить красти Казнокради деребану хана а вам тюрма , А тембільше якщо вони зараз цією сесію є себе лише покажуть всі хто проти людини президента є Казнокради , дай Боже щоб вони відповіли за кожну копійку

Наталка Майстренко 2019-11-03 / 20:34:03
Іванчо далі чудить. Йому не було ніколи відомо про зміст норм і обсяг повноважень голови за Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", тож не дивно.
Але вірніше сказати, кукловоди Іванча "обурені" ініціативою Ігоря Бондаренка. Не вписується в їх плани? Як же так? Адже Ігор Самійлович на короткій нозі з другом Лунтіка - Робертом Бровді. Що за нестиковка?

Федя 2019-11-03 / 19:54:18
Опо-жопо-ецуни хотять Солонинку! Ун для них самий ліпший!

Пенсіонер 2019-11-03 / 19:46:54
Може у них прагнення й нормальне, але якщо там замішаний Селиський злодій, вучарь губаль,- то уже неприпустимо. Не скромпроментованих депутатів слухайтеся, а пудключайте громадськість. Докі вами вучарі керовати будуть, він уже при створенні ОТГ Н.Селище хотів пуд Изу пудкласти. Селищане на зборах сказали доста было - звиздуй Васильку у Липовець і там людий розводи.

777 2019-11-03 / 19:42:51
Виходить, що майбульш бояться аудиту попередньої влади, тому і скликають сесію. А не біда, що тот Лендєл з 1998 року при ушітких партіях владі?!

Шановні 2019-11-03 / 19:42:30
Аналогічна ситуація на Берегівщині, але там чогось нікого не призначають, а якщо провести обєктивний аудит, то вкрадено десятки мільйонів народних грошей і тоже там криша НФ, щось виборочно губернатор наводить порядок, хоча, докі Лунтік депутат, то його шістьорам з району мало що загрожує, адже крали вони точно не самі, уви.

Екс-депутат 2019-11-03 / 19:33:53
З яких пір сесія скликається на підставі звернення ФРАКЦІЙ ? В ст 46 чітко написано : на підставі звернення депутатів районної ради в кількості 1/3 від загального складу. Тобто мали бути підписи 1/3 депутатів для оголошення про позачергову сесію. А що таке від фракції . Н-д в фракції є 5 депутатів , з них лише три підтримали позачергову сесію і тоді є рішення що відповідна фракція хоче позачергову сесію. Фракція дійсно хоче АЛЕ не всі 5-ть депутатів а тільки три. І так з іншими фракціями. Тому це рішення про скликання позачергової сесії не є легітимне. Треба щоб були обов‘язково особисті підписи 1/3 депутатів від загальної кількості.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини