Держсекретар США Помпео "попросив" міністра закордонних справ Угорщини Сійятро підтримати взаємодію України з НАТО (ВІДЕО)

Державний секретар Майк Помпео у середу приймав міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійятро в американській столиці Вашингтоні . Помпео наголосив на невідкладній необхідності допомогти Україні через загрозу російської агресії.

Держсекретар США Помпео "попросив" міністра закордонних справ Угорщини Сійятро підтримати взаємодію України з НАТО (ВІДЕО)

"Секретар підкреслив важливість підтримки активного громадянського суспільства. Секретар також наголосив на нагальній потребі допомогти Україні перед лицем російської агресії, в тому числі про важливість сприяння та підтримку вступу України до НАТО та необхідність протистояти російському злочинному впливу у Центральній Європі”, — йдеться в заяві, опублікованій на сайті Держдепу США.

Повідомляється, що сторони погодилися, що Європа повинна диверсифікувати джерела енергії та обговорили збільшення інвестицій до Угорщини.

Держекретар США та міністр закордонних справ Угорщини зобов’язалися укласти Угоду про співпрацю в галузі оборони в найближчі дні.

Напередодні ж міністр Сійярто заявив, що Угорщина розблоковує мовні переговори із Києвом та пропонує створити міжурядову робочу групу із вирішення суперечки, у якій Будапешт абсолютно не зацікавлений.

Це сталося після після візиту в Будапешт помічника  США з питань європейської та євразійської політики Уесса Мітчелла.

Причиною блокування Угорщиною руху України в НАТО називався "захист" інтересів угорської меншини, що мешкає в Закарпатській області України.

Як інформувало Закарпаття онлайнновий уряд Орбана на першому засіданні прийняв "Меморандум захисту закарпатських угорців".

Натомість Україна висловила розчаровання "закарпатськими рішеннями" новообраного парламенту Угорщини, повідомили в МЗС.

31 травня 2018р.

Теги: Угорщина, НАТО, Сійярто, Помпео, США

Коментарі

Степан Крук 2018-06-01 / 10:46:10
Радів, як мило, грамотно та інтелектуально спілкувалися Форестер та Слава, громадянські позиціїї котрих відрізняються, але котрих обєднує бажання зрозуміти один одного... Аж поки не втрутився ти, Вуву!

Вуву 2018-06-01 / 03:44:42
В даному випадку закарпатські хуни нічого не вирішують.
Он сказади йім з будапешта щоб провели зустріч ... Ці і проводять.
А чи ці хуни і з якими паспортами яка різниця ... Якщо вони все роблять за вказівкою орбана.
Так що малих проблем від орбана ще буде досить.

форестер 2018-05-31 / 21:21:49


Я про те, що закарпатські угорці - не в довічному рабстві у Орбана за мадярські паспорти. Вони вже розрахувалися за них своїми голосами на виборах. І тепер мають право домагатися реалізації інших своїх інтересів.

Інша річ, що провладний Дуна.ТВ їм про ці інтереси не розкаже.


форестер 2018-05-31 / 20:57:00
А хто заважає закарпатським угорцям бути вдячними Орбану за мадярські паспорти, але при цьому вимагати від нього не перешкоджати їх іншому інтересу - входженню Закарпаття в складі України в ЄС і отримання гарантій безпеки шляхом членства України в НАТО?
Тим більше, з огляду нате, що плекання Орбаном в середовищі закордонних (зокрема закарпатських) угорців ревізіоністських настроїв у сподіванні на приєднанні цієї території внаслідок анексії Росією України - точно шлях в нікуди і Захід цього сценарію вже точно недопустить.

Слава 2018-05-31 / 18:38:10
До Форестера..Будьмо відверті пане Україна по согоднішіній день не є членом НАТО або ЄС не за блокування Угорців.По друге рядовому закарпатському Мадяру по барабану за що Орбан роздав паспорта а переважна більшість Угорської молоді виїжджає або планує це зробити.Я сам Угорец мені Орбан з цими паспортами допоміг добряче тому я за це йому вдячний а ці блокування та мова мені якось другорядне, я теж не бачу поганого в тому щоб Угорці вивчали Українську тому я не зовсім підтримаю позицію але що зробиш?

форестер 2018-05-31 / 17:27:58
Це тактично. Бо йому вигідно в такий спосіб мати їх прихильність, щоби голосували за нього.
А стратегічно блокує перспективу їх членства в ЄС і НАТО. Тобто, перспективу бути членами ЄС не емігруючи, а залишаючись вдома, на Закарпатті. І бути захищеними, а не жити в страху, коли російські танки зупиняться в Чопі, після чого ті орбанівські паспорти будуть до гузиці, бо через нова залізну завісу з ними не проїдеш.

Слава 2018-05-31 / 17:19:23
До Форестера...Як не добрий для Закарпатських Угорців якщо роздав їм папсорта і тим самим відкрив їм легальну Європу,робота,навчання,пмж...Погодтеся у наш скрутний фінансовий час можливість працювати у ЄС легально то не мало...

форестер 2018-05-31 / 15:40:33
Степан Крук правильно написав: мене не цікавить, який Орбан прем'єр для "Угорщіни", мене цікавить, який він для України. А по відношенню до України він поводиться як замаскований ворог, сателіт Путіна.
По суті, є він недобрим і для закарпатських угорців. Бо, даючи їм дрібні подачки і граючи на їх національних почуттях, він, по суті, блокує їх майбутнє в ЄС і НАТО. Бо коли знімуть кордон і вони стануть громадянами ЄС, він вже не зможе ними маніпулювати у своїх політичних інтересах.

Степан Крук -Слава 2018-05-31 / 15:28:53
В такому контексті, як Ви виклали, питання неспроможне! Бо до чого тут мій український патріотизм до угорського патріотизму та до угорського президента? Ви намагаєтеся впихнути невпихуєме! Спитайте краще тих угорців, котрі живуть в Угорщині.

Слава 2018-05-31 / 15:07:04
До велкипатріотів...Ну шановне товариство як ви важаєте Орбан поганий чи добрий премєр для Угорщіни?

Степан Крук 2018-05-31 / 12:59:47
Як казав Буба із Одеси: "Лопни, но держи фасон!!!". Орбан буде робити ще дрібненькі закиди в сторону України. Але ж ми вже з вами знаємо, що це тільки нікчемні понти...

закарпатець 2018-05-31 / 12:46:23
дуже тонка і вишукана політична гра.
Орбановським політтехнологам 12+, обвели мадярчуків около пальця, як шмаркачів...

Степан Крук 2018-05-31 / 11:27:39
І Орбан, і Сіярто дуже вдячні НАТО і Євросоюзу за цей "тиск"! Адже весь цей "бограч"всього лише виборча політтехнологія правлячої еліти Угорщини. Все в Орбана вийшло,як планувалося: він відтягнув голоси електорату Йоббіка, котрий прагне відновлення Великої Угорщини в її "історичних межах". А зараз, Орбану дуже легко пояснити угорцям чому він включив "задню передачу" - НАТО, Америка, Євросоюз тиснуть!

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини