Видобутком поліметалів на Закарпатті займеться американська Avellana Gold

Американська компанія Avellana Gold отримала 3 спеціальні дозволи на видобуток поліметалічної руди на Закарпатті та реалізовуватиме в Україні перший індустріальний проект з підземного видобутку металів, повідомила Державна служба геології та надр (Держгеонадра) в четвер.

Видобутком поліметалів на Закарпатті займеться американська Avellana Gold

Нещодавно керівництво Держгеонадр провело офіційну зустріч з представниками американської компанії Avelana Gold. Ця компанія буде реалізовувати в Україні перший індустріальний проект з підземного видобутку металів. Мета зустрічі – обговорити основні умови співробітництва та отримати гарантії його довгостроковості. Зазначимо, Avelana Gold займається придбанням, розвідкою і розробкою мінеральних ресурсів в країнах Східної Європи.

Компанія отримала 3 спеціальних дозволи на видобуток поліметалевої руди на Закарпатті. Це буде перший індустріальний проект такого високого рівня з підземного видобутку металів.

«За умови успішної реалізації проекту, ми розраховуємо на запуск в Україні ще 2-3 конкурентоспроможних проектів, які мають свої аналоги в Канаді, Австрії, Африці. Це один із тих вкрай важливих якірних проектів, до реалізації якого Служба йшла не один місяць. Одне із наших завдань – це включення його до переліку якірних проектів на законодавчому рівні», – каже керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

Особливість проекту  в тому, що компанія не потребує фінансових гарантій від України. Avelana Gold готова інвестувати приватний капітал, але потребує стабільних законодавчих гарантій.  

«Треба почати двохсторонній діалог щодо недоліків українського правового сектору, бо в Україні подібних проекту ще не реалізовували. Тому ми не маємо права на помилку. Наразі головне завдання для інвестора – це запуск проекту найближчим часом, який стане знаковим для міжнародного інвестора. А Україна в свою чергу має гарантувати стабільність умов співпраці мінімум на 10 років», – каже Микола Бояркін.

Згідно з інформацією на сайті компанії, вона зареєстрована на Кіпрі і займається придбанням, розвідкою і розробкою мінеральних ресурсів, насамперед в Україні і сусідніх країнах Східної Європи.

"Компанія була заснована після революції "Євромайдан" групою міжнародних інвесторів, які сприйняли події в Україні як провісник змін на інституційному рівні, які приведуть до більшої безпеки для інвесторів, що дозволило б залучити капітал, необхідний для рекапіталізації сектора гірської видобутку в Україні", - зазначає Avellana Gold.

У матеріалах компанії наголошується, що після двох років переговорів з приватними інвесторами і кількома великими компаніями було отримано і формалізовано мандат на інвестиції в гірничодобувний сектор України.

Головою компанії є Брайан Саваж (Brian C Savage) - голова ради директорів Pioneer Management LLC, приватної компанії, яку він заснував у 2009 році для надання консультацій та інвестування в проекти і компанії зі сфери природних ресурсів. Він має 35-річний досвід роботи в галузі, є фінансовим радником Source Capital Group, а також виконавчим головою ради директорів Certified Minerals Limited - компанії, сформованої ним для першого придбання та продажу касситерітових (олов'яних), колтанових (ніобієвих/танталітових) і вольфрамітових руд у старательських ​​артілей, придбання мінеральних концесій в Конго. Крім того Б.Саваж - невиконавчий директор Amur Minerals Corporation, компанії з розвідки і розвитку родовищ на Далекому Сході Росії,що котирується на AIM LSE .

Главою геологічних радників Avellana Gold виступає Чарльз Бодрі (Charles Beaudry) з досвідом роботи в Noranda, Falconbridge, Xstrata (зараз - Glencore), Iamgold Inc., Xmet Inc. Він є віце-президентом International Explorers and Prospectors Inc. з активами в Онтаріо, Квебеку і Нью-Брансвіку, а також директором Prospectors and Developers Association of Canada.

Українське представництво Avellana Gold очолює Микола Гожик, який раніше був головним інженером ТОВ "Закарпатполіметали", директором ГО "Сауляк". Він брав участь в оцінці резервів Мужіївського золото-поліметалічного родовища, Тарасівської титано-цирконієвого родовища, золоторудного родовища Сауляк.

Довідка

Поліметалеві руди — природні комплексні мінеральні утворення, які містять низку хімічних елементів, серед яких найціннішими компонентами є свинець і цинк,  супутніми  — мідь, срібло,золото,олово, бісмут та ін.

02 вересня 2016р.

Теги: поліметали, Avellana Gold, Сауляк, Закарпатполіметали

Коментарі

ната 2016-09-02 / 13:40:40
Так Мужієвське родовище належить біглому екс міністру МВСЗахарченку, вірніше записане на якогось слесаря з Донецька а керує ним як і Трибушанським мармуровим кар"єром його сват .

Копча 2016-09-02 / 10:04:03
Дійсно. Чому цю Кіпрську типову компанію прокладку асоціюють з компанією з США?

Учасник 2016-09-02 / 09:15:12
Зарестрована на Кіпрі ,далі можна не продовжувати...
Так ,звичайно, це прокладка.
Робочих місць там буде мізер ,податки так само,а шкоди ...свинець і цинк найбільші забруднювачі .

Копча 2016-09-02 / 08:42:54
Бла, бла. бла. компанія заснована після Євромайдану. Бла, бла, бла для інвестицій у нестабільну країну. У всіх пошукових запитах Google на перших трьох сторінках згадка тільки про проект у Закарпатті. Пошук на Bloomberg показав що Б. Саваж починав діяльність у Казахстані у 90х і якихось значних здобутків не досяг. Кому цікаво гугліть, ось фірми в порядку заснування де проявивсь цей інвестор Frontier Mining Ltd.,Sokol Holdings Inc.,Pioneer Management LLC,Amur Minerals Corporation,Alufer Mining Limited. Типова прокладка як "лижний інструктор Каськіва".

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини