В Ужгороді пройшов концерт струнного оркестру та подружжя Шутко (ФОТО)

19 березня в Закарпатській обласній філармонії відбувся концерт мукачівського струнного оркестру під керівництвом Сергія Добоша та львівських музикантів, лауреатів міжнародних конкурсів - скрипаля Остапа Шутко та віолончелістки Ольги Шутко під назвою «Весна для скрипки, віолончелі та оркестру».

В Ужгороді пройшов концерт струнного оркестру та подружжя Шутко (ФОТО)

Ужгородці в січні вже мали можливість познайомитися з творчістю цікавого тандему, що полонив своєю відкритістю та  щирістю у спілкуванні з глядачем,  оригінальним репертуаром та віртуозною грою.

Більше місяця музиканти не виступали із-за ситуації в державі, скасувавши заплановані концерти. Але, зваживши на те, що життя триває далі і під час війни проводились виступи, вирішили повернутися до улюбленої справи і навчитися радіти кожному поки що мирному дню. 

Музика сильних почуттів – так позиціонували свою концертну програму митці напередодні виступу і такою відчули її глядачі. Піднесення, просвітлення, боротьба, смуток,  туга і радість існування - настрої  публіки змінювалися одними порухами смичків і струн. Вечір вийшов не звичним концертом класичної музики, а переплетінням  творів  відомих композиторів минувшин (Н.Паганіні, Й.-С. Бах, П.І.Чайковський, Ф.Ліст, М.Леонтович) і сучасності (М.Скорик, Б.Фроляк, гурт «Океан Ельзи», Майкл Джексон, Паул Неро, Адель, Б.Мирончук, Карл Дженкінс),  що вкотре доводить, що музика вічна і популярна не залежно від часу, національності і політичних переконань.  Як і обіцяв музиканти, концерт вийшов динамічним, драйвовим і доступним широкому колу меломанів.   Вдало  підібрані світові хіти, цікаві розповіді між виконанням творів і величезний заряд позитиву розчулив ужгородську публіку, яка  віддячила довгими оваціями.

Концертну програму музиканти формували  ще й таким чином, щоб продемонструвати можливості скрипки, віолончелі та оркестру. Як розповів соліст Остап Шутко, не зважаючи на громіздкість і не зручність в транспортуванні  віолончелі, Ужгород є осередком віолончельного мистецтва, завдячуючи цим старшому викладачу Ужгородського державного музичного училища імені Д. Є. Задора  Мирославу Івановичу Шутко, який виховав і продовжує виховувати цілу плеяду віолончелістів, лауреатів міжнародних конкурсів. Випускники цього навчального закладу віртуозно володіють й іншими музичними інструментами, що блискуче продемонстрував спеціальний гість концерту баяніст Євген Мусієць, виконавши «Самбу» сучасного українського композитора та баяніста Бориса Мирончука.

Концерти, які полонили ужгордців, стали можливими завдяки співпраці струнного оркестру з подружжям Остапом та Ольгою Шутко. Саме з ними вони створили багато різноманітних програм та записали компакт-диски. В даний час Остап Шутко є президентом концерт-продюсерського центру "Індивідуаліс", який організовує багато заходів в Україні. Крім того, скрипаль  є членом журі різних музичних конкурсів, дає майстер-класи та виступає в дуеті з дружиною Ольгою, відомою української віолончелісткою. Досить часто на концертні гастролі з батьками-музикантами їздять їх трійко синів. Один з них, Роман, учень 6-ого класу Львівської спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. С. Крушельницької вже починає освоювати сцену, що і продемонстрував закарпатській публіці, виконавши на  фортепіано твір Мирослава Скорика «Жартівлива п’єса».

Оксана Яворська для Закарпаття онлайн. Фото автора

21 березня 2014р.

Теги: концерт, Шутко

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини