«Range Rover» – «народний автомобіль» ужгородських можновладців?

Ужгородські обранці їздять на «тачках» за 1,5 мільйона гривень. А з народу за маршрутки хочуть здирати 2.50. Цю моду звів в Ужгороді ректор УжНУ Федір Ващук.

«Range Rover» – «народний автомобіль» ужгородських можновладців?

Дурна мода наслідувати начальство і сліпо мавпувати їх звички, яскраво виражена в Ужгороді. Свідчень того, що деякі наші міські депутати мають мільйони, але позбавлені смаку, хочуть, та не вміють вирізнитися, – безліч.  Мобільні телефони, годинники, помешкання, але насамперед це помітно за тим, на яких машинах вони їздять.

Якби топ-менеджери компанії «Land Rover», що виробляє модні автомобілі «Range Rover», знали, скільки їхньої гордості бігає в Ужгороді і хто на ній їздить – змінили б сегмент, в якому позиціонують свої суперсучасні і суперкомфортні автівки. Бо, майже, ганьбилися б називати їх елітними.

Донині чомусь ніхто не звернув увагу на те, як серед закарпатських чиновників і депутатів раптом стало модно їздити на автомобілях марки «Range Rover». Це надзвичайно дорогі машини. За кордоном їх собі можуть дозволити лише дуже заможні люди. Важко уявити, що на сесії міськради якогось обласного центру Словаччини, Польщі, Угорщини чи навіть багатих країн старої Європи депутати приїжджають на машинах, вартістю до 200 тисяч доларів. Там навіть деякі нардепи на роботу на велосипедах їздять. А в нас – зовсім інша реальність.

Губернаторський «ровер»  паркують всередині ОДА

«Унґвар» тільки одного дня вийшов у місто на фотополювання – а маємо фото хоч для статті в автомобільному журналі. Дуже цікаво було дізнатися, чиї ж це «тачки» гордо паркуються біля обласної адміністрації та міської ради. Хто ці люди, які можуть собі дозволити їздити на супердорогих автомобілях? І хто започаткував на них моду, а хто вже просто «мавпа» – сліпо копіює і наслідує?

Ужгород, площа Народна 

Ми з’ясували, кого можна побачити за кермом або в салоні «Range Rover», і склали список, так би мовити, по рангу – від народних депутатів до міських. Отож у любові до цієї елітної марки помічено: нардепа Василя Петьовку, його двоюрідного брата і голову обласної ради Івана Балогу, губернатора Закарпаття Олександра Ледиду, депутата облради і сина екс-голови Конституційного Суду України Андрія Стрижака, також депутата облради і сина нардепа від Ужгородщини Василя Ковача – Сергія, ще одного обласного депутата Андрія Андріїва і його молодшого брата Богдана, що входить до складу депкорпусу міськради, ректора УжНУ Федора Ващука (теж депутат Ужгородської міськради), і нарешті, ще одного міського обранця – Вік­тора Бобіту.

Вражає списочок, чи не так? Якщо когось не згадали, хай не ображається.

Цікаво, що, за нашими даними, першим в Ужгороді моду на «Range Rover» завів ректор УжНУ, а після нього вже й інші «злакомилися». Федір Ващук машину купив у Словаччині, зареєстрував на дружину і дотепер їздить на словацьких номерах. Тобто, якби його спитав, ще б міг сказати, що мільйона за автомобіль не давав, бо «на словаках», як відомо, ціни разів у чотири менші.

Кажуть, що цей «ровер» на словацьких номерах (який приписують Ващуку) був першим в Ужгороді

Також на «транзитних» номерах катається депутат міськради Віктор Бобіта. Він, до речі, давно ганяє машини з-за кордону нашим мільйонерам, відповідно, знає, як можна суттєво зекономити. Очевидно, пана Бобіту просто «жаба задавила» платити більше.

Інші їздять на українських номерах, а значить, купували машини у вітчизняних салонах за космічні суми. До речі, на номерних знаках деяких автівок є реклама автоцентрів, в яких вони куплені. Наприклад, авто Андрія Стрижака придбане в київському салоні «Віннер Автомотів». Щоправда, ця родина і не приховує, що має гроші: в минулому номері «Унґвара» дружина Стрижака-молодшого Ірина підтвердила нам, що є офіційною мільйонеркою, але зауважила, що родина мільйонерів така ж, як і всі інші в Ужгороді.

Відмінні номери Андрія Стрижака

Олександр Ледида обзавівся «ровером» влітку 2010 – незадовго після призначення губернатором і трохи пізніше за нардепа Петьовку.

Ці номери від Верховної Ради отримав нардеп Василь Петьовка

А голова облради Іван Балога – коли програв минулорічні вибори до парламенту. До слова, автівка "губернатора", кажуть знаючі люди, коштує близько 160 тисяч доларів.

А от брати Андріїви, що не так давно змінили команду і перейшли від Балоги до Ледиди, «переплюнули» нового шефа. Принаймні один із їхніх автомобілів коштує під 200 тисяч «зелених».

До речі, знаково, що саме ці два брати контролюють майже половину ринку маршрутних перевезень в Ужгороді. Більше того, перевізники (читай – Андріїви) неодноразово виступали за те, щоб ціну на маршрутку з нинішніх 2 гривень 30 копійок підняти хоча б до 2.50. Мотивували це тим, що працюють ледь не в збиток. Якраз два автомобілі «Range Rover» у сім’ї – яскраве свідчення «невигідності» їхнього бізнесу...

 

Назар Трофимчук, "Унґвар"

23 вересня 2013р.

Теги: Range Rover

Коментарі

123 2013-10-03 / 21:05:06
Ще є на номерах 7777 ат, 0007 і ще бордова на українських і на словацьких номерах

Копча 2013-09-23 / 20:43:12
Я мав Range Rover Sport ще у 2008 році так що усі ці Ледиди, Ковачі, Петьовки та інші лошари тільки мавпують березнянського бандита. Хе, хе сподіваюся вони так само як і я будуть бігати від міліції по лісах бо ця "еліта" є більш достойними кандидатами для такої місії.

21112 2013-09-23 / 19:01:01
а у мегели нема?

НОВИНИ: Світське життя

20:09
/ 7
Стоянка первісних людей в закарпатському Королеві виявилася найстарішим людським поселенням Європи – 1,4 млн років
00:03
Мукачівець Сергій Кузьма здав 24,4 літри крові протягом 20 років
11:05
Вина Срібної Землі. Як на Закарпатті малі винороби просувають свій продукт
18:21
/ 2
Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
19:27
Через COVID та війну равликовий бізнес на Закарпатті вимирає
10:20
"Винна мануфактура Штифко": винороб з освітою фізика відроджує виноградарські традиції на Закарпатті
17:31
Залізничник з Мукачева виготовляє металеві мініскульптури на підтримку ЗСУ
15:06
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу
15:02
/ 1
Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
10:52
/ 7
Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
10:18
Ужгородка виростила двометрові чорнобривці і потрапила до Книги рекордів
22:42
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
20:46
На Закарпатті ветеранів війни та членів їх сімей професійно адаптують за кошти держави
10:17
Медик з Мукачева Валентин Вракін рятує поранених на передовій
14:11
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
17:44
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
11:32
/ 2
На Рахівщині виготовляють морозиво із пива та сидру та варять варення із гострого перцю
10:57
У нацпраку "Синевир" на Закарпатті встановили фотозону з "портретом" хранительки лісу – Мавки
10:55
В Ужгороді виготовляють натуральну косметику із квітів і трав
11:34
Школяр із Донеччини вигуляв в Ужгороді службового собаку Нацгвардії й отримав у винагороду шкільне приладдя
11:27
Волонтери в Ясінях на Рахівщині шиють маскувальні сітки для бійців на передовій
17:52
Спортсмен із Мукачева Богдан Черепаня став чемпіоном України з бойового самбо
19:00
Дитячі табори відпочинку, квест-екскурсії, туристичні походи: активно й насичено проводять літо на Закарпатті "Щасливі діти"
15:11
/ 2
На Закарпатті врятували лелеку з поламаним крилом
10:39
Вихідець із Лисичанська заснував в Ужгороді першу роликову школу
» Всі новини