Постанову про відзначення річниці заснування Ужгорода нардепи приймали з конфліктом

Учора, 4 липня, під час засідання Верховної Ради України депутати з бійкою прийняли рішення таки відзначити 1120-ту річницю заснування міста Ужгород. "За" проголосував 231 депутат.

Постанову про відзначення річниці заснування Ужгорода нардепи приймали з конфліктом

У парламенті виникла сварка між депутатами з фракцій "Свобода" та Партії регіонів після того, як депутат з ПР Олег Царьов налив склянку води і поставив її на трибуну, за якою виступав народний депутат від "Свободи" Олег Панькевич під час розгляду проекту постанови про відзначення 1120-річчя заснування міста Ужгорода, - повідомляє Кореспондент.

При цьому народний депутат від фракції "Свобода" Ірина Сех підійшла до трибуни і хлюпнула водою у Царьова.

У результаті спікер Рибак закрив засідання парламенту, незважаючи на те, що до вичерпання порядку денного залишалося не більш ніж п'ять питань.

Як повідомляють деякі видання, депутат Олег Панькевич під час свого виступу заявив, що автори постанови спирається на угорські дані і пропонує відзначати річницю того, як на місці нинішнього Ужгорода були вирізані слов'яни.

Як відомо, ряд опозиційних депутатів від Закарпаття не брали участь у голосуванні з цього питання відповідно до принципової домовленості опозиції про неучасть в голосуваннях до того часу, поки спікер Володимир Рибак не відкличе своє розпорядження по депутатах Павлу Балозі та Олександру Домбровському.

Скажімо, нардеп від УДАРу Валерій Пацкан на момент цього голосування значиться як відсутній, хоча в інших випадках не голосував. Відсутніми протягом всіх голосувань значаться Віктор Балога та Василь Петьовка. Не брав участь у всіх голосуваннях Валерій Лунченко. "За" голосували тільки "регіонали", комуністи, частина мажоритарників та парламентські "тушки".

Автором постанови за реєстраційним номером 2128а «Про відзначення 1120-річчя заснування міста Ужгорода» є народний депутат України по 68-ому виборчому округу (Ужгород, Чоп, Ужгородський район), член парламентської фракції Партії регіонів Василь Ковач.

Постановою передбачено рекомендувати Кабінету Міністрів України утворити оргкомітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 1120-річчя з дня заснування Ужгорода, розробити та затвердити план заходів, пов’язаних із відзначенням Дня Ужгорода, вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення цих заходів. У плані заходів передбачити: організацію культурно-мистецьких та освітніх заходів; реставрацію пам’яток архітектури, історії та культури; поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг міста Ужгорода.

Державному комітету телебачення і радіомовлення України рекомендовано організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені історії та сучасності міста Ужгорода, сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням його 1120-річчя.

05 липня 2013р.

Теги: заснування, Свобода, Удар

Коментарі

Ігор Баран 2013-07-12 / 15:28:19
Є відео, де пацкан закликав підтримати постанову про відзначення річниці нашого міста, і якісь свободівці до нього щось чіплялись. А незграбна Сех облила свого колегу і потім просто не знала, що зробити, то й зробила дурницю. Ганьба

L_C 2013-07-11 / 16:00:54
В інформації є неточність. В мережі вже достатньо відео з цього засідання Ради. Там чітко видно, що депутаткіня Сех через власну незграбність облила водою свого ж істеричного посіпаку Панькевича. А вже потім поскакала з погаром, щоб, тіпа, відновити справедливість і обхлюпати ще когось. Дуже дотепно виглядає ця двійця депутатиків, до речі. Куди тим клоунам.

СМЕРШ 2013-07-11 / 11:59:21


Я ідіот


УДАР 2013-07-06 / 00:13:51
Вражає правдивість та прозорість висвітлення інформації журналістами, виданнями........ Пишуть аби писати, доносити до люду те, що їм вигідно..... Дивилася пряме включення ВР, де на підтримку за голосування по даній Постанові першим виступив закарпатець Валерій Пацкан, після - Нестор Шуфрич. При цьому захист був емоційним та твердим, не всім це сподобалося.

Микола 2013-07-05 / 18:16:20
Цікаво, а фашистсько налаштованих депутатів при балотуванні перевіряли на адекватність і прихічну урівноваженість? Вони всі повинні бути клієнтами психдиспансерів...

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини