Альона Булина відкрила закарпаткам секрети Клеопатри

Під час святкування зимового свята «Палачінта 2013», що відбулося в Ужгороді 10 лютого, Закарпаття онлайн зустріло свою давню знайому – Альону Булину. Ужгородка варить мило, використовуючи тільки натуральні продукти і не застосовуючи синтетичних ПАВів та «покращувачів якості», які так шкідливі людському організму. Свої вироби дівчина виготовляє з натуральних рослинних олій із додаванням ефірних олій, меду, відварах лікарських трав, фруктових та овочевих соках, кави, молока, глини, шовку та навіть справжнього шоколаду.

Альона Булина відкрила закарпаткам секрети Клеопатри

 – Сьогодні «розлітається» мило, зварене на буйволячому молоці, – розповідає Альона. Люди цікавляться, перепитують, дивуються, де це я взяла натуральне молоко буйволиць, адже на Закарпатті нібито їх й нема. Насправді, як виявилося, є, але мало. Мені молоко передали із села Вертеп Хустського району. Це мило я зварила в якості експерименту, знаючи, що молоко буйвола – дуже корисне і багате на необхідні шкірі вітаміни, ферменти, мінеральні речовини, амінокислоти.

За словами Альони, Клеопатра, аби зберегти свою шкіру молодою і свіжою, приймала вани з ослиного та буйволиного молока. Сучасним жінкам така розкіш навряд чи доступна, а от шматок мила на натуральному молоці – інша справа.

Як виявилося, вітамін А освіжає шкіру, вітамін Е зміцнює та доглядає її, а вітаміни групи В розгладжують зморшки. Білок, що є у складі молока, захищає шкіру від висихання, а жир робить її більш еластичною. Продукцію, розповідає ужгородка, уже випробували на собі її подруги.

Оскільки перша, пробна партія, видалася вдалою, то майстриня планує і далі виготовляти косметичні засоби з цього нетипового для закарпатців продукту.

Як саме «народжується» натуральне мило, можна переглянути у нашому минулому матеріалі.

 

11 лютого 2013р.

Теги: Ужгород, Палачінта 2013, мило, Булина, буйволи, молоко, Вертеп

Коментарі

Адмін 2013-02-12 / 23:36:28


Тут є номер телефона - http://zakarpattya.net.ua/News/92511-Uzhhorodka-Alona-Bulyna-varyt-mylo-skraby-ta-bombochky-dlia-vanny-v-domashnikh-umovakh-FOTO


Оксана (Ужгород) 2013-02-12 / 23:05:28
А как можно купить такое? Я б подругам на 8 марта приобрела? Есть в магазинах? Особенно интересен вариант с молоком. Не думала, что такое возможно

катя 2013-02-11 / 14:56:53
І я таке маю. Дуже класне!!!! Діткам купую, бо магазинне - хімія, а це ароматне, апетитне:)))) і дійсно шкіру не сушить. усім раджу

ксения 2013-02-11 / 11:47:14
Оно так аппетитно выглядит, что хочется откусить ) Как пирожное.

НОВИНИ: Світське життя

20:04
/ 8
"Сукня має бути яскравою і блискучою": як на Закарпатті виготовляють традиційне ромське вбрання
16:28
/ 6
Нетипова для Закарпаття: поблизу Ужгорода фермер Віктор Карабін вирощує гречку
13:51
/ 1
У Карпатах побільшало вовків і шакалів. Чи можуть вони бути небезпечними для людей?
11:26
/ 1
"Океан Ельзи" випустив першу пісню нового альбому – "Мукачево"
21:38
/ 3
Закарпатський розробник виробництва паперу з опалого листя отримав Європейську премію молодих винахідників
21:34
/ 2
340 млн переглядів у Youtube, 41 млн у Facebook: 17-річна закарпатка стала відомою, коли за 16 секунд розібрала та зібрала автомат
12:43
80-річний велоспортсмен з Мукачева долає по 200 кілометрів на день
20:09
/ 7
Стоянка первісних людей в закарпатському Королеві виявилася найстарішим людським поселенням Європи – 1,4 млн років
00:03
Мукачівець Сергій Кузьма здав 24,4 літри крові протягом 20 років
11:05
/ 1
Вина Срібної Землі. Як на Закарпатті малі винороби просувають свій продукт
18:21
/ 3
Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
19:27
Через COVID та війну равликовий бізнес на Закарпатті вимирає
10:20
"Винна мануфактура Штифко": винороб з освітою фізика відроджує виноградарські традиції на Закарпатті
17:31
Залізничник з Мукачева виготовляє металеві мініскульптури на підтримку ЗСУ
15:06
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу
15:02
/ 1
Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
10:52
/ 7
Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
10:18
Ужгородка виростила двометрові чорнобривці і потрапила до Книги рекордів
22:42
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
20:46
На Закарпатті ветеранів війни та членів їх сімей професійно адаптують за кошти держави
10:17
Медик з Мукачева Валентин Вракін рятує поранених на передовій
14:11
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
17:44
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
11:32
/ 2
На Рахівщині виготовляють морозиво із пива та сидру та варять варення із гострого перцю
10:57
У нацпраку "Синевир" на Закарпатті встановили фотозону з "портретом" хранительки лісу – Мавки
» Всі новини