У Відкритій першості "Zinedine" з плавання взяло участь 110 юних спортсменів (ФОТО)

У спортивному комплексі «Zinedine», що на Ужгородщині, відбулись перші відкриті змагання з плавання серед дітей різних вікових категорій (з 1997 по 2007 рік народження).

У Відкритій першості "Zinedine" з плавання взяло участь 110 юних спортсменів (ФОТО)

 

У водному турнірі взяли участь 110 дівчаток та хлопчиків з Ужгорода та району. Найменшому учаснику було лише 4 рочки.

Як повідомили Закарпаття онлайн у інформаційному відділі СК "Zinedine", юні плавці змагалися у особистому заліку на дисанціях 25 та 50 метрів. Вони долали запливи: вільним стилем, брасом та на спині.

Відкрили першість спортсмени-інваліди - дітки з "Інваспорту",  які показали хороші результати. Наступними по-черзі пливли групи дівчаток та хлопчиків різних вікових категорій.

Приміщення з бассейном спорткомплексу «Zinedine» було переповнене маленькими спортсменами, які хвилювались перед кожним запливом і активно вболівали за своїх друзів.

Групи підтримки учасників розмістилися на балконі, біля дверей та вікон, бо у приміщення бассейну, задля гігієни та безпеки плавців, пускали тільки у змінному взутті.

За змаганнями пильно стежила команда суддів, до якої увійшли: Даніелла Кучеренко – майстер спорту по плаванню та дайвінгу, Олександр Дудуєв - майстер спорту, чемпіон та призер України і Росії, Генадій Мордвінцев - майстер спорту, призер чемпіонату світу серед ветеранів, Лариса Рояк - тренер з плавання вищої категорії, начальник учбово-спортивного відділу Закарпатського обласного центру фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт»,  Юрій Писарев - тренер з плавання, Тетяна Буксар - тренер з плавання, Інна Фаріма - суддя ІІ категорії.

Всі учасники Відкритої першості отримали заохочувальні солодкі подарунки від спонсорів змагань. Для переможців та призерів адміністрація «Zinedine» приготувала особливі нагороди. Крім грамот та  медалей найспритніші плавці отримали у подарунок за перші місця - окуляри для плавання, за другі  - рушники, а за треті – шапочки для плавання.

Були й такі спортсмени, які вибороли  «золото»  у всіх трьох запливах своєї вікової категорії. Зокрема,  Андрій Шерегій свою блискучу трикратну перемогу прокоментував так: «Плавати мене навчив дідусь ще у три роки, а серйозно тренуватися почав два роки тому. Щоб показувати хороший результат, я займаюсь три рази на тиждень. Своєю перемогою я дуже задоволений».

Оскільки Відкрита першість проходила в рамках святкування першого Дня народження СК «Zinedine», то його адміністрація не тільки роздавала подарунки, а й отримувала. Після нагородження плавців представники Закарпатського областного центру фізичної культури та спорту інвалідів "Інваспорт" висловили подяку керівництву спорткомплексу за можливість бескоштовно займатись діткам із вадами здоров’я та подарували іменинникам торт. Також до привітань долучився постійний партнер і спонсор спортивних заходів, які проходять у «Zinedine», кузня «Безик –Майстер». Ковалі виготовили для спорткомплексу унікальний подарунок  - іменну табличку «Zinedine», на якій викарбовано десять афоризмів про спорт.

Головний адміністратор спорткомплексу Руслана Роман зазначила, що організовувати подібні змагання непросто. «Діти - це дуже специфічна категорія учасників, вони незалежно від результату, хочуть отримати максимум подарунків. Завдяки спонсорам - «Дельта Банку», фірмі «ЕКО» та керівництву спорткомплексу нам вдалося створити справжнє свято для юних спортсменів. Я думаю, що такі змагання у «Zinedine» відбулися не в останнє. Хотілося б, щоб вони стали традиційними. І дай Бог батькам можливість і надалі підтримувати починання дітей, а юним плавцям - здоров’я, сили волі,  аби втілювати всі свої спортивні мрії».

Спортивний комплекс "ZINEDINE", Закарпаття онлайн.Бренди
06 грудня 2011р.

Теги: спорт, плавання, Zinedine

Коментарі