Весняні вогні

Зваблений літнім теплом, у вихідний день завітав до Невицького замку. Люблю час від часу поглянути звідти на долину Ужа. І що ж там ? А там картинка – як із фільмів про війну.

Весняні вогні
Згадалося, скільки останнім часом написано про випалювання земель, про попередження МЧС, про те, як недавно мало не згоріли будинки моїх знайомих в районі вулиці Університетської, про десь прочитане у пресі про вже згорілі будинки, про маленьких зайчат, спалених не полях, і стає сумно.
 
P.S. У блогах Андрія Любки і Людмили Загоруйко ідеться про сни. Мені сни сняться. На щастя – без пожеж. Поки що...
 
26 березня 2012р.

Теги: випалювання

Коментарі

Ігор Баран 2012-03-29 / 11:20:15
Наталко, не жаль. І тих оленів, що хтось стріляє, не жаль ( якщо в рамках правил). Тема не для короткої відповіді, але спробую через приклади. 1.У Бардіївському окресі Словаччини (розмір собі на карті подивіться) норма відстрілу біля 700 ( не сімдесят, а сімсот) оленів на рік. Скільки по всьому Закарпаттю їх взагалі є ? 2. Ні один мисливець не здатен стільки відстріляти, скільки знищить вогонь, тим паче, що сезон полювання на зайця досить короткий в холодну пору року, коли нема молоді. Зараз заячого молодняка багато, і маленькі зайці в разі небезпеки залягають на місці і гинуть. Більше того, я чув про випадки, коли поле запалють з різних сторін, назустріч, щоб швидше вигоріло і тут уже і дорослі зайці, та й інші мешканці полів і кущів, без шансів.
3.Для мене є різниця між полюванням і тотальним знищенням

Наталка Майстренко 2012-03-28 / 21:21:52
Ігор, а тих зайців, що стріляєте, не жаль? Яка різниця, яким способом убивається живе?
Я в Часлівцях не можу допроситися сусідів, щоб за гроші мені покосили чи влітку, чи восени. Хіба дурних грошей чекають? А робити не хочуть, навіть економічно виважені мадяри.
І ще раз про зайців, зайчиків, зайченят - прийде трактор орати ділянку, все одно живина постраждає: лемехами все прооре.

Павло 2012-03-28 / 01:39:50
У цивілізованих країнах це сіно використовують, як джерело енергії та ще і бабки на цьому заробляють. У нас бики биками. що не згнило, то спалили. Жаль звірів та виноград. Людей не жаль

Ігор Баран 2012-03-27 / 13:33:14
І вчора повідомлення із Фанчикова про загоряння газопроводу із цієї ж причини