ВІЛЬНІ КНИГИ

25 серпня 2011р. о 12:00 в прес-центрі газети «Неділя» відбудеться прес-конференція про проект «Вільні книги» з організаторкою заходів Юлією Дичкою та куратором літературної частини Віком Ковреєм

ВІЛЬНІ КНИГИ

Сам проект відбудеться 26 серпня 2011 р.
Під девізом: "Я вмію читати" відбудуться ряд заходів з проекту "Вільні книги"


1. Марафон (крос) заради читання – флешмоб, що розпочнеться о 19:30 біля пам''''ятника Августину Волошину. У забіг бажано/необхідно взяти з собою книгу, якою хочете поділитись! :)
2. Літературний вечір "Я вмію читати" (Вік Коврей, Петро Мідянка, Сергій Федака, Валентин Кузан, Інна Мочарник, Мирослав Дочинець, Лесь Белей) на терасі chillout Deep, наб.Незалежності, 2 о 20:00.
3. Початок руху буккросинг у музеї-кав''''ярні "Під замком" (Снек), вул.Ольбрахта, 3.

На початку обмін книгами буде відбуватись тільки в музеї-кав''''ярні "Під замком" (Снек), де книги чекатимуть свого читача. Якщо книгам стане затісно – до наших послуг безліч вільних полиць у закладах міста.
Вільні книги – проект, метою якого є пропаганда читання та обміну книгами.
Перетворимо місто в одну велику бібліотеку!
Відправте свої книги у мандрівку!))


Що таке буккросинг?
Буккросинг — практика колообігу книг у просторі. Учасники руху залишають книги в громадських місцях для інших людей, котрі вправі їх підібрати, прочитати і потім залишити наступним читачам...

Явище виникло в 2001 році в США. Згодом мандруючі книги перекочували до Європи, а в 2005 році буккросинг розпочався в нас. В Україні цей рух є культурною родзинкою переважно великих міст: Києва, Одеси, Донецька, Львова... Але це тільки до 26–го серпня, коли книгообіг розпочнеться в Ужгороді :)

 

 

17 серпня 2011р.

Теги: я вмію читати!