Дев’ять місяців чекання, або Як добре бути вагітною

Вагітність — це дев’ять місяців, коли ти чекаєш на диво, яке живе з тобою поруч, або ж точніше у тобі. Це нові відчуття, які не можливо порівняти ні з чим на світі. Це усвідомлення того, що по завершенню сорока тижнів твій сусід під серцем подивиться на тебе так, ніби хоче сказати: “Люблю тебе, мамо!”. Але ці дев’ять місяців пролітають так швидко, що не встигнеш оглянутися...

Фото Моніки Еней
Фото Моніки Еней

 

У вагітності завжди є дві сторони: гіперпозитивна і просто позитивна. Відчула це на собі. Поділюся враженнями і спостереженнями. Надіюсь, це допоможе комусь, людям, яких поважаю і люблю, наважитися завагітніти і народити дитинку.

Почну із гіперпозитивної сторони.

Зазвичай про вагітність дізнаються уже на 4-5 тижні, коли "не приходять у гості дощові дні". Хоча й тоді сумніваєшся у своїх відчуттях. Десь глибоко в середині розумієш, що ось воно прийшло – у тобі зароджується нове життя, твоя кровинка, половинка, синочок або донечка... І тоді вже злітаєш так високо над хмарами, бо щастя немає меж. Ти станеш МАМОЮ! Мамою найріднішій людинці на світі, спочатку маленькій і беззахисній, яку любитимеш, кохатимеш понад усе. Чоловік теж радіє після інтригуючої новини і тоді починається новий етап подружнього життя, сповнений інколи незрозумілих, але прекрасних відчуттів.

  Перше ультразвукове дослідження чекаєш із нетерпінням. Так хочеться побачити те нове життя, яке зростає  під серцем. І це диво чекає на тебе на 11-12 тижні вагітності (можна й раніше). Хоча зображення чорно-біле, ти все одно бачиш на моніторі своє дитя, його маленьку голівоньку, руці і нозі... І це щастя не описати словами. Перша зустріч із малятком незабутня. А твоя половинка (він же коханий чоловік) дивиться на все це величезними очима і з відкритим ротом. Він теж щасливий, бо стане татом. Решта узд приносять не менше позитиву, а навіть ще більше. Ти бачиш, як росте маля, як воно смокче пальця, як закриває оченята маленькими ручками, як ворушиться в утробі... Чуєш, як швидко-швидко (140 ударів за  хвилину) б’ється його маленьке сердечко, яке уже любить своїх маму і тата.

Ще більше щастя, коли ти вперше відчуєш, як результат твого з чоловіком кохання стукне тебе з середини. Це відбувається здебільшого на 18 тижні вагітності. Тепер усе, що "твориться" у тобі, уже не здається таким нереальним... Із цієї миті ти з нетерпінням чекаєш кожного нового ворушіння маляти, радієш цьому безмежно. Навіть коли на дев’ятому місяці інколи боляче стукне тебе під ребро.

І ще радієш, коли починає з’являтися живіт: такий кругленький і миленький. Тоді вся увага оточуючих тільки для тебе, бо ти – ВАГІТНА! Всі тебе оберігають, леліють, годують смачненьким, одним словом балують... А саме головне – тобі ні в якому разі не можна відмовляти, бо миші одяг погризуть. Про це треба пам’ятати...

Крім того, більше ніколи в житті, як при вагітності, твій живіт не відчує стільки поцілунків і ласки. Твоя кохана половинка із задоволенням спілкується із ще ненародженим малям і пестить його якомога більше. Задоволення отримують усі троє.

Завжди слід насолоджуватися вагітністю, бо вона швидко минає. Не всигнеш оглянутися, як уже швиденько збираєш речі у пологовий будинок і гайда дарувати цьому світові нове життя... Сам процес народження – не такий уже й страшний (про це наступного разу). І от через декілька годин важкої роботи настає полегшення – у тебе на грудях зараз лежить твоя малявочка, твоє з чоловіком творіння, єдине і неповторне. Оце ЩАСТЯ!!! Більше нічого не може з цим зрівнятися, навіть зірваний джек-пот у мільйони гривень...

Мабуть, уже не доречно чіпати просто позитивну сторону вагітності, але дещо згадати все таки варто.

Вагітність – це не хвороба, це прекрасний період у житті кожної жінки, просто треба набратися терпіння.

У першому триместрі до нас у гості приходить токсикоз. У кожного він різний. Реагуєш на запахи, смаки... Але вчені доводять: якщо нудить, то вагітність пройде успішно. Організм перелаштовується і підлаштовується для нового життя. Це триває, ну, місяць, принаймі у мене так було. Але кожна жінка знаходить для себе помічника у боротьбі з токсикозом. Я вживала багато ківі))).

А ще у вагітних ниє спина. Та це не так страшно. Коханий чоловік завжди зробить легкого розслаблюючого масажа. Задоволення...

Інколи і живіт тягне. Та й тут можна собі допомогти – бандаж.

Когось дратують походи в жіночу консультацію, купа аналізів... Але це дурниці. Знати про стан свого здоров’я, особливо коли ти вагітна, дуже добре. Адже кожна жінка хоче народити ЗДОРОВУ дитинку.

Ще щось є? Не можу пригадати... Народила і все забула про вагітність, аж занадто швидко вона пролетіла. Тепер розумію, що не встигла повністю насолодитися цим неповторним станом.

Ось вам моя порада: вагітнійте на здоров’я і радійте кожному дню, коли ваше маля у вас у пузі. Це прекрасно!!!


15 лютого 2011р.

Теги: вагітність, переваги вагітності

Коментарі

Евеліна 2011-05-25 / 21:10:00
Прекрасний пост!

Наталко, тепло було його чекати. Ти такою гарнюненою була вагітною. А тепер ти гарна, щаслива мама і рада бачити тебе з візочком!))

Дякую за пост!!

Іра 2011-05-11 / 12:10:00
Чекаю продовження... про самі пологи. Цей момент мене і лякає.

Наталя 2011-02-16 / 19:39:00
Наталя,як про себе читаю,вже 9 тижнів в мені живе масюпюсеньке живе створіннячко.