Ріплянку й нині готують чи не в кожній хаті. Основним продуктом для неї є картопля, яку в селі називають ріпа. Від цього слова і походить назва страви.
Крім картоплі, до її складу входять кукурудзяна мука та манка. Варять ріплянку на повільному вогні у чавунній каструлі, часто помішуючи токаняником. Їдять із бринзою, фріґою, яєчнею та різноманітними підливами з м’яса, сметани, грибів.
Захід організовує комунальний заклад «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради в рамках реалізації грантового проекту за підтримки Українського культурного фонду.
А продовж 8-9 червня на території музейного комплексу "Старе село" у Колочаві триватиме гастронрмічний фестиваль, присвячений саме ріплянці.
10:00 | Старт дводенного Форуму організацій громадянського суспільства Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей Ужгород |
10:00 | Старт дводенного форуму на тему "ОГС - провайдер позитивних змін у громаді" Ужгород, історико-культурний центр «Совине гніздо» |
14:00 | Урочисте відкриття I відкритого Міжнародного чемпіонату з боксу Берегово, спорткомплекс УСБ «Закарпаття» (вул. Корятовича, 1)) |
15:00 | Майстерня з виготовлення традиційної місцевої страви – ріплянки с.Колочава Міжгірського району, музей-скансен «Старе село» (садиба бірова) |
17:00 | Звітній концерт хореографічного колективу “Рондо” Мукачівський драматичний театр |